Jump to content
IGNORED

Amerika, zemlja velika

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Posted

Ko jos oce da ide u LA...

Vidi Raleigh na trecem mestu. Go Raleigh. :)

Sad vidim da je i Durham na desetom mestu. I dalje ga ne bih preporucivao ljudima.

Sta fali Durhamu?  Just asking...

Naravno, ne mozes da ga sad uporedjujes sa NYC, Bostonom ili nekim velegradom, ali za grad te velicine, sta nema sto recimo ima Des Moines?

Posted

Tu sam u Durhamu vec 10 meseci i imam dva velika problema sa Durhamom:

1. Kriminal

2. Urbanizacija grada je losa. Bez kola si kao bez nogu. To je tipicno za mnoge americke gradove, ali meni se jednostavno ne svidja

Realno, mali i dosadan grad. U poslednje vreme vise vremena provodim u Raleighu i to je daleko bolje. Ima jos jedna stvar. Vreme u NC je nesnosno. Uzasno vlazno. Not my cup of tea.

Gde si ti?

Posted

1. Kriminal

2. Urbanizacija grada je losa. Bez kola si kao bez nogu. To je tipicno za mnoge americke gradove, ali meni se jednostavno ne svidja

Realno, mali i dosadan grad. U poslednje vreme vise vremena provodim u Raleighu i to je daleko bolje. Ima jos jedna stvar. Vreme u NC je nesnosno. Uzasno vlazno. Not my cup of tea.

Gde si ti?

чекај, ти си дошао у Америку и очекивао да ћеш да живиш без утоке и аута?

Posted (edited)

Ziveo u NYCu par godina, ali ne zna covek sta je amerika dok ne dodje na jug, pa makar ovaj lazni jug.

Imao sam auto, ali preferiram taj osecaj grada gde mozes da prosetas.

Sad moram samo jos utoku da nabavim.

Edited by Eraserhead
Posted

To je moj decko svojevremeno uradio. Zalio se da ne moze ni do radnje da ode jer nema auto, a opljackan je posle prve dve nedelje tamo.

Posted

Vreme u NC je nesnosno. Uzasno vlazno. Not my cup of tea.

sleteo na RDU u rano jutro avgusta 2004-e, da provedem dve godine u Durhamu. jos uvek se secam soka kada sam iz klimatizovanog aerodroma izasao na otvoreno.  :cool:

Posted

1. Kriminal

Gde si ti?

Ja sam bas u Raleigh.

Za taj famozni kriminal u Durhamu, hteo bi da te pitam, da li si ga neposredno iskusio (bio si ti zrtva ili neki bliski prijatelj), ili je to bazirano na pricama i reputaciji koju taj grad vuce jer je malo tamniji™ od ostatka regiona?  Vidis, ta reputacija je zeznuta stvar.  Kazes da volis da izlazis u Raleigh, predpostavljam u downtown.  Kad sam se pre 15 godina doselio ovde, meni je dosta ljudi pricalo da ni po koju cenu ne zalazim u downtown Raleigh, da cu u roku od 5 minuta biti opljackan, izboden, ustreljen, whatever.  Tamo sam izlazio svakog vikenda i cesto tokom nedelje i ne samo da mi nije falila dlaka sa glave nego nisam ni jednom video nista od onih silnih stvari sto su mi razni napricali.  I to je bilo onda, pre downtown revitalizacije, dok je Fayetteville Street bio pedestrian mall, pre nego sto su nikle sve one fancy condo zgrade i hip restorani.

A za urbanizaciju (ondnosno manjak iste) i za to da ti trebaju kola za prakticno sve, tu se 100% slazem.  I Raleigh boluje od iste bolesti.  Nazalost, to se nece promeniti dok god je lokalna politika kakva takva je.

