Jump to content
IGNORED

Amerika, zemlja velika

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Posted

A, pa to sve menja. Ako ne može rafalno da ispali 30 metaka iz okvira nego mora pojedinačnom paljbom. To je ta ključna razlika.

Posted

Možemo ipak svi da se složimo (čak i Hella) da su ovi NRA-tipovi zaista teški nuts.

+1

amerika je odavno na šit listi zajedno s kinom indijom rusijom crnom gorom hrvatskom i islamskim državama  :fantom:

Posted

ako si bio u vojsci znas da je калаш automatska puska koja puca I rafalno&pojedinacno

калаш, ar15 etc. koji se prodaju u US su poluautomatske puske koje pucaju pojedinacno

e sad, read my lips - NEMA KUPOPRODAJE AUTOMATSKOG ORUZJA U US

izvinjavam se na caps lock, samo zelim da opovrgnem staru srpsku predrasudu

Nije predrasuda, samo neprecizna terminologija. Vidi ovde.

Dakle, kad kažeš "automatsko" oružje, to tehnički ne znači ni full auto ni semi auto, i jedno i drugo tehnički spada u automatike; čak i prastari pištolji tu spadaju ako nisu revolveri. 

U gornjem tekstu kad kažem "automatsko", naravno da ne mislim isključivo na fully automatic, nego na sve što je teorijski sposobno za rafalnu paljbu. Da sam umesto toga pisao high-capacity magazine weapons, poenta se ne bi promenila - u pitanju je oružje čija svrha apsolutno nikakve veze nema ni sa lovom ni sa ličnom zaštitom. Niko ga ne kupuje da bi upucao jelena ili provalnika.

Posted

Bokte, koji je ovo homer-simpsonovski nivo bezbednosti.

Ne znam kakva su pravila u Jevropi ali ovde u Africi je upravo ovako u svakoj jebenoj kompaniji ili vladinoj instituciji. Valjda se jos niko nije seito da iscupa nesto.

Posted

Je l' ovo neka nova moda da slikaju VIP uhapšenike sa dva nemaskirana SWAT-ovca u pozadini? Deluje nekako freaky...

У Америци је постало уобичајено да се у проблематичним местима вози у оклопним возилима, са све дугим цевима и у маскирним униформама.

Ове године су нагурали просек од 2 убијена грађанина дневно од стране полиције (већином се ради о црнцима).

Posted

У Америци је постало уобичајено да се у проблематичним местима вози у оклопним возилима, са све дугим цевима и у маскирним униформама.

Ове године су нагурали просек од 2 убијена грађанина дневно од стране полиције (већином се ради о црнцима).

Ja za dve godine u Durhamu koji je problematicno mesto (stopa kriminala je visoka) nisam video oklopno vozilo nijednom.

Posted

Pa bila je ona priča o BVP-ovima koji su vraćeni iz Iraka na kilo i onda razdeljeni policijskim upravama i prefarbani u plavo. Sve sa teškim mitraljezima i ostalom invazionom opremom.

Posted

Nisu razdeljeni nego su valjda (povoljno) otkupljeni. Ono jeste da su ćerke firme od iste matere, ali ipak. Ne može baš svaki Durham NC da se pohvali oklopnim transporterom...

Posted

Roofov sajt

ima manifest, standardan rasistički. lepo dokumentuje kako su desničarski mediji potpomogli radikalizaciju.

Posted

Najbolje od svega je sto je na NRA konvenciji u Nashvilleu nosenje oruzja bilo zabranjeno.

Znaš moj stav o naoružanju, ali ako sam dobro ispratio, NRA je u konkretnom slučaju nastupila striktno legalistički. Propisi kažu da u taj venue nije dozvoljeno ući naoružan. 

Posted (edited)

Znaš moj stav o naoružanju, ali ako sam dobro ispratio, NRA je u konkretnom slučaju nastupila striktno legalistički. Propisi kažu da u taj venue nije dozvoljeno ući naoružan. 

A je l su ti propisi za svaki venue?

Ako nisu, moze se prigovoriti sto je taj venue toliko specijalan da bas njega izaberu, valjda im je stalo da primerom pokazu kako je bezbednost do jaja kada je dvocevka pored tebe.

Edited by Budja
Posted

Ja za dve godine u Durhamu koji je problematicno mesto (stopa kriminala je visoka) nisam video oklopno vozilo nijednom.

Durham problematicno mesto?  Idi poseti Fayetville ili Rocky Mount pa ces da vidis problematicno. :)   A sem toga u NC mali broj law enforcement agencija ima vojnu opremu, i to obicno uzimaju oni kojima najmanje treba. 

A oni kao to nisu znali ili ih je bolelo uvo sto ce da odrze konferenciju na mestu cija su pravila direktno oprecna njihovoj filozofiji.

Posted (edited)

Durham problematicno mesto?  Idi poseti Fayetville ili Rocky Mount pa ces da vidis problematicno. :)   A sem toga u NC mali broj law enforcement agencija ima vojnu opremu, i to obicno uzimaju oni kojima najmanje treba. 

A oni kao to nisu znali ili ih je bolelo uvo sto ce da odrze konferenciju na mestu cija su pravila direktno oprecna njihovoj filozofiji.

Iako sam se odselio moram da branim cast Durhama. :D

June 6th 2015

People in Durham took to the street Saturday to send a strong visual that they are taking back their streets from drugs and crime.

The group marches to celebrate the progress it has made and to continue the mission.

“We try to do intervention crime prevention, teach our adolescents and troubled youth the answer isn’t just in violence. Sometimes we can learn how to fight with different ammunition,” said Dennis Garrett, founder and director of the House of Love and Respect.

A Department of Justice report issued earlier this year found Durham saw a decrease in crime between 2000 and 2013.

But it still had the highest rate of crime among North Carolina cities in 2013.

Not because of an increase in crime but because of progress in those other cities.

Community activists said their work is starting to make a dent here in the neighborhood level of Durham.

The House of Love and Respect has its own stats.

Around 300 people have come through its doors and turned their lives away from drugs, alcohol, crime.

The organization puts together this annual “Take Back the Streets” event in an effort to reach even more people.

“We want to show our neighborhood that it’s not just up to the officers and the police to take our streets back. It’s up to us as individuals to say, ‘No longer,’ ” Garrett said.

This is the thirteenth year for the march.

Edited by Eraserhead
  • Create New...