Jump to content
IGNORED

Amerika, zemlja velika

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Posted

zasto si upotrebio suprotni veznik, odnosno na sta se nadovezuje tvoja recenica, jel na moj post il onako generalno na nesto sto "provejava" na temi?

jel hoces nesto meni odgovoris, nesto da opovrgnes, da dopunis, pa je (stupidno retoricko) pitanje usmereno u tom pravcu?

jesi li video nekoga na temi da brani ovaj zlocin i onaj u tenesiju?

takodje, gde si saznao da je za ubicu ovo bio "metod borbe" za isti cilj za koji se na miran nacin bore crnci (btw sta su crnci™?) i ostali amerikanci?

sta ako je on hteo da siri teror da bi izazvao histeriju i sukobe? je li to za tebe identicna borba kao ona koju vodi BLM?

Posted

zasto si upotrebio suprotni veznik, odnosno na sta se nadovezuje tvoja recenica, jel na moj post il onako generalno na nesto sto "provejava" na temi?

jel hoces nesto meni odgovoris, nesto da opovrgnes, da dopunis, pa je (stupidno retoricko) pitanje usmereno u tom pravcu?

jesi li video nekoga na temi da brani ovaj zlocin i onaj u tenesiju?

takodje, gde si saznao da je za ubicu ovo bio "metod borbe" za isti cilj za koji se na miran nacin bore crnci (btw sta su crnci™?) i ostali amerikanci?

sta ako je on hteo da siri teror da bi izazvao histeriju i sukobe? je li to za tebe identicna borba kao ona koju vodi BLM?

jok, mada mi je poslednja rečenica tvog posta

komisija je jedini nacin da se nesto promeni, samo sto treba da rade u vecem kontinuitetu i intenzitetu i za koju deceniju ce se moci videti pomaci, a inace sta ti predlazes? da si crnac, sta bi zeleo da se napravi?

dala šlagvort da pitam, pošto stvarno nisam obavešten. Jl stanje stvarno takvo da se organizuju masovni protesti, formiraju paravojne formacije i kreće u šumu ™? Ja prosto ne mogu da verujem u to,

Posted

(posto smo razdvojili nepostojece paravojne formacije i kretanje u sumu od protesta -)

brrrrr mora da je neki pakao na zemlji cim se organizuju protesti

reci molim te kakvo je to neverovatno, nepojmljivo stanje potrebno da se krenu desavati protesti?

nisu nesto ni masovni pravo da ti kazem, vise onako srednji.

Posted

Ma nemam pojma care, al kontam da to nije bas slatko pošto se rokaju panduri po ulicama iz automata i snajpera.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Posted

Ma nemam pojma care, al kontam da to nije bas slatko pošto se rokaju panduri po ulicama iz automata i snajpera.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Pa nije ideja ljudi na protestu bila da treba da se rokaju panduri. Oni su išli da isprotestuju, a snajperista e imao neku svoju računicu...

Posted

a jesu li crnci™ stvarno toliko ugroženi u USA da moraju da pribegavaju gerilskim/terorističkim metodama borbe?

Stvarno su ugrozeni. Ovi sto pribegavaju ovim metodama su deo problema. 

Posted

nije ni automat ni snajper prema izvestajima nego papovka.

Posted

AR-15, "civilna" poluautomatska verzija automatske M16, za koju ima u slobodnoj prodaji da se kupi dodatna oprema u vidu vojnih sarzera (i do 100 metaka - standardna civilna varijanta je 5 metaka), snajperski i laserski nisani, prigusivaci i slicne zanimljivosti cisto za civilnu upotrebu, jel'te. Takodje, uz malo truda lako se prepravlja na full auto, doduse ovo je ilegalno ali ako je neko krenuo da ubija pandure ne verujem da mu je zakon prva briga.

Posted

neki us mediji su rekli da je sks, ne znam jel aktuelno

Posted (edited)

Zadnje sto sam cuo bilo je AR-15. Mozda je u medjuvremenu objavljeno nesto aktuelnije, ne znam.

