mandingo Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 (edited) Meni se cini da jedino kandidatura Hilari moze da donese pobedu GOP-u na pretsednickim izborima, bez obzira na njihoovog kandidata. Interesantniji ce biti GOP primaries - Karl Rove & the establishment vs. Ted Cruz or Rand Paul. Edited August 11, 2014 by mandingo
Budja Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 Ted Kruz je intelektualno superiorniji od vecine GOP kandidata i po intelektualnim kapacitetima moze da se meri sa Obamom ili sa pok. Vijamom Baklijem juniorom. (Alen Dersovic, iako politicki oponent, je prepun hvale za svog bivseg studenta.) Za razliku od Obame, Kruz je zelot do granice ludila, po cemu bi mogao da se poredi sa Santorumom ili Misel Bakman. On ce biti kandidat Cajdzija a ubrzo i drugih GOP-ovaca i neopredelnenih koji naginju desno kada budu uvideli da u konstalaciji Bakman, Rand Pol, Rajan, Arubio, Peri, Santorum i klovnova a la Kejn i Hakbi, Kruz pravi najvise smisla. Sto se tice kostura u sifonjeru, niko ih nema vise od Hilari Klinton. Uz to, gospodja je arogantna, elitista i ne bas fiskalno odgopvorna kada je u pitanju licni domazluk. Tesko da ce ona uspeti da nabaci vise od 45% glasova. Ja sam spreman za nastupajuci politicki Armagedon; imam stanove u Beogradu i Pragu. Bojim se da je to slaba diversifikacija. Ako neko najebe, najebace Evropa. Stan u, recimo, Santjago de Cileu ili negde u Japanu mi se cini kao bolji hedge.
Budja Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 Do sada jedina lista GOPovaca na koju sam ja naleteo je bila na Wikipedii i ona je obuhvatala sirok krug kandidata i ludaka. Moslim da se HRC dobro pozicionirala i iskoristila to sto ima jos dosta vremena dok GOPovci ne izadju sa barem uzims piskom kandidata. Takodje, posle Obame cela politicka scena ce da sklizne u desno i ona je to provalila i pozicionirala se tako da zahvati sto veci broj glasaca. Na zalost, losa strana toga je sto ce to verovatno GOPovce da gurne jos vise ka ekstremnim kandidatima i neko kao Romney ima male sanse. Zapravo mislim da ko god daje njih 45% daje jednu jako smelu procenu, meni deluje da ona ima vece sanse da pobedi. Pricam danas sa jednim kolegom GOPovcem (gotivi Romnija) -Kaze on meni kako je Obama smrad sto nam uzima 30 plus % plate. -Reko a koliko je bilo pod Bushem. -Kaze on pa otprilike isto ali ovaj komunista voli da raspodeljuje svima. -Hvala, dovidjenja. Ja bih rekao da se HRC suvise rano pozicionirala. Dosadice i bogu i ljudima i dati materijal svima da jenapadaju. Negde 2006 bila je jednom nogom u Beloj Kuci. Iznenada se pojavio Obama i ode HIlari. Da samo dodam Dimitrijevoj tezi, tesko ce Hilari moci da ponovi Obaminu operaciju izlaska na biralista.
Dimitrije Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 Bojim se da je to slaba diversifikacija. Ako neko najebe, najebace Evropa. Stan u, recimo, Santjago de Cileu ili negde u Japanu mi se cini kao bolji hedge. Mislio sam na politicki armagedon u SAD kada na vlast budu dosli ili Kruz ili Gospodja. Ne znam sta je gore, cajdzijski ideolog ili intelektualna nedojebusa. Sto se tice diverzifikacije, mator sam da se smucam po zemljama ciji jezik, obicaje i klimu ne poznajem (Japan i Cile). Natucam ceski, zena mi je Cehinja, Prag je divno mesto a Beograd je Beograd.
