akibono Posted August 4, 2015 Posted August 4, 2015 al je stigo Tedi u 'dnevnik', ja sam to jutros video na CNNu... no, u ozbiljnim vestima ubačili 120% pljuvačinu po belosveckoj izmišljotini zvanoj "klimatske promene", svi zdušno i zajednički... "ako prođe zakon, neće 'merika" - dok u ISTO vreme roštilja po Kaliforniji i SF zaleđu toliko da su naredili evakuaciju 13.000 ljudi!
marv Posted August 4, 2015 Posted August 4, 2015 Марв, претерујеш али најстрашније. Једна реч, ал крупна: Иран. Река крви која није потекла, а ако не потече - то ћеш имати Обами да захвалиш. dil sa iranom je velika greska, ako je trebao oboriti neki rezim onda je to iranski (naravno posle saudijskog), ali ne, teokratije se ne diraju, samo sekularni rezimi zaboravio si i da ih je nasankao u vezi budzeta, kada su pretili da ce da ostave bez savezne institucije bez para, pa kad Obama nije popustio, podvili su rep i glasali "za"" povecanje poreza za najbogatije (a smanjenje za najsiromasnije). Dalje imamo obnavljanje diplomatskih odnosa sa Kubom (znas kad bi se to dogodilo da je republikanac predsenik?), pa ovaj deal sa Iranom. Ah da, mozda si cuo za zakon o zdravstvenom osiguranju? I to su mu uzeli za zlo. edit: i da ne zaboravimo... osnivanje kako ti kazes 'jednonacionalnog' suda za ratne zlocine OVK na Kosovu. To mu je jedan veliki + od mene. sad je on neki faca samo sto im nije popustio u svemu? ovo sa kubom je bilo neminovno, bilo ko drugi bi uradio isto. kuba prezivela daleko opasnija vremena, sve ostale zemlje imaju normalne odnose sa kubom, bilo je samo pitanje vremena kad ce ameri da prekinu sa inatom zdravstveno osiguranje koje nije na nivou recimo jedne moldavije u vreme komunizma i nije nesto sa cime bi se trebao hvaliti a taj sud nije jednonacionalni samo zato sto ja to kazem nego jeste jednonacionalni Ono što ja pokušavam da kažem da je boljeg USA predsednika teško i zamisliti. Što je neko rekao za njega, da, uvideli smo da ne ume da hoda po vodi, ali i dalje je najbolji plivač u Americi. Koga Amerika ima boljeg? Nema ni crtanog karaktera koji je bolji, osim ako Disney neće da pozajmi Aladdina Beloj Kući. ne verujem da bi se strani placenici ko snowden i asanz slagali sa tobom
mandingo Posted August 4, 2015 Posted August 4, 2015 iran jeste ogroman plus, sve ostalo u regionu je sjebano, mada kad bi neko umesto obame bio u wh, verovatno bismo videli jos veca sranja. kuba je isto plus. tacno je da bi eventualno doslo do normaliziranja ali eto - obama je presekao, svaka cast, pozitivna stvar. jedan veliki minus, koji mislim da niko nije pomenuo, jeste promoviranje "too big to fail" kao mainstream u us politici, umesto kao republikanski fasizam.
Eraserhead Posted August 4, 2015 Posted August 4, 2015 (edited) zaboravio sam te njihove vetrenjače, opet najzastupljenije u kaliforniji, severnoj dakoti, nju meksiko, arizonaZato sto jedino u tim drzavama snaga vetra dobacuje do toga da su vetrenjace isplative. dil sa iranom je velika greska, ako je trebao oboriti neki rezim onda je to iranski (naravno posle saudijskog), ali ne, teokratije se ne diraju, samo sekularni rezimi Meni deluje da ti Obamu zamisljas kao indijsko bozanstvo s osam ruku. Rezim u Iranu se ne moze srusiti bez velikog konflikta. Saudijska Arabija je strateski partner decenijama. Edited August 4, 2015 by Eraserhead
Marcus Wulffings Posted August 4, 2015 Posted August 4, 2015 Zato sto jedino u tim drzavama snaga vetra dobacuje do toga da su vetrenjace isplative. to sam i mislio, nisam naveo; pa hvala bogu, u americi se ništa ne radi slučajno
Indy Posted August 4, 2015 Posted August 4, 2015 Zato sto jedino u tim drzavama snaga vetra dobacuje do toga da su vetrenjace isplative. Jes da je ovo samo forum, ali dobro je ne pričati baš skroz napamet. (Mada, to nekako od tebe i očekujem).
