pacey defender Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 (edited) e, hvala za odgovore. da li rubio planira da ide na izbore? Edited August 11, 2014 by pacey defender
Prospero Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 Hvala :) Cenim da se ovako postavila, malo rano, i kako je GOP ne bi mogao napasti zbog Obamine spoljne poltike.
WTF Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 e, hvala za odgovore. da li rubio planira da ide na izbore? Cotton Mouth bi morao da malo ojaca svoj konzervativni cred, cred koji je zestoko narusen sa onom imigracionom reformom sto je jedno vreme gurao, dok mu nisu objasnili da je to 1 RINO potez. Izgleda da sad to jacanje pokusava da radi preko hard line spoljne politike, to je ipak mnogo bezbednije, a imigraciju da ostavi nekome ko je bar treca generacija rodjena ovde.
namenski Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 Jedna studija, Steve Fetter, Ballistic Missiles and Weapons of Mass Destruction, International Security, 1991. Zrtve koje bi prouzrokovao hipoteticki raketni udar na koji grad nego na Los Angeles, leglo razvrata i svakojake amerikanizacije, Holivud na stranu. Dakle, Steva kaze da bi: konvencionalna bojeva glava napunjena 1 tonom modernog klasicnog eksploziva ubila 5, a povredila 13 ljudi. Hemijsko punjenje iste, 300 kg sarina, bi ubilo 200 do 3,000 ljudi i isto toliko ranilo. Biologija, punjenje od 30 kg spora antraksa, 20,000 do 80,000 mrtvih, s tim da je broj povredjenih nemoguce predvideti. I, konacno, atomska bojeva glava, 20 kt, 1 Hirosima, 40,000 mrtvih i 40,000 povredjenih kao posledica prvog udara. Proracuni su radjeni na modelu grada srednje gustine naseljenosti, 3,000 ljudi po kvadratnom kilometru, sto gadja sa takozvanim metropolitan podrucjem Los Andjelesa cija su topografija, urbane i arhitektonske karakteristike uzete kao model za obracunavanje.
Dimitrije Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 Cotton Mouth bi morao da malo ojaca svoj konzervativni cred, cred koji je zestoko narusen sa onom imigracionom reformom sto je jedno vreme gurao, dok mu nisu objasnili da je to 1 RINO potez. Izgleda da sad to jacanje pokusava da radi preko hard line spoljne politike, to je ipak mnogo bezbednije, a imigraciju da ostavi nekome ko je bar treca generacija rodjena ovde. Ako hoce latino-kandidata sa kubanskim pedigreom, GOP imaju boljeg od Arubia - Teda Kruza. Moj "off the wall" predvidjanje je da ce Ted Kruz da bude GOP kandidat i novi americki predsednik.
Prospero Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 Misliš da može da odvuče latinose od demokrata?
Zaz_pi Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 (edited) Ted Kruz je rodjen u Kanadi te bi moglo biti problema sa njegovom kandidaturom. Verujem da dobre sanse za kandidata GOP ima Hakabi. Jos bih dodao Rajana i Kristija. To su po meni glavni takmaci za GOP kandidaturu. Edited August 11, 2014 by Zaz_pi
WTF Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 Ako hoce latino-kandidata sa kubanskim pedigreom, GOP imaju boljeg od Arubia - Teda Kruza. Moj "off the wall" predvidjanje je da ce Ted Kruz da bude GOP kandidat i novi americki predsednik. Nadam se da se salite, tj. da vam je predvidjanje stvarno "off the wall". Ted Cruz bi bio najgore moguce resenje, ako bi on postao predesdnik to bi bilo ravno katastrofi. Na srecu, mislim da vec sad ima pozamasan broj "kostura u ormanu" koji ce polako da se otkrivaju ako se stvarno upusti u kampanju. Ted Kruz je rodjen u Kanadi te bi moglo biti problema sa njegovom kandidaturom. Verujem da dobre sanse za kandidata GOP ima Hakabi. Jos bih dodao Rajana i Kristija. To su po meni glavni takmaci za GOP kandidaturu. Neke pristalice Cruza kazu da to nema veze jer mu je majka rodjena Amerikanka. Opet, vecina njih misle da je Obama nelegalan predsednik jer je "rodjen u Keniji" isto od majke rodjene Amerikanke Ja stvarno nisam u stanju da prognoziram ko ce biti GOP kandidat za predsednika 2016. Sto rece Eraserhead, klupa je dugacka, ali je kvalitet diskutibilan i svaki od poznatijih postojecih kandidata ima neku manu (sto realnu, sto percepiranu) . Mnogi se nadaju nekom novom liku, a neki bi cak da se Mitt Romney ponovo kandiduje.
