Jump to content
IGNORED

Amerika, zemlja velika

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Posted

to je tacno. ko sto colin quinn kaze - najveca koncentracija white trasha je u suffolk county-ju, na long islandu. problem je sto ne koriste "y'all" u vokabularu... kao sto ga ne koriste redneci u oregonu ili nevadi. da se desava ovo kod tebe u komsiluku, onda ok. :D

Posted

Samo ne mislim da ima potrebe da posebno napominjem da se ne slazem sa ludacima sa oruzjem. :D

Ti se barem oglasis, Andurilu je sve zapadno od Rejkjavika na IL  :D

Posted

inace, bundy bunch na strani, citao sam dosta o slucaju rancera (uini kaze lovolopova) i ne izgleda mi da su zasluzili ovakve anti teroristicke presude, slaze se i sudija koji im je originalno sudio u 2011.

doduse, priznajem da nisam otvorio salon.com ili huffpo, pa me zanima dali postoji solidan case protiv hammonds familije.

Posted (edited)

daj brate, nemoj kockastog turcina. nije ni rec rekao o ljudima koji su osudeni za terorizam na po 5 godina. race baiting at it's best.

edit: d=g

Edited by mandingo
Posted

Pa taj ceo koncept obaveznih minimalnih kazni bez obzira na kontekst u pravosudju SAD jeste prilicno problematican po mnogo osnova. No ovaj cirkus nema veze sa presudama u tom slucaju, protest koji je tim povodom bio organizovan mirno je zavrsen (ucestvovalo nekih 300), nakon toga su ovi likovi na svoju ruku krenuli u akciju da isteruju neku svoju sasvim nevezanu agendu. Cak su se i osudjeni farmeri ogradili od njih. 

Ovih wannabe ustanika ima 15-20, pokusali su da iskoriste protest racunajuci da ce im se i ostali ucesnici pridruziti u rusenju camuge-muslimana iz Kenije i njegove uzurpatorske tiranske klike u Vasingtonu, no nije bilo zainteresovanih. Usput su zaboravili da bi im za uspeh akcije trebalo i dovoljno zaliha provijanata i dzebane, a koliko citam vlasti su im nedavno isekle i struju tako da sada sede u mraku, gladni i promrzli.

Mislim da ce ovo sutra najdalje prekosutra da deeskalira, vlast nema interes da od Bandija i ostalih pajaca pravi mucenike a cak i njima ce postati jasno da su izduvali i pocece da se jedan po jedan predaju.

Posted (edited)

a zasto ovi rancheri idu u zatvor? lepo si se ogradio sa "protivim se mandatory sentencing" mada ja ne vidim da se nesto protivis. da ti olaksam - niti je camuga kenijac izmislio mandatory sentencing, niti ga prvi primenjuje... mada je rekao da nece.

samo napisi da su 5 godina u zatvoru neadekvatna kazna za ovo dvoje. ne moras da se zamaras sa obamom... i sa bundy bros.

Edited by mandingo
Posted

daj brate, nemoj kockastog turcina. nije ni rec rekao o ljudima koji su osudeni za terorizam na po 5 godina. race baiting at it's best.

edit: d=g

Nisu osudjeni za terorizam. Zakon u nazivu ima terorizam ali samo delo nije to nego neka vrsta paljevine, a pet godina nije drama u americkom sistemu kako god okrenes. Problem je sto ih je dosta agresivno gonila drzava, zaleci se nakon sto su ovi vec odsluzili prvobitnu, manju (od minimuma i prema tome nezakonitu) kaznu. Okruzni sud je ocenio da je zalba utemeljena iako se iz okolnosti nazire (po mom misljenju stvarno) da je u ranijem sporazumu stranaka cilj bio pravosnazno okoncanje; ali nije bilo ekplicitno izrazeno da se tuzilac odrice zalbe. Troskovi sudjenja su takvi da je drzava sebi obezbedila nekakvo pravo na njihovoj zemlji, prekup stajaznam. Ustanici iskreno veruju da drzava zeli da farmerima otme zemlju. Nije jasno zasto bi drzava to zelela.

Posted (edited)

a zasto ovi rancheri idu u zatvor? lepo si se ogradio sa "protivim se mandatory sentencing" mada ja ne vidim da se nesto protivis. da ti olaksam - niti je camuga kenijac izmislio mandatory sentencing, niti ga prvi primenjuje... mada je rekao da nece.

samo napisi da su 5 godina u zatvoru neadekvatna kazna za ovo dvoje. ne moras da se zamaras sa obamom... i sa bundy bros.

Ponavljam, za one sa jeftinijim ulaznicama - ovaj cirkus wannabe revolucionara nema ama bas nikakve uzrocnoposledicne veze sa odlaskom dvojice rancera u zatvor. Dva potpuno odvojena slucaja.

Ustvari, ima taman onoliko veze koliko sahrane poginulih vojnika sa Westboro Baptist Church koja ih koristi kao prilike za svoje svinjarije. Presude farmerima i protest protiv njih su iskoristeni samo kao povod za guranje neke njihove price, u nadi da ce se ovi koji protestvuju protiv presuda dvojici farmera prikljuciti njihovoj akciji. Ali nisu. Cak su ih se i osudjeni farmeri odrekli i ogradili se od njih.

Znaci, nidje veze.

EDIT @ Krosek - Bundy Bros (tojest njihov cale) imaju istoriju sa slicnim akcijanjem, nije ovo zato sto je "oteta" zemlja nekima u Oregonu nego zato sto veruju da je njima oteta zemlja u Nevadi koja nikada nije bila u njihovom posedu ali oni veruju da im je Bog licno dao na upotrebu.

Edited by Radoye
Posted (edited)

Nominalno ima veze...prica da drzava otima zemlju, ako sam dobro shvatio.

Edit: nisam video edit. Da tacno je to ali je povod ovde ipak percipirano "otimanje zemlje"

Edited by Krošek
Posted

Povod je samo u toliko sto su se nadali da ce zbog ovog slucaja u Oregonu uspeti da regrutuju nove snage za svoju stvar. A Oregonci su ih totalno iskulirali. Zabole njih za Bundyje i njihov problem taman koliko Bundyje zapravo zabole za Oregon.

Posted

Ne znam zašto bi pet godina bilo previše za podmetanje požara u bilo kom pravnom sistemu. Kao što gornji Kockasti Turčin™ često ističe, kod njih se višedecenijske kazne nekad služe za gluposti kao što je prodaja ili čak posedovanje marihuane.

Posted (edited)

nisu podmetali pozare, nego su, prvi put (sa dozvolom blm-a) zapalili mrtvu travu na njihovom posedu, to je uobicajeno kod rancera. taj pozar je zahvatio 51 hektar drzavne zemlje. blm je procenio stetu na citavih 100$. drugi pozar je bio 2006 kada se od munja zapalila vatra koja je pretila da im spali kucu, tada su zapalili takozvani "back fire" da preventivno uniste hranu za vecu vatru, u cemu su i uspeli. tom prilikom je vatra zahvatila 0,4 hektara drzavnog zemljista. oba pozara su oni ugasili.

Edited by mandingo
  • Create New...