Jump to content
IGNORED

Amerika, zemlja velika

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Posted

Da, i kada Elon citira Branka Milanovica, to ne znaci da Elon i Branko misle isto, i da je Branko postafo grifter.

To samo znaci da je Elonu korisno da ga citira u jednoj kritici oko koje se slazu.

• +1 1
Posted
4 minutes ago, Budja said:

Tako je, i onda imamo pro-genocid zakone u Nemackoj da se o izraelskim zlocinima ne sme govoriti.

Nisam primetio da su se Solc i Makron uzbudili oko pro-izraelske Elonove propagande.

Ne znam što mene to pitaš. Ja se uzbuđujem oko toga, ni Scholz ni Macron mi nisu ni tata ni mama. Svoje mišljenje o tome sam dao milion puta (+-) ovde na forumu. Ne vidim razliku između toga i ovoga što ja pričam ovde. Dakle u teoriji bi mogli da se složimo, ali tebi je bitnije da oštriš sekiru objektivnosti.

• +1 4
Posted
5 minutes ago, Budja said:

Tako je, i onda imamo pro-genocid zakone u Nemackoj da se o izraelskim zlocinima ne sme govoriti.

Nisam primetio da su se Solc i Makron uzbudili oko pro-izraelske Elonove propagande.

Razmisljala sam o ovome, sad je ono given da ce Izrael i USA da uniste Palestinu i Palestince sa bilo kojima. Sa Elonom i Trampom, mozda se to prosiri vise nego sto bi se prosirilo sa demokratama - npr umesto upropascavanja samo kojekakvih Arapa nekadasnjih nesvrstanih, ovi zakuvaju i u Evropi.

Posted (edited)

To je ono njegovo "svi su oni isti, a mozda su ovi tvoji i jos gori".

Edit: ^

Edited by dragance
Posted
1 minute ago, dragance said:

To je ono njegovo "svi su oni isti, a mozda su ovi tvoji i jos gori".

Edit: ^

Faming moze i ovako:

"Sta se zalis, mogu da dodju samo gori."

To je klasika radikalnih centrista, kao Dragance, koji su od odbrane status quo napravili umetnost. Setimo se samo Korbina anti-semite.

• +1 3
Posted
3 minutes ago, Budja said:

Faming moze i ovako:

"Sta se zalis, mogu da dodju samo gori."

To je klasika radikalnih centrista, kao Dragance, koji su od odbrane status quo napravili umetnost. Setimo se samo Korbina anti-semite.

Korbin kao nije antisemita? :D 

• -1 1
Posted

Korbin je buzdovan ali vjerovatno nije antisemita. Imho, trebalo bi biti dozvoljeno biti protiv ovoga sto Izrael radi Palestincima, a da se ne dobija znacka antisemitizma.

• +1 3
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
Just now, Seabass said:

Korbin je buzdovan ali vjerovatno nije antisemita. Imho, trebalo bi biti dozvoljeno biti protiv ovoga sto Izrael radi Palestincima, a da se ne dobija znacka antisemitizma.

Ne odnosi se to na ovo sto Izrael radi. Tu je potpuno u pravu. Traje ovo njegovo kuci malo duze od toga i nema nikakve veze sa Izraelom i njihovim rezimom. Da je buzdovan, to jeste.

Posted
44 minutes ago, Venom said:

Ja nisam ovde da bih bio objektivni mudrac kojem svi dolaze po cenjeno mišljenje, pa sad da vagam jeste ovo ne valja, ali pogledajmo drugu stranu medalje... Ovo o čemu pišem je ono što me plaši, između ostalog zato što živim par kilometara od jednog bivšeg koncentracionog logora, koji nije podignut preko noći, nego nakon godina i decenija trovanja, nakon čega više ništa nije bilo važno i mogli su da rade šta god hoće, što su i uradili. Ako hoćeš da se baciš nekakvim problemima druge strane, be my guest. Tebe ako ne plaši što je čovek koji dopire do stotina miliona ljudi svakog dana odlučio da laže bez prestanka i promoviše druge izvore koji takođe lažu bez prestanka, ne znam šta da ti kažem.

