Jump to content
IGNORED

Amerika, zemlja velika

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Posted (edited)

jel istina da amerikanci preziru teksas ko recimo sfrj kosovo  :fantom:

Edited by Hella
Posted

mejlovi sa hilarinog servera samo ispadaju.  :D

1321716863527714407.jpg

Posted

E kolko malo pameti vuče neke bitne konce ????

Mogu odmah da se upisem u GOP tabor za 2016, izuzev slucaja da tamosnji dinast Jeb zapadne na listić..

via TT

Posted (edited)

@Vini:

u slucaju Citizens United vs. FEC, vrhovni sud je doneo losu odluku. ali, ta odluka je bila u okviru njihovih ovlascenja jer su ponudili interpretaciju ustava i postojecih zakona. sto ce reci, u punoj  meri u skladu sa podelom vlasti na zakonodavnu, izvrsnu i sudsku. pa su i primedbe na odluku suda u sustini primedbe na losu odluku.

u ovom slucaju, vrhovni sud je stvorio dobar zakon. medjutim, koliko god zakon bio dobar, to nije njihova uloga. to treba da radi zakonodavna vlast. pa je kritika odluke suda u skladu sa tim.

Edited by Gandalf
Posted

E kolko malo pameti vuče neke bitne konce

Mogu odmah da se upisem u GOP tabor za 2016, izuzev slucaja da tamosnji dinast Jeb zapadne na listić..

via TT

ko su uopste republikanski favoriti?! koliko sam ispratio, barem 5-6 jednakih ima. jeb, cruz, rubio, rand cak i huckabee opet.

Posted

i naravno Džej Tramp

Posted (edited)

Jeb im je safe choice, u smislu endorsmenta i Beltway uticaja, da se suprotstavi HRC. To će biti prljava ali dosadna kampanja. Nadam se bilo kom drugom republikancu, bilo da pomera na konzervativnu ili umerenu opciju.

edit: e da, osim Trampa, to bi bilo nepodnošljivo glupilo.

Edited by Prospero
Posted

Hilari mi je jeziva, ne mogu da je podnesem, a GOP mi deluje kao da se raspada. Jeb stvarno deluje kao najsigurniji izbor, ali mi isto tako deluje da niko sa te strane nema šanse za pobedu.

Posted (edited)

Ja jednostavno ne vidim kandidata kod GOP-a koji može da okupi toliko širok front koji trenutno predstavljaju glasači GOP-a. Jedini front jeste "kontra Hilari" (mada to zna da bude jak motivator i da možda bude i dovoljno). Tu zaista ima svega, od ovih koji su antiimigrantski raspoloženi, preko ovih libertarijanaca "manja država", do ovih ljubitelja oružja, preko ovih što sanjaju "američki san" da postanu zajebani preduzetnici, južnjaka kojima nisu legle odluke SC, antigej ekipe, antiabortus ekipe, antiobamaker ekipe... Jednostavno, ne vidim ko može da ih motiviše i okupi pod jednu zastavu (a da se ne zamjeri nekoj od ekipa), a sa druge strane ovi što su iole zapaljeni za jednog kandidata, boliće ih paja da se cimaju za nekog drugog GOP kandidata.

Edited by James Marshall
Posted

Ted Kruz, ako odradi dobro kampanju. Manjinac, desničar, jak CV...

Posted (edited)

Ne znam. Svi su manje više potpuni šuplji debili, ali Jeb ima to neko™ porodično držanje koje može da bude dovoljna šminka za izbor. Ted Kruz mi je ekstra idiot, a možda najprihvatljiviji sa te strane mi je bio Rend Pol, ali tamo kada si Republikanac izgleda moraš da imaš kompletan set stavova koji moraš da imaš, nevezano za politiku, tako da fuj.

Ali, stvarno mi je žao što će Hilari da bude predsednik, nekako mi se sviđa ovaj osećaj da ti je prvi put u životu predsednik SAD neodvratan.

Edited by Lrd
Posted

Jedini GOP kandidat za koga bih pomislio da glasam je George Pataki.  On je 2016 equivalent Huntsmana iz 2012.  Sto znaci da nema ni 1% sanse.

Jeb, Christie, pa cak i Rubio bi mi bili donekle prihvatljivi, naravno u slucaju da DEM povrate Senate, pa da bude neki balance, jer bi sve drugo bilo katastrofa.  Svi ostali GOP kandidati su blagi uzas.  Trump bar ima entertnainment value, pa bih zeleo da sto duze ostane, da bar odradi 2-3 debate :lol:

Ali kako sve ide, izgleda da cu u novembru sledece godine da (zapusenog nosa) glasam za Hillary.

Posted

Hoce li uopste neko pokusati da se suprotstavi Hilari?

• Create New...