Jump to content
IGNORED

Amerika, zemlja velika

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Posted

Za Liberale sve stoji, oni se jesu samoubili, prvo skandalom a onda serijom nesposobnih lidera kojima ne bih dao ni stado ovaca da cuvaju a ne drzavu da vode (iako su neki od njih imali veoma visoke akademske akreditive). Sada su izvukli Princa Prestolonaslednika, prakticno jednog estradnog lika i sa njim pokusavaju da povrate izgubljenu popularnost.

Sa druge strane, Condor je 100% u pravu u njegovoj oceni Harpera kao one trick pony - on je sav svoj uspeh sagradio na skriljcu iz Alberte, bez toga ne postoji. Usput je napravio toliku nemer;jivu stetu na svim drugim poljima da ce generacije morati da je ispravljaju.

Posted

Dakle, ND?

Da se otvori topik o kanadskim izborima?

Posted

Dakle, ND?

Videcemo. Oni su dosli tu gde su na talasu popularnosti harizmaticnog lidera (Harper ima harizmu poput mrtve skuse a Liberali nisu uopste imali lidera), no Lejtona vise nema. Ne verujem da ce Mulker biti u stanju da ponovi toliku mobilizaciju. U Kebeku sve zavisi od rezultata separatista, i kome ce otici njihovi razocarani tradicionalni glasaci - prosli put je gro otislo NDP, izborni ciklus pre toga otislo je Konzervativcima. Mada, logika kaze da NDP ima velike sanse, napravili su istorijski rezultat na pokrajinskim izborima u Alberti, ako to ponove i na federalnom nivou samo nebo je granica.

Fakat je da je ljudima dosta Harpera i Harperizma i verovatno ce se glasati u fazonu "bilo ko samo ne Harper" a to najverovatnije znaci da ce se okrenuti Liberalima i Trudou junioru koji je eto lep pa ga vole zene.

A govorka se i o odredjenim kontaktima izmedju NDP i Liberala o mogucoj postizbornoj koaliciji. No, ako do toga i dodje, ko zna na sta bi to licilo u praksi.

Da se otvori topik o kanadskim izborima?

Moze, ja nisam nameravao da ovaj trol ode ovako daleko, mada opet ne znam koliko ce ljudi biti zainteresovani.

Posted

Sto se mene tice, slobodno otvarajte neki "Oh Canada"/"True North Strong and Free" topic o Kanadi i kanadskoj politici.  S obzirom na broj ljudi koji se solidno razumeju u to, ja bih licno voleo da cujem siri spektar misljenja.  Moja licna iskustva svode se na kontakte sa (relativno svezim) emigrantima i liberalnim Kanadjanima iz urbanih/hipster krajeva Toronta i Vancouvera.

Posted

Канадска политика је интересантна таман колико Вогонска поезија. Најтужније је у јеку изборне кампање, грдни ТВ специјали, дуели, анализе, све дабоме у длаку прекопирано од јужних суседа. Међутим потпуно негледљиво. Док Амери од својих председничких избора направе reality show који сви гледамо к'о замађијани...

God, keep our land boring, please!

Posted

Nije dosadno, ja bih rekao da je samo - civilizovano  -_-

Posted

Мех, цивилизована политика је к'о цивилизовани форум - may actually work, but entertaining value would be zero.

Ал' ево, можда и буде каквих изненађења у канадској жабокречини, ово би стварно било интересантно:

http://www.msn.com/en-ca/news/federalelection2015/ndp-surges-past-conservatives-liberals-in-latest-poll/ar-BBlluB9

и мислим да се баш због тога неће догодити, канадски бирачи су пре свега несклони ризику, воле статус кво. Уплашиће се сопственог предизборног расположења и на крају ће опет Конзервативци да састављају владу. Истина мањинску, што би онда могло лако да доведе до Харперовог повлачења и убедљивог пораза на неким следећим изборима. Они су over the hill, завршава се полако њихово.

Ето, ја ковертирао. :) Сад још ваља признати да никада у животу нисам гласао за евентуалног победника...

Posted

OK. A kada ce poceti da pada podrska Trumpu? 

Posted

U Juznoj Karolini? Nikad.

Posted

Što, ja navijam da on pobedi. Misim da je vreme za trampokalipsu.

Posted

+1

Trumpredsednikovanje bi bilo nadnaravno iskustvo za ceo svet, kao nešto direktno iz sveta mog avatara.

Posted

Tramp ne da ne pada nego su mu brojevi nikad jaci. U cetvrtak je debata u Klivlendu

Posted

posle busha malog i ovog sibicara osame trump je nesto najnormalnije

Posted

Za mene je Karson iznenađenje.

• Create New...