Shan Jan Posted May 22, 2014 Posted May 22, 2014 kako gde, i kako u kom gradu. u jednom gradicu (40 000 stanovnika, ali povrsine hmmm skoro ko bg), nema buseva do svih delova grada nedeljom, onda se ide taxijem. subotom su imali tacno 5 polazaka te bus linije, radnim danima bus je isao na 60 min, van spica na sat i po. ako izgubis bus, taxi. mogla sam da hodam do druge bus linije ~2 km, ali jedno 500 m puta je bilo bez trotoara nadvoznjakom preko autoputa gde se automobili ukljucuju na autoput, gde nigde pesaka nema, niti pesackog prelaza (da ne govorim da su ulicne svetiljke na svakih 300 m, nocu ne bih hodala nikada, ne zbog kriminala nego zbog divljih zivotinja). Koje divlje zivotinje se skupljaju tamo?
mei Posted May 22, 2014 Posted May 22, 2014 Koje divlje zivotinje se skupljaju tamo? jelen, veverica, medved, rakun, tvor, zec, slepi mis, pacov, letece veverice itd. plasim se svega osim manjih (neletecih) veverica i zecica.
Eraserhead Posted May 22, 2014 Posted May 22, 2014 (edited) Koje divlje zivotinje se skupljaju tamo? E to je jedna stvar koju nisam znao pre nego sto sam dosao ovde. Pre koji dan stojim ispred kuce u Raleighu koja je relativno blizu centra grada i ispred mene protrcava lisica koja u zubima , nosi zeca. Prve nedelje kada sam dosao ovde dobio sam poruku od faksa na mob da je na kampusu primecen medved da ne bi trebalo da je agresivan ali da ga ne treba izazivati. Kad se vozi pored puta se vrlo cesto mogu videti jeleni. Pre koji dan u Virginiji na pumpi zena ispred mene pita vlasnika gde im je pas, kaze jedno vece ga napali kojoti. Reko "ne bih vas vise zadrzavao". jelen, veverica, medved, rakun, tvor, zec, slepi mis, pacov, letece veverice itd. plasim se svega osim manjih (neletecih) veverica i zecica. Da, zaboravih rakune, tvorove i veverice kojih ima na svakom koraku. Kao i zeceva. Edited May 22, 2014 by Eraserhead
mei Posted May 22, 2014 Posted May 22, 2014 istina za zecice i veverice na svakom koraku. neretko se preplasim kad bacim koji otpadak u kantu za smece na kampusu, istovremeno iskoci veverica iz kante i skrati mi zivot za 15 minuta. pacice i zecice mogu da zgazim ponekad dok hodam stazicom po kampusu, moram da gledam pazljivo po zemlji. a vrana u parku u centru ima zilion, tako da hodam zig-zag ne bih li izbegla da me pokake dok idem do bus stanice u centru gradica.
Shan Jan Posted May 22, 2014 Posted May 22, 2014 Jesus! Ja mislio tih medjeda ima da se setaju okolo samo po Kanadi. Jel ima neka zabrana ubijanja divljih zivotinja? Sobzirom koliko metaka se kupuje do sad bi trebalo da su potamanili sve zecove.
mei Posted May 22, 2014 Posted May 22, 2014 ne znam za zeceve, ali veverice ubijaju (i jedu). btw. sve sto nije suma je najcesce golf teren kojim je zabranjeno setati se, tako da za voznju bicikla ostaju staze po sumi ili ulice. kad je lovna sezona, izbegavam puteljke kroz sumu :D. p.s. suma je integralni deo grada, ono par ulica sa stambenim zgradama, pa suma oko njih jedno 500m, pa opet stambene zgrade i kuce, pa suma itd., jedino je downtown 2km x 1 km suma-free.