EDIT: evo vidim na Wiki kazu SKS.

Edited by Radoye
Posted

Stvarno su ugrozeni. Ovi sto pribegavaju ovim metodama su deo problema. 

Kako ugroženi?

Posted

ovaj lik je bio stolar u vojsci, šta bi im tek uradio neki pripadnik foka ili zelenih bera da poludi

vojna obuka >>>> policijska akademija

Posted

Kako ugroženi?

Disproporcionalno često ih hapse i zatvaraju već decenijama unazad, a poslednjih godina ih rutinski ubijaju što pravdaju na najrazličitije načine:

- Klinac zaustavljen na putu i izvučen iz nekog društva zbog marihuane, stavili mu lisice, pronađen mrtav na zadnjem sedištu policijskog automobila, zaključak: imao je pištolj kod sebe pa je odlučio da se ubije (sa lisicama i rukama na leđima), bila čitava pokazna vežba kako je to moguće izvesti ako si dovoljno agilan

- Dečak od 12 godina se igrao pištoljem na kapisle na ulici, policajci uleteli kolima i upucali ga u roku od dve sekunde, mrtav na mestu, kamera sve uhvatila; disciplinski kažnjeni

- Žena vozila, pandur je zaustavio zbog saobraćajnog prekršaja, ona ga nešto napušila, on je zgrabio kroz prozor, izvukao iz kola, bacio na beton, uhapsio; pronađena mrtva u ćeliji, kažu da se samoubila

- Više slučajeva gde spizde lika tejzerom, on padne na beton, oni mu viknu da stavi ruke na leđa, on ne može jer je sav u grčevima, oni ga upucaju tako ležeći jer nisu znali da li je naoružan

...

- Ovaj je svež, kačio sam pre nego što je krenulo sranje u Dalasu:

Policajce odavno obučavaju da su crnci nešto najopasnije i da se sa njima ne sme rizikovati; to je došlo do te mere da ih upucavaju na ulici kao stoku, pred kamerama i/ili svedocima, a često se izvuku bez posledica odnosno optužnica se ni ne podigne jer ovo-ono, pravila službe, predostrožnost.

Posted (edited)

Kako ugroženi?

Ovo sto je Weenie napisao ali evo ti primer kako se osecaju. Pre dve godine ja i cimer tadasnji koji je crnac je trebalo da idemo negde. U jednom trenutku ja pomenem da kola nisu registrovana i on me pita da li bi bilo ok da uzmemo Uber nece da reskira da nas zaustavi policija u sred noci i da nesto krene po zlu. To mora da je vrlo jeben osecaj da se zivi sa tim strahom. Tako da black lives matter.

Edited by Eraserhead
Posted

Nije ovo, ili nije samo i pre svega crnackotm pitanje, bojim se da je mnogo vise od toga: svet, a i Amerika kao prvak sveta u mnogim disciplinama, i dobrim i losim, jednostavno postaje laksi na obaracu.

Da je sila, pucanje, danas mnogo vise i sire prihvacen metod resavanja problema nego sto je to bila u poslednjih 50-ak godina. 

I, sto je najgore, na to se primaju i takozvani najsiri slojevi koji se isto tako primaju i na koliko do juce nezamisliva ne krsenja nego odricanja nekih osnovnih ljdskih prava, kao bajagi u ime sigurnosti, a u stvari zarad ruznog i opasnog sopstvenog komfora.

Neka od danasnjih desavanja na tu temu, od pucanja, do krsenja odricanja sopstvenih prava bi jos pre samo par decenija izazvala ogromne proteste pa i nemire koji su izbijali i manjim povodima.

Danas, svemoguca drzava, sa sve specijalcima i obukama i procedurama i tehnologijama, pruza alibi narocito malogradjaninu iz razvijenog sveta da se zakloni, sakrije...

• Create New...