Jump to content
IGNORED

Amerika, zemlja velika

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Posted

Ta militarizacija policije je rezultat drasticno povecanih budgeta koje su sve lokalne policijske uprave dobile posle 9/11.  U fazonu, "sta ako se bataljon Al Qaeda iskrca u Boise ID ili Tupelo MS, ko ce da nas brani?".  I kad dobijes toliku lovu, sta ces sa njom?  Naravno da kupujes oklopna borbena vozila, opremu dostojnu Delta Force ili Navy SEALS, i da nabudzis sluzbene automobile da budu kao Pursuit Special iz Mad Max.

Posted (edited)

Ta militarizacija policije je rezultat drasticno povecanih budgeta koje su sve lokalne policijske uprave dobile posle 9/11.  U fazonu, "sta ako se bataljon Al Qaeda iskrca u Boise ID ili Tupelo MS, ko ce da nas brani?".  I kad dobijes toliku lovu, sta ces sa njom?  Naravno da kupujes oklopna borbena vozila, opremu dostojnu Delta Force ili Navy SEALS, i da nabudzis sluzbene automobile da budu kao Pursuit Special iz Mad Max.

Problem je sto se onda i panduri osete mnogo ovlascenijim da preduzimaju silu cak i kada za to nema potrebe. 

errrm, nije...   ^_^

:lol:

Jednom kad se vidimo pricacu ti dogodovstine sa mojom novom Luizijana "rodbinom".

Edited by Eraserhead
Posted (edited)

Ne samo povecanih budzeta lokalne policije, nego i tzv. program 1033, gde se military surplus u opremi daje na koriscenje lokalnim policijama.  

http://www.huffingtonpost.com/tag/1033-program/

Edited by mandingo
Posted

Problem je sto se onda i panduri osete mnogo ovlascenijim da preduzimaju silu cak i kada za to nema potrebe. 

Jednom kad se vidimo pricacu ti dogodovstine sa mojom novom Luizijana "rodbinom".

Pa ti si sada swamp people!  :misko:

Posted

Radley Balko u knjizi koju je Vasa pomenuo brani tezu da je militarizacija panduracije dosta duži trend, ne nešto što se dešava od 9/11. od 9/11 trend je samo ubrzan.

Posted

si se ti ozenio u mocvari?

Posted

si se ti ozenio u mocvari?

Pa ti si sada swamp people!  :misko:

Pazi bio sam na nekoj svadbi tamo pre jedno mesec dva. To je dozivljaj. Sve cajun do cajuna.  Deveruse u kratkim suknjama i kaubojskim cizmama, svatovi u farmerkama i sa kaubojskim sesirima. Mislim da nisu videli evropljanina pre toga, da ne pricamo nekoga iz jugo-istocne evrope. Torta je imala jebeni Chevy znak na sebi. Jede se meso od aligatora. Metodisticka crkva koja unutra ima americke zastave nacrtane na "ikonama" ili sta god da je to. :lol:

U svakom slucaju jedno zanimljivo socio-kulturolosko iskustvo.

Posted

Radley Balko u knjizi koju je Vasa pomenuo brani tezu da je militarizacija panduracije dosta duži trend, ne nešto što se dešava od 9/11. od 9/11 trend je samo ubrzan.

Posted

Jeste, u pravu si, sve je pocelo jos 90ih kao deo "War on Drugs" kampanje.

Posted

Zahvaljujem mozda i odem, cimer mi je naoruzan kao da ce sverenokoreanci da udare na Durham svakog casa. Pre par meseci hteo cale moje devojke da joj kupi pistolj za rodjendan i ja budala dosao iz Evrope i krenem s pricom "Ma joook koj ce ti, neka ti uzme bicikl". I ona na kraju dobije bicikl. E sad sam ja u fazonu "Realno bolje da ti je uzeo pistolj". :D

Eraser usred Luisijane (ili Severne Karoline) uspeo fader in loua da ubedi da ćerki ne kupi pucaljku. 

https://www.youtube.com/watch?v=yvFs5S6A6LM#t=911 

Posted

Holder:

“This morning, I met with President Obama to discuss the events in Ferguson, Missouri. Like the President, I extend my heartfelt condolences to the family of Michael Brown.  While his death has understandably caused heartache within the community, it is clear that the scenes playing out in the streets of Ferguson over the last several nights cannot continue.

“For one thing, while the vast majority of protests have been peaceful, acts of violence by members of the public cannot be condoned. Looting and willful efforts to antagonize law enforcement officers who are genuinely trying to protect the public do nothing to remember the young man who has died. Such conduct is unacceptable and must be unequivocally condemned.