WTF Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 Ne znam cemu iscudjavanje oko divljih zivotinja po gradovima, pa skoro je bilo na vestima da su primeceni kojoti u Central Parku i downtown Chicagu, znaci bas u centrima 2 najveca grada u USA, a kako li je tek u malim mestima... Eraser video lisicu, njih ima koliko hoces ovde, i to bas po krajevima oko downtown Raleigh, ne znam da li si cuo za lokalni band The Rosebuds, oni imaju jednu jaku lepu pesmicu koja se zove Nice Fox i koja je inspirisana lisicom koja je zivela u dvoristu kuce jednog od clanova grupe i to bas u kraju oko Cameron Village, ako se dobro secam price. Kod mene na poslu (doduse to je vec van grada u suburbs) dodju srne na metar do prozora kod moje kancelarije. A tu je i Crystal, nasa odomacena lisica :)
Prospero Posted May 24, 2014 Posted May 24, 2014 7 mrtvih i 7 povredjenih u pucnjavi na UC Santa Barbara :( by TT via Nokia
Zaz_pi Posted May 30, 2014 Posted May 30, 2014 Seca glava u Beloj kuci. A, cujem da je bila pozvana i Hilari na "pricu" ovih dana. Izgleda da je Obama pukao sta su mu napravili na spoljnem i unutrasnjem planu(od veterana do spoljne politike)
расејан Posted May 31, 2014 Posted May 31, 2014 прва лекција за наивног и доброћудног Србина који долази: помножи сва растојања са 10. ако си тамо ходао да радње 400 м овде има да ходаш 4 км. ако ти се не хода мораш имати ауто. Мени је газда, трећи дан по доласку, продао за 1 долар (што му никад нисам ни платио, доста је зарадио на мени) кршину из жениног ресторана, ето да имам чим да долазим на посао. И није битно што је дотле био само 1км, треба прећи ону улицу са 4 траке (еквивалент Зрењанинског пута, дакле улица ка излазу из града, одакле следи још 8км дућана, шопаоница (ака shopping mall), бензинских пумпи, мотела, волмартова и осталог где нико не живи)... што смо после и радили једно два месеца кад се кршина распала па док нисам купио кола. Пробао бициклом, може се донекле. Бициклистичких стаза нема (осим понегде у шуми, дакле утовариш бицикл на СУВи па одеш да се возаш, ал' да се возиш јок) али срећом био сам последњих 7 година у равном крају са, зачудо, тротоарима поприлично попуњеним, а пешака једва и да има. Ал' и то је било више рекреација него превоз, јер је без везе да вртим педале 4км да одем до дућана. ne postoji nikakav javni prevoz? Да, у Њујорку, Дисију, Сан Франциску, дакле у градовима европског типа, географски збијеним. Ту су станице већ довољно густо распоређене да то има смисла. Ван таквих места, има нешто реда ради, ал' кад погледаш како то ради, видиш да има да изгубиш сате и сате да стигнеш куд си наумио. Једном сам баш морао да то употребим, у Орланду, да стигнем од аеродрома до северног краја града, цирка 20км, сат и 40 минута у три дела, и сваки пут сам чекао у просеку по 20 минута. За трећи ми је карта већ била истекла, важи један сат, ал' чича угљеша је укапирао да долазим са аеродрома па ме пустио. Што је још и добро, јер нисам ниједном морао да пешачим од станице до станице, као што би се десило да сам хтео да одем из Норфолка до плаже у Вирџинија Бичу (опет цирка 15км, три буса, чекао бих 40 минута за једно од преседања а за друго бих имао километар пешке између станица и трајало би око два сата).
Roger Sanchez Posted June 5, 2014 Posted June 5, 2014 Našel sam 1 dobar text na AP. GOP rulz even where it doesn't! Economic statistics show that incomes for the top 1 percent of U.S. households soared 31 percent from 2009 through 2012, after adjusting for inflation, yet inched up an average of 0.4 percent for those making less. Many economists are sounding alarms that the income gap, greater now than at any time since the Depression, is hurting the economy by limiting growth in consumer spending. Yet those concerns aren't resonating in some states. Last year, at least 10 states passed income tax cuts targeted at businesses or those in the top individual brackets. Several more already have cut taxes this year, including Democratic-led New York and Republican-led Oklahoma. Yet over the past three years, nearly one-fifth of the states have pared back unemployment benefits, and more cutbacks are under consideration.
kobni zelaya Posted June 7, 2014 Posted June 7, 2014 (edited) Pozivam Rogera, Irejzera i druge da "predaju svoja prava"! edip - izvučeno iz konteksta, u stvari, nije tako mislio. My bad. Edited June 7, 2014 by kobni zelaya
Кристофер Лумумбо Posted June 7, 2014 Author Posted June 7, 2014 ovo je toliko lose uradjeno da ni alex jones ne bi pustio u emisiju.
Кристофер Лумумбо Posted June 7, 2014 Author Posted June 7, 2014 (edited) kontekst? nije samo izvuceno iz konteksta, mislim da je i editovano. @kobni pa nisi valjda pomislio da je to stvarno izjavio? :D Edited June 7, 2014 by Кристофер Лумумбо
Recommended Posts