Jump to content
IGNORED

Amerika, zemlja velika

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Posted

tramp je republikancima postavio visoke standarde za kampanju.

nekima to dobro dođe  :0.6:  :lolol: 

Genius NASCAR Driver Plasters His Truck With Ads For Donald Trump

Korbin Forrister is a driver with in the NASCAR Camping World Truck Series. He was also unsponsored at Wednesday’s truck race at Eldora. Being the unmistakable BrIlLiAnT mind that he is, he decided to plaster his truck in ads for a cause dear to his heart. Puppies? Kids with cancer? No! He gave the message of his truck to someone who needs it most – Donald Trump.

Posted

jebiga, USofA je cirkus, i politicari se tu uklapaju k'o cirkuske atrakcije.

Posted

Šećeroski™ opet jak u pollovima, prenosi NYT.

Posted (edited)

Највећи проблем америчке радне снаге није незапосленост, иако она није реално приказана данас због горе наведених разлога, већа је, али је релативно добра, већ плате и квалитет радних места од 2008 који су лоши...

e, to. To je problem.

Padaju na ideološkom nivou u smislu tipično američke verzije "progresivne" ideologije, koje je Obama (bio) figurehead, neko ko je makar bojom svoje kože ali realno i neuvezanošću sa demokratskim postojećim mašinama i krugovima moći, prodrmao partiju i celu političku scenu. Klinton je bolno očigledan korak unazad po svim tim pitanjima.

Ovaj, problem sa Hilari nije to sto pricas, nego sto je provela 6 godina u Senatu i 4 godine na polozaju de facto druge osobe na vlasti (Min inostranih poslova) a niko ne moze da kaze sta je ona tacno uradila za to vreme. Pogledaj sta je Keri uradio za dve koma pet godina (Kuba, Iran) i uporedi sa Hilari.

Ako ništa drugo što je one najgore redneckove u USA doveo do ruba apopleksije je lepo postignuće.

To se dogadjalo i sa Klintonom, samo sto je zar sa kojim napadaju Obamu mnogo jaci. Nikada se nije dogodilo da Klintonu delegat u skupstini vice "lazes" za vreme obracanja delegatima.

Edited by ObiW
Posted

Čekaj, hoćeš stvarno da kažeš da prosečan glasač gleda šta je uradila HC kao bivši MIP, procenjuje te rezultate i na osnovu toga donosi odluku? :blink:

Problem percepcije koji Hillary ima pre je ovo što Ariel kaže, nju javnost doživljava kao Establishment 101, kao more of the same. Nema ni promil šanse da privuče nezadovoljne pričom o nekakvom shake-upu i nekakvoj promeni, zato to i ne pokušava. Umesto toga, svi znamo da će se prosto bahatiti sa campaign funds koja je upravo i namakla zato što je Establishment 101, i tako ostvariti rezultat. Brute force approach omekšan samo jeftinim glupostima o tome kako je, zamislite, nežnijega pola.

Posted

Pazite ovako, sve ovo sto ljudi iznad pisu o Hillary, sve to stoji, uglavnom su u pravu, ali kakva takva je, ona je jos uvek najozbiljniji Demokratski kandidat, i manje zlo u general election. 

Kad bi Demokratska Partija imala dobrog mladjeg kandidata ili cak i starijeg bez hipoteke da je "levicar" i "socijalista" (Sanders), taj bi mozda mogao nesto da uradi, ali i Webb i O'Malley i Chafee su bili nekoliko godina van politike i prilicno su nepoznati cak i hard core demokratskim pristalicama, a kamoli onima koji ne prate politiku.

Kad bi Republikanska Partija imala normalnog kandidata sa nekim realnim sansama da pobedi primary (Pataki, Kasich), onda bi mozda i moglo da se glasa za njih.  Ovako nam ostaje da vidimo ko ce da ispliva na vrh kad tempirana bomba po imenu Donald Trump konacno eksplodira.  Ja tipujem na Jeb Busha.   

U takvom razvoju situacije imali bi Clinton vs Bush u general election, i verovatno najnizi odziv glasaca u istoriji, osim ako Trump stvarno ne izadje kao nezavisni kandidat.

Posted

A koliko je realna ta najava nezavisne kandidature? Meni deluje kao da idiot pokušava da uceni GOP suptilnom pretnjom, ako me ne uzmete za kandidata izaći ću nezavisno i pokrasti vam značajan deo loony tunes pa nećete imati šanse za pobedu.

