mandingo Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 ima istine u artiklu, jeste over top ali reci da panduri u USA nemaju racial bias - je naivno. doduse, otkad je pocela militarizacija policije (i oprema i personal) i belci nisu postedjeni brutalnosti.
iDemo Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 Sto serete za rasizam u ameriki kad im je predsjednik crnac? Ili mozda ono: ne volim amere sto su rasisti, majku im cigansku! Crnac? Ima nesto slicno i u Australiji - stvar je liberalizovana do krajnjih granica tako da skoro pa svako (ko se oseca tako) moze za sebe da kaze da je Aboridzanin(ka)...
WTF Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 America Is Not For Black People Jel primetio neko natpis na postanskom sanducetu? doduse, otkad je pocela militarizacija policije (i oprema i personal) i belci nisu postedjeni brutalnosti. Pa i nisu bas, ali su se neki bas dobro izvukli, kao recimo onaj iz Arizone i njegova ekipa naoruzana sa AK-47s pre par meseci . Cenim da je prosao bolje nego ljudi na koje je sinoc ispaljen suzavac dok su stajali u svom sopstvenom dvoristu.
Budja Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 Preterivanje jeste, i preterivanja je uvek bilo, kao sto i sam kazes "GOP ume svasta sa dna kace da iskopa". Medjutim, nekada je vazilo pravilo da su se ti ekstremni predlozi, ekstremne platforme, zapaljivi recnik, govor mrznje, da se sve to koristilo samo u kampanjama, samo za unutrasnju upotrebu, da se "nalozi i uzburka baza", a onda bi se neki takav GOP congressman ili senator umio i oprao blato sa sebe pre nego sto ode u Washington, i jednom kad stigne tamo, vodio bi koliko toliko normalnu politiku. Sada toga vise nema, sada se svakavi ludacki zakoni donose levo i desno. Mozda ne u Washingtonu, jer tamo vlada 1 stalemate i gridlock, ali dovoljno je videti sta se radi u pojedinim drzavama gde GOP ima iza sebe i legislature i guvernera i vrhovni sud i da se vrlo lako pretpostavi sta bi se desilo ako bi se ista situacija desila na federalnom nivou. 1: Brutalno razracunavanje je najbolje oliceno u primary challenge sa kojim se suocava svaki GOP politicar koji nije pravoveran i po volji ekstremistima. Ti primary challenges se najcesce desavaju u safe distriktima, tako da ako extremist pobedi primary, on je prakticno osigurao pobedu u general election. Cak i da ne pobedi ekstremniji kandidat, sam primary challenge tera incumbenta da se pomeri jos vise desno. 2: Ako ne bude dovoljno vojnika za ratove, draft ce morati da se desi, to je cinjenica. I jesu GW Bush i Cheney zapoceli taj ceo concept "korporativnog ratovanja" putem raznih contractora, ali ako na scenu stupi krilo GOP koje vise neguje nacional-socijalisticke principe, ne bi me cudilo da pribegnu draftu. 3: Obama i njegova administracija naravno nisu neka velika prepreka surveillance state, ali ako pogledamo ne tako davnu istoriju GOP administracija je prva uvela taj concept, prema tome to nije nikakvo refleksno plasenje. Zasto GOP ne bi nastavio tamo gde je stao 2008? 4: Koncept zvani "federal preemption" mnogo popularan za vreme Busha, slucajeva koliko volis, Obama je 2009 drasticno promenio tu politiku. Sada se slican koncept cesto vidja na drzavnom nivou, u drzavama gde GOP controlled legislature prepravlja pravila donesena na gradskom ili county nivou. WTF, trpas Busa i tea party u istu kasu. To mi ne deluje logicno. Mislim, ne bore li se ti ekstremisti upravo protiva Busha, Rova, korporacija (setimo se bail out-a i kako se proveo onaj Goldman Sachsovac) i federal state?