A vreme je za mene bas cool.  Vlaga me mnogo ne pogadja, a organski mrzim zimu i sneg - jedan snowpocalypse (kao ono zimus) svakih 4-5 godina u proseku, to vec mogu da istrpim :D

Posted

прва лекција за наивног и доброћудног Србина који долази:

помножи сва растојања са 10.

ако си тамо ходао да радње 400 м овде има да ходаш 4 км.

ако ти се не хода мораш имати ауто.

Posted (edited)

Ziveo u NYCu par godina, ali ne zna covek sta je amerika dok ne dodje na jug, pa makar ovaj lazni jug.

Imao sam auto, ali preferiram taj osecaj grada gde mozes da prosetas.

Sad moram samo jos utoku da nabavim.

Ziveo sam i ja u NYC.  Valjda znas da NYC ne mozes da uporedis ni sa kojim gradom juzno od DC.  Mislim, ne mozes da ocekujes ni jedno mesto juzno od DC da priblizno bude kao NYC.  Ni Atlanta, ni Charlotte, ni Miami, a kamoli neki manji gradovi.

Sto se tice nabavke utoke, toplo preporucujem http://www.fuquaygun.com/  Odlicna radnja  Jedino, da dodjes do tamo, trebace ti auto :lolol:

Edited by WTF
Posted

Ziveo sam i ja u NYC.  Valjda znas da NYC ne mozes da uporedis ni sa kojim gradom juzno od DC.  Mislim, ne mozes da ocekujes ni jedno mesto juzno od DC da priblizno bude kao NYC.  Ni Atlanta, ni Charlotte, ni Miami, a kamoli neki manji gradovi.

Sto se tice nabavke utoke, toplo preporucujem http://www.fuquaygun.com/  Odlicna radnja  Jedino, da dodjes do tamo, trebace ti auto :lolol:

ne postoji nikakav javni prevoz?

Posted

прва лекција за наивног и доброћудног Србина који долази:

помножи сва растојања са 10.

ако си тамо ходао да радње 400 м овде има да ходаш 4 км.

ако ти се не хода мораш имати ауто.

Mislim da cak ni nije bio toliko problem u tih 2-3 km, nego je bio jedini na trotoaru, u svako doba dana. Usput je prolazio i pored nekog kompleksa zgrada sa sredjenim travnjacima i klupama i nekim decijim igralistem, i nikada niko tu nije sedeo niti se ikad tu neko dete igralo. Kao neka apokalipsa.

Kad sam bila u poseti jednom, otisli smo do te radnje jer sam ja insistirala da moram da jedem nesto sto nisu sendvici koji su se prodavali u nekom kiosku koji je bio blize kuci, kad smo se vracali atmosfera na tom putu nazad je bila jako dubiozna, sve se nesto nelagodno i nebezbedno osecas, a jedina osoba na ulici bio je neki lokalni momak koji je nas sustigao na semaforu i bojazljivo pitao You guys are not following me, right? i on je ocigledno imao isti kreepy feeling na ulici, a pritm zivi covek tu.

Posted (edited)

ne postoji nikakav javni prevoz?

kako gde, i kako u kom gradu. u jednom gradicu (40 000 stanovnika, ali povrsine hmmm skoro ko bg), nema buseva do svih delova grada nedeljom, onda se ide taxijem. subotom su imali tacno 5 polazaka te bus linije, radnim danima bus je isao na 60 min, van spica na sat i po. ako izgubis bus, taxi. mogla sam da hodam do druge bus linije ~2 km, ali jedno 500 m puta je bilo bez trotoara nadvoznjakom preko autoputa gde se automobili ukljucuju na autoput, gde nigde pesaka nema, niti pesackog prelaza  :ph34r: (da ne govorim da su ulicne svetiljke na svakih 300 m, nocu ne bih hodala nikada, ne zbog kriminala nego zbog divljih zivotinja). 