Marcus Wulffings Posted August 4, 2015 Posted August 4, 2015 nisam znao da texas prednjači u celoj priči
Shan Jan Posted August 4, 2015 Posted August 4, 2015 Iran i Kuba su veliku plus, verovatno ti dilovi ne bi bili postignuti da je bilo ko, demokrata ili republikanac, bio u officu umesto njega. E sad, neki iskusniji precednik, mozda cak i republikanac, bi znao da zauzda nulandicu i elegantnije hendluje Libiju i Siriju. Sranje koje je napravljeno u ove dve zemlje je zajebalo i GWB i njegove dve "pobede". Uz sve to, Obama nije uspeo da napravi neku jacu i cvrscu koaliciju naspram Kine. Nude mu se bukvalno svi kineski susedi, ukljucujuci i komunisticki Vijetnam a on sedi i gleda kako kinezi pobadaju zastavice po kamenju u juznom moru i prave vestacka ostrva sa aviobazama i lukama. Zahvaljujuci njegovoj rezervisanosti imamo i novu militarizaciju Japana i sve vece tenzije.
Eraserhead Posted August 4, 2015 Posted August 4, 2015 Jes da je ovo samo forum, ali dobro je ne pričati baš skroz napamet. (Mada, to nekako od tebe i očekujem). Bravo, izguglo si mapu. Svaka cast na vestinama. O ovome sam pricao. Postoji samo nekolicina drzava i to u centralnom delu USA u kojima je snaga vetra dovoljno jaka da na trenutnom tehnoloskom razvoju ucini vetrenjace isplativim. To sto i neke druge drzave imaju puno vetrenjaca samo znaci da je lokalna politika takva da subsidies cine projekte isplativim.
ObiW Posted August 4, 2015 Posted August 4, 2015 dil sa iranom je velika greska, ako je trebao oboriti neki rezim onda je to iranski (naravno posle saudijskog), ali ne, teokratije se ne diraju, samo sekularni rezimi Ovaj, jel ti znas koliko je to 70 miliona ljudi? Jel vidis ti kolika je to zemlja? Plus su u pitanju Persijanci koji su sasvim drugaciji tip ljudskog resursa od Arapa. Amerika pokusava da obori taj rezim jos od 1979, pa ne da nije islo nego se njihov uticaj jos i prosirio na Siriju i preko Sirije na juzni Liban. Ovo je "ajd da probamo nesto drugo", kao kad su 1935 priznali SSSR. sad je on neki faca samo sto im nije popustio u svemu? Care, ti si rekao da im on jeste popustao u svemu. Mislim da si ti u stvari razocaran u njega sto nije uveo socijalizam i prekinuo diplomatske odnose sa Izraelom. ovo sa kubom je bilo neminovno, bilo ko drugi bi uradio isto. Pogotovo bi Bush Jr to uradio, pored zivog brata koji je guverner Floride. Ili Jeb Bush, kome je zena Kubanka a koji je bio guverner Floride. Cudi me da i za Iran deal nisi rekao "e, to je bilo neminovno...." zdravstveno osiguranje koje nije na nivou recimo jedne moldavije u vreme komunizma i nije nesto sa cime bi se trebao hvaliti Nekih 7 miliona Amerikanaca koji nisu imali zdravstveno pre Obame ga imaju sada. Ja ne znam za tebe, al kad bih oboleo od raka ne bih isao u Moldaviju da se lecim (ili na Kubu), nego u MD Anderson (bolnica koja se specijalizuje za lecenje raka). Da je Hugo Chavez tako razmisljao mozda bi jos uvek bio ziv. a taj sud nije jednonacionalni samo zato sto ja to kazem nego jeste jednonacionalni ... i to je super. Albanac sudi Albancu, muzika za moje usi.