WTF Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 WTF, trpas Busa i tea party u istu kasu. To mi ne deluje logicno. Mislim, ne bore li se ti ekstremisti upravo protiva Busha, Rova, korporacija (setimo se bail out-a i kako se proveo onaj Goldman Sachsovac) i federal state? Ekstremisti i Tea Party se bore protiv Obame, and protiv Busha. Federalna vlada je tiranija, federalni agenti su jackbooted thugs, states rights su najvazniji, government bailout su socijalizam, etc... sve dok GOP ne zasedne nazad na vlast. Vidjeno sve ovo za vreme Clintona, onda volsebno nestali svi ti deficit hawks, borci za balanced budget, protivnici foreign aid i big government dok je Bush bio u office, i posle im je trebalo nekoliko meseci od Obamine inaguracije da izadju iz svojih rupa. Kao, slucajno, politika ih ranije nije zanimala. Puhleeze! Sto se tice odnosa o korporacijama, ja nesto ne vidim da je Tea Party protiv njih. Protiv bailouta su samo ako je pod Obamom, a korporacije vole kao decu rodjenu pa su im eto dali pravo na slobodu govora (citaj slobodu da kupuju politicare) i pravo na slobodu religije (Hobby Lobby svinjarija),
Budja Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 O kome tacno govoris, cisto da ne bude zabune Da vidimo kongresni staz i glasanje. Ne znam koliki je staz Teda Cruza, Rand Paul je nov, za one malo vise usancene Bahman, Ryan i sl. ne znam kongresno glasanje u Bus eri.
WTF Posted August 14, 2014 Posted August 14, 2014 Pa Tea Party nije postojao u Bush eri. Skoro svaki politicar koji se predstavlja kao Tea Party je izglasan 2010 ili 2012, ukljucujuci tu i Rand Paula i Ted Cruza, za koga je diskutabilno da li moze i nominalno da pripada Tea Party. Sto se tice Michele Bachmann i Paul Ryana, kad si ih vec pomenuo, evo nekoliko primera: - Bachmann je 2007 bila za surge u Iraku - Bachmann je bila co-sponsor Debit Card Receipt Clarification Act koji je stitio credit card kompanije - Paul Ryan je glasao za Medicaid Expansion D, TARP bailout i Automotive Industry bailout - Paul Ryan je glasao za zid/ogradu na granici sa Mexicom
Gandalf Posted August 14, 2014 Posted August 14, 2014 Mitchell Prothero @mitchprothero When do all the armed white 'patriots' show up to protect the unarmed black american kids from oppressive big government? any minute right?
Shan Jan Posted August 14, 2014 Posted August 14, 2014 Pa Tea Party nije postojao u Bush eri. Skoro svaki politicar koji se predstavlja kao Tea Party je izglasan 2010 ili 2012, ukljucujuci tu i Rand Paula i Ted Cruza, za koga je diskutabilno da li moze i nominalno da pripada Tea Party. Sto se tice Michele Bachmann i Paul Ryana, kad si ih vec pomenuo, evo nekoliko primera: - Bachmann je 2007 bila za surge u Iraku - Bachmann je bila co-sponsor Debit Card Receipt Clarification Act koji je stitio credit card kompanije - Paul Ryan je glasao za Medicaid Expansion D, TARP bailout i Automotive Industry bailout - Paul Ryan je glasao za zid/ogradu na granici sa Mexicom Meni se cini da je Rand mnogo veci kraijerista od tate te sledstveno mnogo spremniji da ublazi libertarijanske stavove. Ne znam dal je to dobro ili lose (za njega je sigurno dobro) samo znam da mi se mnogo manje svidja od matorog. Inace secam se Bakmenke na nekom prajmerisu kad ju je mladi cajdzininac pitao koliko od njegovog tesko zaradjenog dolara bi vlada trebalo da uzme a ova glupaca kaze nista!
akibono Posted August 14, 2014 Posted August 14, 2014 Haffington Post je u full combat modu po pitanju sukoba u Misuriju, panduri su ekstra dosolili preko svih rasnih problema tamo i sa hapšenjem i napadanjem na novinare.... Trenutni izgled naslovne
Аврам Гојић Posted August 14, 2014 Posted August 14, 2014 Jedina moguca posledica militarizacije policije.
Recommended Posts