Edited by mei
Posted (edited)

sleteo na RDU u rano jutro avgusta 2004-e, da provedem dve godine u Durhamu. jos uvek se secam soka kada sam iz klimatizovanog aerodroma izasao na otvoreno.  :cool:

E to sam bio ja pre 10 meseci. Izasao i ne mogu da udahnem normalno. :D

Ja sam bas u Raleigh.

Za taj famozni kriminal u Durhamu, hteo bi da te pitam, da li si ga neposredno iskusio (bio si ti zrtva ili neki bliski prijatelj), ili je to bazirano na pricama i reputaciji koju taj grad vuce jer je malo tamniji™ od ostatka regiona?  Vidis, ta reputacija je zeznuta stvar.  Kazes da volis da izlazis u Raleigh, predpostavljam u downtown.  Kad sam se pre 15 godina doselio ovde, meni je dosta ljudi pricalo da ni po koju cenu ne zalazim u downtown Raleigh, da cu u roku od 5 minuta biti opljackan, izboden, ustreljen, whatever.  Tamo sam izlazio svakog vikenda i cesto tokom nedelje i ne samo da mi nije falila dlaka sa glave nego nisam ni jednom video nista od onih silnih stvari sto su mi razni napricali.  I to je bilo onda, pre downtown revitalizacije, dok je Fayetteville Street bio pedestrian mall, pre nego sto su nikle sve one fancy condo zgrade i hip restorani.

A za urbanizaciju (ondnosno manjak iste) i za to da ti trebaju kola za prakticno sve, tu se 100% slazem.  I Raleigh boluje od iste bolesti.  Nazalost, to se nece promeniti dok god je lokalna politika kakva takva je.

A vreme je za mene bas cool.  Vlaga me mnogo ne pogadja, a organski mrzim zimu i sneg - jedan snowpocalypse (kao ono zimus) svakih 4-5 godina u proseku, to vec mogu da istrpim :D

Pazi ja ne znam nikog licno ko je bio pogodjen ali nam stizu na email obavestenja od faksa kad se nesto dogodi. Desavalo se da klinci budu opljackani isped Duke Chapel-a. Definitivno ima boljih i losijih delova. Sam Duke je zgodan za pljacke zbog prostora iako ima Duke police dosta. Druga je oblast blizu centra, tamo gde je Fullsteam brewery pa par blokova dalje. Tako da nemam osecaj da je siguran grad. Kad sam u Raleigh onda sam uglavnom u Cameron village sto mi je super. Em blizu grada, em ima svega u blizini (walking distance). A i sad kako sam prodao kola, tamo vozi devojkin auto pa i to nije lose. :) Imam utisak da je Raleigh vise walkable nego Durham.

Blago tebi za vreme, ja vise volim hladno nego vruce. Zapravo mi je ona ladovina u SF najvise odgovarala.

Ma da, znao sam kada sam ovde dolazio da je to druga prica u odnosu na NYC.

Sad cu preko leta biti u Charlotte, pa ako mi se svidi mozda se ovde stacioniram i dugorocnije, uprkos vremenu. Kad sam dolazio ovde cilj mi je bio NYC ili malo kasnije SF, ali se ne isplati mnogo bacati pare tamo kada ima i drugih mesta koja su sasvim OK a u kojima moze daleko bolje da se zivi sa istim parama.

Sto se tice nabavke utoke, toplo preporucujem http://www.fuquaygun.com/  Odlicna radnja  Jedino, da dodjes do tamo, trebace ti auto  :lolol:

Bem ti Durham. Da nadjes auto treba ti utoka, a da nadjes utoku treba ti auto.

Snaci cu se za auto. :D

Edited by Eraserhead
Posted

Doduse kad smo kod kriminala jednom se i ovo dogodilo:

2uid8d5.jpg

Srbin pobediJo :D

Ne treba da pominjem koliko me Rusa zvalo da pita da li znam coveka. Na svu srecu ostali ne umeju da citaju cirilicu.

Posted

dušu dao za avatara

• Create New...