Posted

A koliko je realna ta najava nezavisne kandidature? Meni deluje kao da idiot pokušava da uceni GOP suptilnom pretnjom, ako me ne uzmete za kandidata izaći ću nezavisno i pokrasti vam značajan deo loony tunes pa nećete imati šanse za pobedu.

Nije realna, vise je deo njegovog nastupa i persone.  Za njega je ovo vise medijsko eksponiranje i power trip nego ozbiljna kandidatura.  A sto se tice GOP, ja mislim (nadam se, jer ako nisam u pravu ovoj zemlji se stvarno lose pise) da bi vise glasova izgubili sa Trumpom kao glavnim kandidatom nego sa njime kao 3rd party kandidatom.

Posted

Čekaj, hoćeš stvarno da kažeš da prosečan glasač gleda šta je uradila HC kao bivši MIP, procenjuje te rezultate i na osnovu toga donosi odluku? :blink:

Pa to se i radi u kampanji, prica se "ja sam uradio to i to, a moj oponent je uradio ovo i ovo, i zato treba da glasate za mene". To je bio Obamin problem pre 7 godina, sto nije iza sebe imao nikakve rezultate, jer je samo 2 godine bio u Senatu.

Problem percepcije koji Hillary ima pre je ovo što Ariel kaže, nju javnost doživljava kao Establishment 101, kao more of the same.

Pa nece da bude, birali su anti-establishment lika 2x, sad to vise nije in. Sad je in iskustvo.

Posted

OK, ali mnogo toga je prosto procenjeno kao politički preskupo. Npr. da je hteo, mogao je da ne izrazi samo nameru da zatvori Gitmo pre sedam jebenih godina, nego da procesuira koga treba, pooslobađa sve ostale, i pospe se pepelom zbog decenije kršenja ljudskih prava. Ali ne, lakše je bilo da samo reda radi to pokuša da gurne kroz kongres, pa kad ga blokiraju da nemoćno slegne ramenima i vozi dalje.

Slično je bilo kad je posle jednog od milion mass shootings uložio nadljudske napore da predlog za background checks... dovede na glasanje. Ne da ga progura, samo da dobije up or down vote! Sećaš se onog vatrenog govora u kom je hrabro ustvrdio da valjda Sandy Hook žrtve "zaslužuju glas"? A kad glasaju protiv, sleži ramenima i vozi dalje.

Potreba da se iole kontroverzna odluka donese opštenarodnim konsenzusom je samo traženje izgovora za neuspeh.

Bill Maher, ti li si?

https://www.youtube.com/watch?v=V6CqE_F0VGI

od 4:00 pa na dalje,

Posted (edited)

Pazite ovako, sve ovo sto ljudi iznad pisu o Hillary, sve to stoji, uglavnom su u pravu, ali kakva takva je, ona je jos uvek najozbiljniji Demokratski kandidat, i manje zlo u general election. 

Ne samo "manje zlo" a la Tadic. Potrebno je jos 4 godine drzati republikance van bele kuce da bi se:

1. postavio bar jos jedan sudija vrhovnog suda koji nije na liniji Antonin Scalia - Clarence Thomas. Dva puta su veoma bitne odluke (same sex marriage, obamacare) prolazile sa 5-4.

2. nastavila tradicija koju je Obama zapoceo da ne koristi FBI da zatvara prodavnice marihuane u drzavama u kojima je marihuana legalizovana

3.  obamacare ostavio na miru.

edit: ono sto je manje ocigledno kada se posmatra iz Srbije je da je drustvena klima za Obaminog vakta krenula u levo. Republikanac u Beloj Kuci bi to utepao kao zeca.

Edited by ObiW
Posted

hm 4. ne opstruirao detant sa Iranom i Kubom?

Posted

Šta je to "društvena klima", i kako možeš njeno levo skretanje da vezuješ za Obamu? On je uredno vozio sredinom puta, nije ni u kom slučaju sipao nekakvu levičarsku propagandu da bi pomerio javnost u tom pravcu.

Ako je neko za te "klimatske promene" zaslužan, onda su to 1) Bush & Cheney show koji se uviđavno sklonio sa scene, i 2) serija tužnih klovnova koja je posle njih na desnici usledila, Colbert ne bi stigao sve da ih iskarikira ni da mu je emisija potrala još onoliko. Trump je tu tek cherry on top.

• Create New...