Jump to content
IGNORED

Amerika, zemlja velika

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Posted

Ali Obamina strategija...pomoć iz vazduha, a Iračani neka se kolju međusobno. Glupane, jel to najbolje što umeš da smisliš? Jebo te golf. 

Posted

Kakva strategija?

On je onih par smaknuca i borbu "da se spasu neduzni civili" iskoristio da ima neprekidno avione u tom vazdusnom prostoru.

Sirija, ne? Njemu da se toliko zivo je@e za civile i ostalo on bi koliko juce bio na sve 4 strane sveta... 

Posted

Pa nije to sto Obami puca qrac ili slicno. Jednostvno, nijedan politicar u USA nije u stanju da u 2014 g. proda 'boots on the ground' ili bilo kakvu ozbiljniju intervenciju u Iraku. 

Posted

Militarizovana policija mu nekako dodje nuznost u zemlji gde svako sa licnom moze da drzi automatsko oruzje u kuci.

Ne lupetaj. 

Neko je vec napisao - rise of the S.W.A.T. koincidira sa pocetkom "war on drugs" + riots in the 60's (kao sto je napomenuto u videu) + danas su to uglavnom veterani iz Iraka i Afganistana, ukratko -  bolesnici koji pucaju na sve sto se pomera ili govori.

Posted

Pa nije to sto Obami puca qrac ili slicno. Jednostvno, nijedan politicar u USA nije u stanju da u 2014 g. proda 'boots on the ground' ili bilo kakvu ozbiljniju intervenciju u Iraku. 

+1.  Ne verujem da bi cak ni naveci hawks tipa McCain, Graham ili HRC poslali ground troops kad bi se pitali.

Militarizovana policija mu nekako dodje nuznost u zemlji gde svako sa licnom moze da drzi automatsko oruzje u kuci.

To ima smisla u teoriji.  Samo problem je sto se u praksi ta militarizovana policija I njihova oprema skoro uvek koristi protiv nenaoruzanih demonstranata, college kids i sitnih "kriminalaca", a skoro nikad protiv nekih militia/gun-nut likova.

Posted

ne bih se baš kladio. ceo repertoar zastrašivanja terorističkom pretnjom je u opasnom zamahu, plaše raju kako god umeju. da te zaboli glava od 5 minuta gledanja bilo kog tv kanala. pazi D Feinstein: “The threat ISIS poses cannot be overstated.” neko drugi iz Kongresa je uporedio ISIS sa negativcima iz 007 filmova. drugačija mišljenja se čuju slabo do nikako. imam utisak da izbori tu prilično odmažu: svi se trkaju da se pokažu kao što oštriji prema zlikovcima koji seku glave. ako nisu izvučene pouke iz Libije, iz Jemena i iz operacija pomaganja rendom umerenim™ grupama po Siriji i Iraku, ja uopšte ne mislim da je nemoguće da se ponove i druge greške.

ISIS je napravio pun pogodak sa onim snimcima.

Posted

Tesko ce biti promeniti stav protiv slanja trupa. Imam utisak da su ljudima jos uvek sveze Bushove avanture i da ce ova politika napada iz daleka biti jos neko vreme na snazi. Sto mislim da je i bolja opcija. Posle sledecih izbora videcemo. 

Posted

Tesko ce biti promeniti stav protiv slanja trupa. Imam utisak da su ljudima jos uvek sveze Bushove avanture i da ce ova politika napada iz daleka biti jos neko vreme na snazi. Sto mislim da je i bolja opcija.

Jedino što su u međuvremenu spržili tri države i potpalili pet građanskih ratova. 

Posted (edited)

Jedino što su u međuvremenu spržili tri države i potpalili pet građanskih ratova.

Ne znam na sta mislis. Po meni je tu najveca greska bila ulazak u Irak i za to snose punu odgovornost. Uostalom sa tim greskama ne treba nastavljati.

Edited by Eraserhead
Posted

pa da, ali sta sad ocekujes, da ponovo salje vojsku tamo nakon sto su slanjem vojske izazvali sranje?

Posted

Sto bi Amerika uopste razmisljala da salje trupe? Neka posalje politicki signal Ankari, Teheranu, Rijadu i kome sve treba da ce blagonaklono gledati na njihove intervencije protiv ID. Ako te zemlje nemaju interes da se direktno vojno angazuju onda neka se igranka i dalje igra.

Razumem "sjebi ga i tvoje je" princip gde su Amerikanci dezurni da se bave ovim temama, ali je nonsens da npr Turska cuti sa strane i tetki nosi lek a da se ocekuje od Amera da pociste ID svojim cizmama.

by TT

• Create New...