Gandalf Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 nemoj da zameris, ameterski sam googlao "john mccain ISIS" a mrzelo me da proveravam linkove. istina je, medjutim, da je mccain otisao u siriji - da dokaze kako amerika uvek podrzava freedom fighters (jbg, to je national DNA ) i da on nije obama, jbt. usput se slikao sa nekim tipovima, itd... nema se sta zameriti. :) a da Mekkejnkoristi svaku priliku da se angazuje u ovakvima budalastinama, stoji.
akibono Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 Ja bih rekao da se HRC suvise rano pozicionirala. Dosadice i bogu i ljudima i dati materijal svima da jenapadaju. Negde 2006 bila je jednom nogom u Beloj Kuci. Iznenada se pojavio Obama i ode HIlari. Da samo dodam Dimitrijevoj tezi, tesko ce Hilari moci da ponovi Obaminu operaciju izlaska na biralista. Apsolutno, poslednjih dana/nedelja je ozbiljno krenula da pljuje po 'Obaminoj politici' i to se itekako sad prati i navodi - uglavnom kao vrlo negativna i/il nepotrebna taktika. Definitivno se bori za određene demografije i teritorije, kako su to već unapred odredile 'fokus grupe' TM ali je pitanje hoće li tako ujediniti glasače ili pocepati... mnogo je verovatnije ovo drugo, mada su sa druge strane tamo izbori odavno prilično besmisleni jer nema da pobedi 'demokratija & čovek-glas' već se sve svelo na 'statistiku & matematiku', pa joj se skakanje po Obami i isplati.
iDemo Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 Bojim se da je to slaba diversifikacija. Ako neko najebe, najebace Evropa. Stan u, recimo, Santjago de Cileu ili negde u Japanu mi se cini kao bolji hedge. ajde, nemoj da si (bash toliki) baksuz...
Eraserhead Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 Ja bih rekao da se HRC suvise rano pozicionirala. Dosadice i bogu i ljudima i dati materijal svima da jenapadaju. Negde 2006 bila je jednom nogom u Beloj Kuci. Iznenada se pojavio Obama i ode HIlari. Da samo dodam Dimitrijevoj tezi, tesko ce Hilari moci da ponovi Obaminu operaciju izlaska na biralista. Vrlo moguce da si u pravu. Njen najveci problem je sto je ona vec predugo tu i sto je ljudima vec dosta nje. Mada nije imala drugog izbora nego da iskoristi tu prednost sto moze u trku da uleti rano. Bice tesko glasati ovaj put, mada mislim da cu najverovatnije na kraju za nju, osim ako GOP ne izleti sa nekim prevelikim iznenadjenjem. Mada je meni abortus/gaj brak deal breaker za vecinu GOPovaca.
Dimitrije Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 Ja razumeh da vi zivite u SAD nesto manje od godinu dana a vec mozete da glasate na izborima. Nama smrtnicima trebalo je 10+ godina da steknemo tu privilegiju.
Eraserhead Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 (edited) Ja razumeh da vi zivite u SAD nesto manje od godinu dana a vec mozete da glasate na izborima. Nama smrtnicima trebalo je 10+ godina da steknemo tu privilegiju. Ziveo kao klinac. Edited August 12, 2014 by Eraserhead
WTF Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 Vrlo moguce da si u pravu. Njen najveci problem je sto je ona vec predugo tu i sto je ljudima vec dosta nje. Mada nije imala drugog izbora nego da iskoristi tu prednost sto moze u trku da uleti rano. Bice tesko glasati ovaj put, mada mislim da cu najverovatnije na kraju za nju, osim ako GOP ne izleti sa nekim prevelikim iznenadjenjem. Mada je meni abortus/gaj brak deal breaker za vecinu GOPovaca. Ja ne znam sta i koga bi GOP mogao da nominuje da bi dobio moj glas. Nije dovoljno da bude samo "moderate", jer ako House i Senate budu pod GOP kontrolom a jos usput puni ludaka koji ce da krenu kolo da vode, trebace neko ko ima mooda do poda da im stane na put. Hillary ce biti manje zlo, jer ce bar po nekoj inerciji i partijskoj liniji zaustaviti vecinu kretenskih zakona koji ce sigurno da budu doneti. Jos jedna stvar oko njene kandidature koja je sad u drugom planu, a koja ce da postane vazna kasnije kad/ako ona bude nominee - koga ce da uzme za VP? Ako postane predsednik, na potencijalnom inagurationu u Januaru 2017, imace 70 godina, sto znaci da bi bila najstariji predsednik jos od Reagana. I dobro, jeste ona prilicno dobrog zdravlja, i bar 10 godina bi imala ima da dozivi prosecni zivotni vek americke zene, ali ce se pitanje njenih godina sigurno postavljati, pogotovu sto je 90% sigurno da ce njen protivnik biti znatno mladji od nje. Tako da ce VP pozicija dobiti ekstra skrutinizaciju cisto zbog "ne daj boze". Ko se seca izbora 2008, i reakcija kad je McCain izabrao Saru Palin - "sta, i sad njemu nesto da se desi, i ona da nam postane predsednik????".
