Luther Posted March 14, 2023 Posted March 14, 2023 7 hours ago, black mirror said: u nekom normalnom svetu privatne banke ne bi trebalo da postoje kao i privatna vojna industrija, farmaceutska industrija, privatni mediji... nego uzivam da gledam da kada u kapitalizmu koriste socijalizam kao spas od sranja, kokice Imaš takav "normalan svet" u tzv. Demokratskoj Narodnoj Republici Koreji (za više detalja raspitaj se kod noskich-a). Pa onda u Kubi i još par država. Veoma prosperitetna i napredna društva. 1
Lezilebovich Posted March 14, 2023 Posted March 14, 2023 3 hours ago, x500 said: Ovo je debela svinjarija, opet ce drzava da spasava dupeta bogatasa i menadzera koji se "kockaju". Sve to ce placati obican covek kroz inflaciju i poreze. Ali nije bas tako... nisu spasili ljude koji su se "kockali" (kao sto su vlasnici i investitori i menadzeri u banci),nego su spasili firme koje su parkirale novac kod njih. fakat jeste da je i to bogatiji deo nacije, ali oni nisu rizikovali i kockali se, nego su jednostavno stavili novac u banku. 3 1
Roger Sanchez Posted March 14, 2023 Posted March 14, 2023 1 hour ago, Lezilebovich said: jednostavno stavili novac u banku Stavljali su i drugi, nećemo reći siromasi, $ 250 000, ali ako bi im dosad paja bio duži od toga, odsjekli bi što preteže, njima, meni i tebi Sad ispada da je ova risk-taking pushing the envelope kapitalna banda imala svoju omiljenu relaxed fensi kapitalističku banku (s kojom su imali i druge aranžmane kojima se ne hvale, nije im bezveze bio payroll kod njih) za koju je odmah kad je zaškripila izmišljen interventni socijalizam. 4
gone fishing Posted March 14, 2023 Posted March 14, 2023 1 hour ago, Lezilebovich said: Ali nije bas tako... nisu spasili ljude koji su se "kockali" (kao sto su vlasnici i investitori i menadzeri u banci),nego su spasili firme koje su parkirale novac kod njih. fakat jeste da je i to bogatiji deo nacije, ali oni nisu rizikovali i kockali se, nego su jednostavno stavili novac u banku. kako nisu spašavali menađmenttm koliko se ja sećam članovi uo velikih banaka su 2008 dobili otpremninu u iznosu od po nekoliko desetina miliona prilikom napuštanja svojih pozicija
Lezilebovich Posted March 14, 2023 Posted March 14, 2023 Just now, gone fishing said: kako nisu spašavali menađmenttm koliko se ja sećam članovi uo velikih banaka su 2008 dobili otpremninu u iznosu od po nekoliko desetina miliona prilikom napuštanja svojih pozicija Da 2008, ali ne i kod SVB
Peter Fan Posted March 14, 2023 Posted March 14, 2023 34 minutes ago, Lezilebovich said: Da 2008, ali ne i kod SVB A zasto (jos uvijek) nisu privedeni pred lokalnog sudiju sa lisicama na rukama? Doticni su par nedelja i dana prije kolapsa prodalli akcije banke u vrijednosti od destetinu milona dolara, a sama banka je 8 mjeseci bila bez onog sto se zove Chief RIsk Officer. Tu ima i los menadzment, ali i privredni kriminal - ali nikom nista. 1
bios Posted March 14, 2023 Posted March 14, 2023 (edited) Evo objasnjenje razumlljivo i deci sta se desilo i sta ce ce (verovatno) desiti. Ima desetak stranica, ja mogu da listam iako nemam Instagram. https://www.instagram.com/p/Cpok-A2NEtv/?igshid=MDJmNzVkMjY%3D Edited March 14, 2023 by Biohemija 1
dragance Posted March 14, 2023 Posted March 14, 2023 (edited) 11 hours ago, Peter Fan said: A zasto (jos uvijek) nisu privedeni pred lokalnog sudiju sa lisicama na rukama? Doticni su par nedelja i dana prije kolapsa prodalli akcije banke u vrijednosti od destetinu milona dolara, a sama banka je 8 mjeseci bila bez onog sto se zove Chief RIsk Officer. Tu ima i los menadzment, ali i privredni kriminal - ali nikom nista. Edit: citirao sam pogrešan post. CRO može biti VD dok se ne nadje stalni, a može i CEO da to bude. Edited March 14, 2023 by dragance
Peter Fan Posted March 16, 2023 Posted March 16, 2023 Evo jos jedan zastitnik obicnih ljudi iz (D) redova: Newsom Failed to Publicly Disclose SVB Ties While Lobbying for Bailout (businessinsider.com)
Venom Posted March 17, 2023 Posted March 17, 2023 Kakva divna zemlja, makar ih više ne kače na drveća s omčom oko vrata kao pre 60 godina 1 1
SNARC Posted March 18, 2023 Posted March 18, 2023 Jel jos nekom ovo deluje fake...ili bar neverovatno 2
radisa Posted March 18, 2023 Posted March 18, 2023 Capone je pao zbog poreza, ne zbog ubistava... Da je lepo prijavio porez, ne bi se ništa dogodilo...
Desmond Bojčinski Posted March 18, 2023 Posted March 18, 2023 3 hours ago, SNARC said: fake...ili bar neverovatno Ja bih dozvole za umiranje davao tek kad se podnese obrazac xyz da je porez plaćen.
vememah Posted March 18, 2023 Posted March 18, 2023 (edited) Inače, najavio je da će ga uhapsiti iz drugog razloga u utorak. Edited March 18, 2023 by vememah
Recommended Posts