Jump to content
IGNORED

Amerika, zemlja velika

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Posted

Mnogo se ti motaš po tom jugu  :D

Posted

Mnogo se ti motaš po tom jugu  :D

I ja sam mu reko. Kad se vrati (ako se vrati), još će sa Antilopijem zatvarati abortus-klinike po Černogoriji.

Posted

I onda i sada ostaje isti komentar. Ovo gde sam ja je jug taman koliko je Srbija "u Evropi". Geografski tacno, ali sve ostalo... :D

Posted

Nadam se da povremeno izlaziš iz te oaze progresivne misli i da ćeš posetiti prvi naredni Gun show pa da nam prepričaš kako to izgleda  :D

I da, mene baš zanimaju utisci sa terena kada krene kampanja, a NC bira senatora u novembru (Kay Hagan), tako da, raspiši se....

Posted (edited)

Republikanci i jesu pravi Amerikanci - beli, muskog roda, practicing hriscani, naoruzani do zuba... Svi ostali su uzurpatori 1 americkog sna :fantom:

Nadam se da povremeno izlaziš iz te oaze progresivne misli i da ćeš posetiti prvi naredni Gun show pa da nam prepričaš kako to izgleda  :D

Ne mora on, evo mogu ja.  Gun show na drzavnom sajmistu, jedna od vecih hala, uglavnom registrovani dileri, manji broj "privatnika", open-carry unutar hale, naravno mozes i sakriveno da nosis ako imas vazeci CCP.  Osim puski, pistolja, sacmara, i ponekog mitraljeza, bilo i nekoliko mini topova.  Municija, mete (najpopularnija sa zombie Obamom), accessories (holsters, sights, etc..).  Ako kupujes kod registrovanog dilera moras da pokazes permit (treba za pistolj) ili CCP.  Ako nemas CCP za 15 min mogu da ti urade FBI background check i da onda odluce da li ce da ti prodaju ili ne.  S privatnicima sve po usmenom dogovoru, nikakva registracija, nikakve dozvole, nikakvi racuni ili paper trail, samo cash i gotova stvar.  Posetioci - 80% teabegger/redneck/gun nut ekipa, 20% lokalni hipsteri i liberali.

Edited by WTF
Posted (edited)

I da, mene baš zanimaju utisci sa terena kada krene kampanja, a NC bira senatora u novembru (Kay Hagan), tako da, raspiši se....

U, negde sam vec pomenuo, lepsa polovina me krajem juna vodi na svadbu u Louisianu medju "prave amerikance" i Cajuns koji verovatno osim meksikanaca nisu stranca u zivotu videli. To ce da bude pravo juznjacko iskustvo. :D

A za kampanju javljam svakako. 

Edited by Eraserhead
Posted

A NC senate kampanja, to je svrsen cin.  Tillis pobedjuje sigurno, uspeo je dovoljno da zauzda Tea Party, da prodje primary sa 46%, morao bi bas gadno da se negde zajebe da ne pobedi u novembru.  Ja sam probao da ga sabotiram, nije uspelo, jebi ga.

Posted

Očekujemo izveštaj sa svadbe  :D

Uzgred, demokrate sa juga su posebna sorta. Prvi koji mi pada na pamet je Francis Underwood  :D

Senator Hagan is a strong supporter of Second Amendment rights. Obtaining a lifetime hunting license is a Hagan family tradition, and her husband is qualified to teach hunter safety. Senator Hagan knows that responsible gun ownership is part of the fabric of North Carolina. She is working to protect the constitutional right to bear arms and works to ensure that any legislation in this area meets the basic test of being commonsense and protecting the rights of responsible gun owners in North Carolina. 

Posted

Senator Hagan is a strong supporter of Second Amendment rights. Obtaining a lifetime hunting license is a Hagan family tradition, and her husband is qualified to teach hunter safety. Senator Hagan knows that responsible gun ownership is part of the fabric of North Carolina. She is working to protect the constitutional right to bear arms and works to ensure that any legislation in this area meets the basic test of being commonsense and protecting the rights of responsible gun owners in North Carolina. 

