Jump to content
IGNORED

Amerika, zemlja velika

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Posted
3 hours ago, Mel said:

U mom selu nije bilo vode, cale je tonu novca zivaca itd potrosio letos kopajuci vodovod od malog lokalnog izvora do nase i nekoliko kuca u tom kraju sela. Da bih ga juce cula kako komentarise znaci ipak je istina, izgleda da ovi sto zalivaju tamo... baste njive... su se nakacili i odvukli vodu...

E to ti je to.

Ja razmisljam kako kod Tita takva genijalna resenja da precvikas nekom vodu do kuce nisu bas padala na pamet, sto li, a sad uzmes knjizicu ili znas brta i radis sta ti se cefne jer nema vise frke od drzave za odabrane...

A sto to pisem - kuca ispod nase od nasih najblizih rodjaka je gorela ima tome nekog vremena, i otac komentarise pa kad je S-ova kuca gorela tih nekoliko dana nije bilo vode. Zato nisu mogli da je gase i izgorela je skroz.

znaci boli Q rodju sa brda pa sve da pogorimo mi dole a kamoli dal se dovijamo kako vodu za pice i ostalo da dopremamo...

Padala su.

U mestu gde sam odrastao nije postojao centralni vodovod nego nekoliko arterskih bunara sa hidroforima koji snabdevaju odredjeni kraj. To je funkcionisalo OK pod normalnim okolnostima ali kad nastupi letnja zaga svi pocnu da zalivaju baste oko kuce. Mi smo bili zadnji na cevki, morali smo da skupljamo vodu nocu da nam se nadje preko dana za pice i kuvanje a sve ostalo obavljali nocu kad komsiluk ne zaliva.

• +1 1
Posted
1 minute ago, Radoye said:

Padala su.

U mestu gde sam odrastao nije postojao centralni vodovod nego nekoliko arterskih bunara sa hidroforima koji snabdevaju odredjeni kraj. To je funkcionisalo OK pod normalnim okolnostima ali kad nastupi letnja zaga svi pocnu da zalivaju baste oko kuce. Mi smo bili zadnji na cevki, morali smo da skupljamo vodu nocu da nam se nadje preko dana za pice i kuvanje a sve ostalo obavljali nocu kad komsiluk ne zaliva.

Pa to kako neki zalivaju a na brdu gore opadne pritisak je konstanta, nego sad nas je neko izgleda bio skroz odsekao. Nakacio se, a nas otkacio od vodovoda. Nije bilo ni kapi ni danju ni nocu mesecima... pokusacu da investigiram malo vise, juce sam sa pola uva slusala dok nisam uhvatila celu nit. Prvo smo mislili da prosto ne stize voda do nas jer je ceo kraj imao muku sa vodom, kad ono januar je a vode jos nema...

Posted
1 minute ago, Mel said:

Pa to kako neki zalivaju a na brdu gore opadne pritisak je konstanta, nego sad nas je neko izgleda bio skroz odsekao. Nakacio se, a nas otkacio od vodovoda. Nije bilo ni kapi ni danju ni nocu mesecima... pokusacu da investigiram malo vise, juce sam sa pola uva slusala dok nisam uhvatila celu nit. Prvo smo mislili da prosto ne stize voda do nas jer je ceo kraj imao muku sa vodom, kad ono januar je a vode jos nema...

Kod nas je to bila konstanta jos u SFRJ, to ti pricam. Nije ovo recept od juce, ljudi su naprosto sebicni kako sada tako odvajkad. Koliko god mi se gadili Naprdnjaci ovo nije pocelo sa njima.

• +1 3
Posted
2 hours ago, Lancia said:

Sikter

Duvaj ga

• Haha 3
Posted
1 hour ago, Weenie Pooh said:

Nemogućnost pristupa lekaru i bezbednost u javnom prevozu su stvarni problemi sa kojima pokušavaju da se nose realni ljudi.

"Bujica laži" i "desničarska misinformation machine" su apstraktini problemi sa kojima se suočavaju nerealni ljudi, status quo apologete koje u životu najviše žulja što javnost ne razzme da je čestiti Gavin Newsome u stvari povećao budžet vatrogascima za 7.6% pre dva meseca, pa valja zameniti primitivnu kritiku vlasti jednom sofisticiranom ritualnom inkantacijom - još 20 puta izgovoriš "climate change", baciš farbu na još 10 slika, i požari su rešeni. 

Za koju stranu treba imati više razumevanja, sigurno ne moram da crtam.

To su apstraktni problemi dok ne postanu praktični problemi. A onda će biti jao kuku kako smo došli dovde.

Posted
5 minutes ago, Venom said:

Duvaj ga

Vreco govana, skidaj mi se s kurca vise :D

• Haha 1
Posted
Just now, Lancia said:

Vreco govana, skidaj mi se s kurca vise :D

To se nisam nado. Deluješ kao da voliš da stavljaš kurac u vreću govana

• Haha 3
Posted
10 minutes ago, Radoye said:

Kod nas je to bila konstanta jos u SFRJ, to ti pricam. Nije ovo recept od juce, ljudi su naprosto sebicni kako sada tako odvajkad. Koliko god mi se gadili Naprdnjaci ovo nije pocelo sa njima.

Pa ono jeste ali bio je neki sistem da malo pogura empatiju, solidarnost. 

Milom ili silom :)

Sada božesačuvaj

Posted
Just now, Venom said:

To se nisam nado. Deluješ kao da voliš da stavljaš kurac u vreću govana

Dzabe se podmeces :rolleyes:

Posted
1 hour ago, Weenie Pooh said:

Nemogućnost pristupa lekaru i bezbednost u javnom prevozu su stvarni problemi sa kojima pokušavaju da se nose realni ljudi.

"Bujica laži" i "desničarska misinformation machine" su apstraktini problemi sa kojima se suočavaju nerealni ljudi, status quo apologete koje u životu najviše žulja što javnost ne razzme da je čestiti Gavin Newsome u stvari povećao budžet vatrogascima za 7.6% pre dva meseca, pa valja zameniti primitivnu kritiku vlasti jednom sofisticiranom ritualnom inkantacijom - još 20 puta izgovoriš "climate change", baciš farbu na još 10 slika, i požari su rešeni. 

Za koju stranu treba imati više razumevanja, sigurno ne moram da crtam.

jel ovo jos jedan pokusaj da se opravda elonizirana zakerbergstina i trumpovska necist na svim medijima?

Posted
Just now, Lancia said:

Dzabe se podmeces :rolleyes:

Zauzet si trenutno s auspuhom, zato si toliko protiv električnih automobila 

• Haha 1
Posted

Dobra vam diskusija gospodo.

• +1 2
  • Haha 4
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
Just now, 3opge said:

jel ovo jos jedan pokusaj da se opravda elonizirana zakerbergstina i trumpovska necist na svim medijima?

Ne druze, svet nije nastao sa Trampom i Maskom, nece s njima ni nestati i ne mora svakoj napisanoj reci da se pripisuju atributi desnicarenja ili ne znam vec kakve budalastine, bukvalno pocinje da lici na nasu politicku scenu, gde radikali na svaku razlicitu misao vicu, izdajnici, ustase, olosi...

• +1 1
Posted
8 minutes ago, Venom said:

To su apstraktni problemi dok ne postanu praktični problemi. A onda će biti jao kuku kako smo došli dovde.

Nema jao kuku, zna se dobro - došli smo zabadanjem glave u pesak i bavljenjem apstraknim temanja na štetu materijalnih.

• Create New...