Eh, da je u Vajmarskoj republici samo bilo Fejsbuka i fakt-čekinga, ne bi bilo koncentracionih logora :isuse:

Laž vs. istina kao centralni konflikt (moderne?) ljudske istorije je HBO majndset, Craig Mazin koji slika CCCP kao propaganda-powered tiraniju. Benioff & Weiss koji trube kako vladar postaje "the one with the best story". Publika koja klapće poput treniranih foka, ubeđena da su propagandi izloženi tamo neki drugi ljudi. 

Nije propaganda vodila do uspona fašizma, nego materijalni uslovi u 20. veku.

Neće propaganda voditi do globalnog kolapsa ekosistema, nego materijalni uslovi u 21. veku.

Propaganda je sveprisutna alatka, čija je efikasnost uvek obrnuto proporcionalna autoritetu etabliranih izvora.

Nikakav fact-checking neće i ne može spasiti postojeći poredak. Žao mi je, ali glancate escajg na Titaniku.

• Haha 2
  • Hvala 1
Posted
5 minutes ago, Weenie Pooh said:

Eh, da je u Vajmarskoj republici samo bilo Fejsbuka i fakt-čekinga, ne bi bilo koncentracionih logora :isuse:

Laž vs. istina kao centralni konflikt (moderne?) ljudske istorije je HBO majndset, Craig Mazin koji slika CCCP kao propaganda-powered tiraniju. Benioff & Weiss koji trube kako vladar postaje "the one with the best story". Publika koja klapće poput treniranih foka, ubeđena da su propagandi izloženi tamo neki drugi ljudi. 

Neće propaganda voditi do globalnog kolapsa ekosistema, nego materijalni uslovi u 21. veku.

Propaganda je sveprisutna alatka, čija je efikasnost uvek obrnuto proporcionalna autoritetu etabliranih izvora.

Nikakav fact-checking neće i ne može spasiti postojeći poredak. Žao mi je, ali glancate escajg na Titaniku.

Koji sveprisutni materijalni uslovi? Oni po kojima je taj isti Musk bogatiji od otprilike milijardu najsiromašnijih ljudi?

Propaganda nema efekta, by Uini. Javi molim te Vučiću tu grand misao, možda prestane da se pojavljuje na TV-u svakih pet minuta.

• +1 1
Posted
23 minutes ago, Weenie Pooh said:

Ja bih kvlaifikovao.

Marks mozd jeste u pravu da "struktura" odredjuje ideologiju i kulturu ali postoji (valjda ne lupetam posto nisam ekspert) i neki Gramsi koji je pisao o kulturnom polju.

Tj. baza odredjuje nadgradnju ali kako ce je odrediti, e tu ide propaganda. Nije isto komunizam i fasizam.

Umetnost propagande je da oblikuje realne materijalnu realnost u jednu ili drugu vrsta emocija iz koje ce uslediti jedna ili druga akcija.

Posted
27 minutes ago, Weenie Pooh said:

Najgluplji post ikada.

• +1 3
  • -1 1
Posted
13 minutes ago, Venom said:

Koji sveprisutni materijalni uslovi? Oni po kojima je taj isti Musk bogatiji od otprilike milijardu najsiromašnijih ljudi?

Propaganda nema efekta, by Uini. Javi molim te Vučiću tu grand misao, možda prestane da se pojavljuje na TV-u svakih pet minuta.

Ne čitaš pažljivo, jasno stoji da je sveprisutna propaganda. Ne znam da li treba da pojašnjavam šta znači da joj je efikasnost obrnuto proporcionalna autoritetu etabliranih izvora? (Spoiler alert, znači da je neophodno rešavati krizu autoriteta, umesto što se proziva protivnička propaganda.)

Materijalni uslovi čak nisu ni Muskovo bogatstvo, jer je ono sticajem okolnosti bazirano na pukim apstrakcijama (na ideji da je Tesla inovativna tech kompanija a ne P&D scheme.)

Materijalni uslovi o kojima pričamo u dvadesetom veku su bili nezajažljiva glad za resursima i teritorijom (nije Hitler krenuo u rat zbog Jevreja). U dvadeset prvom je nezajažljiva glad za energijom i fluidnim kapitalom (ne propada svet zbog Trampovih laži).

Posted
1 minute ago, Ivo Petović said:

Najgluplji post ikada.

Reče čovek koji je ničim izazvan pisao kako je sve progresivno po definiciji levo, pa je tako 1 Napoleon bio levičar.

• +1 1
Posted

Ništa ti nisi razumeo...idi guglaj Ernsta Talmana, ko onomad...

• Create New...