Jump to content
IGNORED

Amerika, zemlja velika

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Posted

Ja stvarno ne znam kad je on to napao Siriju.

Spoljnopolitički fail, ne ratni. Nije napao Siriju ali je oblikovao (idiotsku) politiku čitavog zapadnog sveta prema njoj. Preciznije, izmakao se u stranu i pustio neke neoludake iz kabineta da to oblikuju. Inače je interesantan dvoboj sa Rusijom koji je eskalirao do ludila u njegovom drugom mandatu i u okviru kojeg je Ukrajina nagrabusila a Sirija izbrisana sa lica zemlje. To sve vuče neka ekipa manijaka iz njegove administracije a on se trudi da na drugoj strani uradi nešto konstruktivno (npr. Iran). OK je to, možda i najbolje što je Amerika mogla da ponudi u prethodnih deset godina, ali odgovornost za pomenute failove je takođe Obamina jer on je predsednik.

Posted

Ja ti kaem, kukaćemo mi još za USA predsednikom koji se "izmiče u stranu".

Posted (edited)

A evo i gde se ne izmiče u stranu, samo vi kritičari ne pratite tu problematiku, izgleda.

Nije Bliski Istok jedino što je bitno, rekoh. Dapače.

EDIT. Kad dođe Trump i 'ladno poništi sve ovo što je on uradio...

Edited by Indy
Posted

samo zavisi koliko imaju termoelektrana na ugalj, to su zagađivači teški bezobzira na elektrofiltere i desumporizaciju dimnih gasova

Posted

jedna trećina ukupno proizvedene struje dolazi iz TE na ugalj

Posted

dosta za američke uslove, ostalo otpada na prirodni gas i ostatak su renwables sa lepim procentom

Posted

nije baš, cepaju na gas tamo gde ga ima, lično sam se uverio, ugalj se arči u onim najseljačkijim industrijsko poljoprivrednim državama tipa indijana, kentaki, zapadna virdžinija, tenesi;

a recimo teksas, lujza, oklahoma, misisipi i kalifornija struju cepaju na prirodni gas

Posted

pa i ugalj su cepali tamo gde ga ima, esad, to što je to bible belt, to je čista koincidencija

Posted

nemaš pojma koja je to seljana;

teksarkana sportska dvorana

Posted

zaboravio sam te njihove vetrenjače, opet najzastupljenije u kaliforniji, severnoj dakoti, nju meksiko, arizona

Posted

Zahuktala se kampanja, jedan ozbiljan kandidat obmotao slaninu oko cevi jurišne puške, ispucao šaku-dve netaka i tako je ispekao pa pojeo! Neću da kažem koji, al'nije Tramp :D

"Mmm. Machine gun bacon. Hnje hnje hnje hnje hnje."

Kako bilo ko može da gleda i sluša Kruza bez da poželi da ga odvali po sred tog ljigavog lica, meni najiskrenije nije jasno. Svaka rečenica, svaki izraz lica, toliko su neopisivo smug...

Posted

Koja odvratna trogloditčina jebote. Tačno mogui da zamislim kako mu je neka reptilska savetnica a la ona iz Parks & Rec smislila ovakav "viral".

GOPovci stvarno dostižu nove visine tj. nizine rijeliti šoua ovosezonskim izborom kandidata... Pa kad je jedno vreme Santorum bio razmatran kao relativno ozbiljan kandidat, da bi posle iz R'lyeha isplivao Tramp, pa stvarno razumem Stjuarta što ne može više, dolaze krajnja vremena, naročito uzevši u obzir da će na kraju morati da se glasa za jebenu Hilari kao alternativu.

Posted

iz R'lyeha isplivao Tramp

:lolol:

• Create New...