“By the same token, the law enforcement response to these demonstrations must seek to reduce tensions, not heighten them. Those who peacefully gather to express sympathy for the family of Michael Brown must have their rights respected at all times. And journalists must not be harassed or prevented from covering a story that needs to be told.

At a time when we must seek to rebuild trust between law enforcement and the local community, I am deeply concerned that the deployment of military equipment and vehicles sends a conflicting message. At my direction, Department officials have conveyed these concerns to local authorities. Also at my direction, the Department is offering – through our COPS office and Office of Justice Programs – technical assistance to local authorities in order to help conduct crowd control and maintain public safety without relying on unnecessarily extreme displays of force. The local authorities in Missouri have accepted this offer of assistance as of this afternoon.

“Department officials from the Community Relations Service are also on the ground in Missouri to help convene law enforcement officials and civic and faith leaders to plot out steps to reduce tensions in the community. The latest such meeting was convened in Ferguson as recently as this morning. Over time, these conversations should consider the role that increased diversity in law enforcement can play in helping to build trust within communities.

“All the while, the federal civil rights investigation into the shooting incident itself continues, in parallel with the local investigation into state law violations. Our investigators from the Civil Rights Division and U.S. attorney’s office in Missouri have already conducted interviews with eyewitnesses on the scene at the time of the shooting incident on Saturday. Our review will take time to conduct, but it will be thorough and fair.”

14-854
Attorney General

recimo da je boldovani deo ohrabrujuć, iako je umeren u osudi i ograničen na ovaj incident.

meni je ova tema zanimljiva već duže vreme. preporučujem tekstove Konora Friderzdorfa, on je dosta pisao i o militarizaciji, i o policijskom nadzoru stanovništva Komptona, i o sistematičnom rasističkom postupanju policije na Floridi, i o mnogim slučajevima policajaca koji se lako vraćaju na posao nakon što su upucavali stanovništvo, o onim psihopatama iz Albukerkija...
nemoguće je razdvojiti danas vrlo popularnu temu o ekonomskom raslojavanju od priče o radikalizaciji snaga reda i mira.
Posted (edited)

...

Edited by pacey defender
Posted

Pazi bio sam na nekoj svadbi tamo pre jedno mesec dva. To je dozivljaj. Sve cajun do cajuna.  Deveruse u kratkim suknjama i kaubojskim cizmama, svatovi u farmerkama i sa kaubojskim sesirima. Mislim da nisu videli evropljanina pre toga, da ne pricamo nekoga iz jugo-istocne evrope. Torta je imala jebeni Chevy znak na sebi. Jede se meso od aligatora. Metodisticka crkva koja unutra ima americke zastave nacrtane na "ikonama" ili sta god da je to. :lol:

U svakom slucaju jedno zanimljivo socio-kulturolosko iskustvo.

Kaubojske cizme sa suknjom ili shortsem su u modi medju odredjenom zenskom populacijom ovde na Jugu (pogotovu onom dubljem delu) vec neko vreme.  Mislim da bi na bar 80% svadbi od TX do GA ljudi bili tako obuceni, i.e. farmerke, kaubojski sesiri, cizme, kosulje, erc..  Imao sam kolegu Indijca koji je jedno vreme, cim je dosao ovde ziveo negde u bumfuck Alabami, i kad je hteo da kupi masinu za pranje vesa on nadje oglas gde neki lik prodaje i on ode na adresu, neka selendra, gravel road i tako to.  Kad je izasao iz kola lik (belac) ga onako odmeri i upita "Are you black or white?".  Tu mu ovaj objasni da je iz Indije, i gde je Indija i to sve.  Onda je ovaj pozvao celu ekipu iz kuce (zena, dvoje dece, cal, keva, i jos neki rodjaci), plus nekoliko komsija da dodju da "vide pravog Indijca".  :lolol:

Eraser usred Luisijane (ili Severne Karoline) uspeo fader in loua da ubedi da ćerki ne kupi pucaljku. 

https://www.youtube.com/watch?v=yvFs5S6A6LM#t=911 

Ja ne bih bio tako siguran u to.  Father in law se garantovano vratio kod kceri kad je Eraser otisao na predavanje na Duke, i predao joj 1 .380 Ruger ili Glock 42 uz reci "honey, you just can't trust them Europeans, but you sure as heck can trust this".  :D

Posted

tako nekako.... :lol:

razbucaće nas eraser kad vidi kako mu tračarimo tazbinu... 

Posted

Čitam "jazbinu" pa se mislim  :wacko:  a onda :lol:

• Create New...