I sad pazi kad ce 90% gun nuts da glasaju za Tillisa, koji verovatno nikad u zivotu nije pistolj ili pusku drzao u ruci.

Posted

Ne mora on, evo mogu ja.  Gun show na drzavnom sajmistu, jedna od vecih hala, uglavnom registrovani dileri, manji broj "privatnika", open-carry unutar hale, naravno mozes i sakriveno da nosis ako imas vazeci CCP.  Osim puski, pistolja, sacmara, i ponekog mitraljeza, bilo i nekoliko mini topova.  Municija, mete (najpopularnija sa zombie Obamom), accessories (holsters, sights, etc..).  Ako kupujes kod registrovanog dilera moras da pokazes permit (treba za pistolj) ili CCP.  Ako nemas CCP za 15 min mogu da ti urade FBI background check i da onda odluce da li ce da ti prodaju ili ne.  S privatnicima sve po usmenom dogovoru, nikakva registracija, nikakve dozvole, nikakvi racuni ili paper trail, samo cash i gotova stvar.  Posetioci - 80% teabegger/redneck/gun nut ekipa, 20% lokalni hipsteri i liberali.

+1, i jos gomila postera, lazne kreditne kartice ili nesto slicno sa natpisima obama-komunista, nozevi ukljucujuci i makazice za zanoktice, makazice za nokte i turpije (kupila sam makazice za zanoktice :D) i beef jerky iz domace radinosti (i to sam kupila, sa raznim ukusima). ima i koznih futrola za pistolje sa dozivotnom garancijom i privatnika koji prodaju delove od kojih se mogu sklopiti puske. videla sam i roze puske za devojke. 

Posted (edited)

Pa naravno, kad ne zagovara responsible gun ownership :)

edit: vala jednom ću da vam dođem u goste da me vodite na te pizdarije. ja to sa distance gledam fenomenološki, ali kapiram da je skroz drugačije kada si neprilagođeni lokalac.

Edited by pacey defender
Posted

Pa naravno, kad ne zagovara responsible gun ownership :)

edit: vala jednom ću da vam dođem u goste da me vodite na te pizdarije. ja to sa distance gledam fenomenološki, ali kapiram da je skroz drugačije kada si neprilagođeni lokalac.

moze :)

gun nuts lokalci se plase da ce da im ogranice kupovinu municije, pa kupuju skoro svaki dan. u walmartu je normalno videti u korpama musterija kutije sa metkovima uz namirnice. tri kutije po osobi su max, a rafovi se brzo prazne. municija se onda preprodaje na otvorenim pijacama tj. buvljacima. tu sam videla u delu u kome se prodaju puske jednoga kome kopiraju pasos i vizu, nisam sigurna ali izgleda da je moguce kupiti pusku i ako si stranac. 

Posted

moze :)

gun nuts lokalci se plase da ce da im ogranice kupovinu municije, pa kupuju skoro svaki dan. u walmartu je normalno videti u korpama musterija kutije sa metkovima uz namirnice. tri kutije po osobi su max, a rafovi se brzo prazne. municija se onda preprodaje na otvorenim pijacama tj. buvljacima. tu sam videla u delu u kome se prodaju puske jednoga kome kopiraju pasos i vizu, nisam sigurna ali izgleda da je moguce kupiti pusku i ako si stranac. 

Ako imas green card mozes da kupis oruzje.  Za CCP ti vec treba drzavljanstvo.  Ja sam mislio da se ta navala na municiju zavrsila negde prosle jeseni, taman je pocela sa Obaminim drugim mandatom.  Proslog leta su se ispred radnji kao sto su Walmart, Gander Mountain, ili Bass Pro Shop stvarale guzve jos na parkingu cetvrtkom ili petkom ujutru kad stize kamion sa isporukom municije.  Kad sam jednom lika iz jedne od tih radnji pitao kad ce da dobiju municiju, pogledao me kao da sam pao sa Marsa, u fazonu "pa i vrapci na grani znaju da je jedini nacin da se nadje municija ovde da se nacrtas u 7-8 u petak ujutro i da cekas Remingtonov kamion". :isuse:

• Create New...