Čutura Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 izvinite sto ovako upadam, slabo pratim unutrasnju politiku u us, sta je sa jeb bush-om? jel on nije na spisku kandidata gop-a?
WTF Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 izvinite sto ovako upadam, slabo pratim unutrasnju politiku u us, sta je sa jeb bush-om? jel on nije na spisku kandidata gop-a? Jeb Bush je jedan od onih potencijalnih kandidata koji se stalno pominju i prizivaju usled spoznaje da je sadasnji izbor prilicno uzasan. Neki bi takodje voleli da ga vide kao protivnika HRC, ne bi li konacno videli jos 1 Bush vs Clinton predsednicki izborni dvoboj. On je vec nekoliko puta rekao da ga kandidatura ne interesuje. Ja licno mislim da bi on bio najbolji moguci GOP kandidat. Nesto izmedju Busha 41 i 43, ali opet da je malo vise kao njegov otac, a malo manje nego kao brat ;) Mozda jedini kandidat koji bi me naterao da razmatram da glasam za GOP 2016.
Dimitrije Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 Ted Kruz je intelektualno superiorniji od vecine GOP kandidata i po intelektualnim kapacitetima moze da se meri sa Obamom ili sa pok. Vijamom Baklijem juniorom. (Alen Dersovic, iako politicki oponent, je prepun hvale za svog bivseg studenta.) Za razliku od Obame, Kruz je zelot do granice ludila, po cemu bi mogao da se poredi sa Santorumom ili Misel Bakman. On ce biti kandidat Cajdzija a ubrzo i drugih GOP-ovaca i neopredelnenih koji naginju desno kada budu uvideli da u konstalaciji Bakman, Rand Pol, Rajan, Arubio, Peri, Santorum i klovnova a la Kejn i Hakbi, Kruz pravi najvise smisla. Sto se tice kostura u sifonjeru, niko ih nema vise od Hilari Klinton. Uz to, gospodja je arogantna, elitista i ne bas fiskalno odgopvorna kada je u pitanju licni domazluk. Tesko da ce ona uspeti da nabaci vise od 45% glasova. Ja sam spreman za nastupajuci politicki Armagedon; imam stanove u Beogradu i Pragu.
WTF Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 U pravu ste sto se tica Cruza, on stvarno jeste najobrazovaniji i najinteligentniji od svih mogucih kandidata. Ali ste takodje u pravu kvalifikovajuci ga kao 1 zealota, i ja mislim (tj. nadam se) da ce mu to na kraju doci glave. Ako ne u GOP primary, onda u general election. Ili mislite da ce pobednik GOP primary po defaultu da pobedi u Novembru 2016, bez obzira na sve?
Eraserhead Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 (edited) Do sada jedina lista GOPovaca na koju sam ja naleteo je bila na Wikipedii i ona je obuhvatala sirok krug kandidata i ludaka. Moslim da se HRC dobro pozicionirala i iskoristila to sto ima jos dosta vremena dok GOPovci ne izadju sa barem uzims piskom kandidata. Takodje, posle Obame cela politicka scena ce da sklizne u desno i ona je to provalila i pozicionirala se tako da zahvati sto veci broj glasaca. Na zalost, losa strana toga je sto ce to verovatno GOPovce da gurne jos vise ka ekstremnim kandidatima i neko kao Romney ima male sanse. Zapravo mislim da ko god daje njih 45% daje jednu jako smelu procenu, meni deluje da ona ima vece sanse da pobedi. Pricam danas sa jednim kolegom GOPovcem (gotivi Romnija) -Kaze on meni kako je Obama smrad sto nam uzima 30 plus % plate. -Reko a koliko je bilo pod Bushem. -Kaze on pa otprilike isto ali ovaj komunista voli da raspodeljuje svima. -Hvala, dovidjenja. Edited August 11, 2014 by Eraserhead
Dimitrije Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 Mislim da ce GOP da pobedi zato sto ce im glavni oponent biti Hilari Klinton. Mada ona ima kvalitet i iskustvo da se meri sa GOP rivalima, mislim da je ona nepopularna i kod dela populacije koji nije naklonjen GOP-u. Ukoliko nastavi da salje zaoke i dzebove u pravcu Obame, bice uskracena za crnacke glasove. Veliki deo hispanaca naginje desno; sumnjam da ce GOP-ov kandidat da ponovi Romnijeve budalastine i odgurne ih od sebe, posebno ako hispanac bude GOP-ov kandidat. Ja predvidjam znacajniji odliv glasova hispanaca na GOP-ovu stranu. Sve ovo + nezadovoljstvo Obaminim opusom dovesce GOP u Belu kucu.
Recommended Posts