Eraserhead Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 Opa, "diplomatsko prase"? Haha I wish. Cale ziveo u NYCu 20 godina pa ja ziveo neko vreme sa njim. Ja ne znam sta i koga bi GOP mogao da nominuje da bi dobio moj glas. Nije dovoljno da bude samo "moderate", jer ako House i Senate budu pod GOP kontrolom a jos usput puni ludaka koji ce da krenu kolo da vode, trebace neko ko ima mooda do poda da im stane na put. Hillary ce biti manje zlo, jer ce bar po nekoj inerciji i partijskoj liniji zaustaviti vecinu kretenskih zakona koji ce sigurno da budu doneti. Jos jedna stvar oko njene kandidature koja je sad u drugom planu, a koja ce da postane vazna kasnije kad/ako ona bude nominee - koga ce da uzme za VP? Ako postane predsednik, na potencijalnom inagurationu u Januaru 2017, imace 70 godina, sto znaci da bi bila najstariji predsednik jos od Reagana. I dobro, jeste ona prilicno dobrog zdravlja, i bar 10 godina bi imala ima da dozivi prosecni zivotni vek americke zene, ali ce se pitanje njenih godina sigurno postavljati, pogotovu sto je 90% sigurno da ce njen protivnik biti znatno mladji od nje. Tako da ce VP pozicija dobiti ekstra skrutinizaciju cisto zbog "ne daj boze". Ko se seca izbora 2008, i reakcija kad je McCain izabrao Saru Palin - "sta, i sad njemu nesto da se desi, i ona da nam postane predsednik????". Zanimljivo razmisljanje za godine, nije mi to padalo na pamet ali u pravu si. Trebalo bi ocekivati da izadje sa nekim mladjim VP kandidatom koji je uz to WASP muskarac. Zena kandidat je dovoljna egzotika. I u pravu si za to da je vrlo vazno da senat i house sa jedne strane i predsednik sa druge ne budu u rukapa GOPovaca. Da je ovo vreme neke umerenije politike rekao bih da je mozda i bolje da budu cisto da se zna ko je odgovoran, a ovako sa ovim ekstremistima koji jacaju bolje neka bude podele pa makar i doslo do blokade sistema. Mislim da ce Hillary biti bolja i za medjunarodnu politiku. Vise intervencija nego Obama ali sa manjim kapacitetima za neko ludacko izletanje poput Bushovog u Iraku.
Dimitrije Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 (edited) Pa u tom NYC ljudi imaju malo vise izbalansiran pogled na svet. Ruski (i ostali "komunisti") tamo nisu toliki bauk kao sto su na primer u Indijani ili Alabami. Edited August 12, 2014 by Dimitrije
Eraserhead Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 (edited) Pa u tom NYC ljudi imajo malo vise izbalansiran pogled na svet? Ruski (i ostali "komunisti") tamo nisu toliki bauk kao sto su na primer u Indijani ili Alabami. Ma verovao ti meni ili ne ja ovde maltene vazim za hippie KGBovca koji oce da ih ubedi da Rusi nisu negativci. Pre jedno mesec dana jedan lik komentarise kako oni kojima se ne svidja u Ukrajini treba da idu preko granice. I onda udjemo u raspravu oko toga da su to ljudi koji su rodjeni u Ukrajini i da nema oni gde da idu vec da mora da se nadje mirno resenje. Kao da pricam sa zidom. Edited August 12, 2014 by Eraserhead
Recommended Posts