ObiW Posted August 4, 2015 Posted August 4, 2015 Ja ti kaem, kukaćemo mi još za USA predsednikom koji se "izmiče u stranu". Da jebote ne mogu da verujem sta citam. Kukulele kad se direktno mesa, kukulele kad se ne mesa dovoljno.
Аврам Гојић Posted August 4, 2015 Posted August 4, 2015 (edited) dil sa iranom je velika greska, ako je trebao oboriti neki rezim onda je to iranski (naravno posle saudijskog), ali ne, teokratije se ne diraju, samo sekularni rezimi nije Vašington tvoj ideološki servis jbg tvoje pisanje je odličan primer za doživljaj Amerike kao majke koja ne ostvaruje svoja obećanja (koja smo sami izmislili, kao u slučaju kukanja da "Amerika uvodi demokratiju bombama") i posledične ljutnje na nju. Edited August 4, 2015 by Грешни Василије
marv Posted August 4, 2015 Posted August 4, 2015 Ovaj, jel ti znas koliko je to 70 miliona ljudi? Jel vidis ti kolika je to zemlja? Plus su u pitanju Persijanci koji su sasvim drugaciji tip ljudskog resursa od Arapa. Amerika pokusava da obori taj rezim jos od 1979, pa ne da nije islo nego se njihov uticaj jos i prosirio na Siriju i preko Sirije na juzni Liban. Ovo je "ajd da probamo nesto drugo", kao kad su 1935 priznali SSSR. sta ima veze jesu li persijanci ili eskim, i dalje je to teokratija koja eksportuje radikalni islam i terorizam. njima je trebalo poostriti sankcije i naravno bombardovati nuklearna postrojenja Care, ti si rekao da im on jeste popustao u svemu. Mislim da si ti u stvari razocaran u njega sto nije uveo socijalizam i prekinuo diplomatske odnose sa Izraelom. ja sam rekao da sta god uradio da udovolji njima oni nikada nece biti zadovoljni i nikada ga nece smatrati svojim. pa bolje socijalizam nego nehumani liberalni kapitalizam kada treba spasavati velike lopove onda ne smeta socijalizam? a izrael dovesti u red i pokazati gde im je mesto i da ne mogu da se ponasaju ko vladari sveta Nekih 7 miliona Amerikanaca koji nisu imali zdravstveno pre Obame ga imaju sada. Ja ne znam za tebe, al kad bih oboleo od raka ne bih isao u Moldaviju da se lecim (ili na Kubu), nego u MD Anderson (bolnica koja se specijalizuje za lecenje raka). Da je Hugo Chavez tako razmisljao mozda bi jos uvek bio ziv. da li mogu svi amerikanci u md anderson? ... i to je super. Albanac sudi Albancu, muzika za moje usi. ne, albancima ce suditi drugi nije Vašington tvoj ideološki servis jbg tvoje pisanje je odličan primer za doživljaj Amerike kao majke koja ne ostvaruje svoja obećanja (koja smo sami izmislili, kao u slučaju kukanja da "Amerika uvodi demokratiju bombama") i posledične ljutnje na nju. ma samo neka nastave sa strateskim partnerstvima sa teokratijama, evo sad pored ksa nema razlog da i iran ne bude strateski partner. ali da ne kukaju posle kada im se zakucavaju sa putnickim avionima
Weenie Pooh Posted August 4, 2015 Posted August 4, 2015 sta ima veze jesu li persijanci ili eskim, i dalje je to teokratija koja eksportuje radikalni islam i terorizam. njima je trebalo poostriti sankcije i naravno bombardovati nuklearna postrojenja Kako možeš u istom dahu da kritikuješ Obamu za podilaženje Bibiju i zagovaraš bombardovanja Irana? Kako to čovek uglavi i procesuira istovremeno?
marv Posted August 4, 2015 Posted August 4, 2015 (edited) Kako možeš u istom dahu da kritikuješ Obamu za podilaženje Bibiju i zagovaraš bombardovanja Irana? Kako to čovek uglavi i procesuira istovremeno? prosto, bibi je govno ko i iran. zar mora da bude crno-belo? a obamu sam kritikovao zato sto je dazvolio da bibi pisa po njemu usred us-a dok je on nabio glavu u pesak Edited August 4, 2015 by marv
Recommended Posts