Аврам Гојић Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 ja bih da se zadrzim na tome da niko nema pravo da udara o zemlju nenaoruzanu i bezopasnu trudnu zenu, a sta pise u zakonima me iskreno zabole.
Weenie Pooh Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 +1 I meni je glupo kad ljudi bezveze insistiraju na svojim pravima da ne budu legitimisani, klasično američko paradiranje imaginarnom Slobodom, ali ovaj primer najmanje ima veze sa tim.
Krošek Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 dogadjaj je odvratan za gledanje ali zena je krenula da bezi tako da ne krivim policajce ni za sta ozbiljno osim za obaranje na zemlju, bez toga je stvarno moglo.
Кристофер Лумумбо Posted June 8, 2015 Author Posted June 8, 2015 U ovom slucaju je pandur jebi ga u pravu. Ako te pita za ime i ti pokusas da odsetas ne vidim sta drugo treba da uradi. Jebote bog
Eraserhead Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 dogadjaj je odvratan za gledanje ali zena je krenula da bezi tako da ne krivim policajce ni za sta ozbiljno osim za obaranje na zemlju, bez toga je stvarno moglo. +1 Ali mnogi zive u lalalandu
Аврам Гојић Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 +1 Ali mnogi zive u lalalandu da, jebeni hipici, bune se zbog toga sto policija maltretira trudnice. kuda ide ovaj svet...
Krošek Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 ni u jednoj zemlji policija ne bi tolerisala takvo ponasanje, jedino sto u vecini ne bi tako izgledala eskalacija zamisli da si ti policajac i da ti kaze potencijalni osumnjiceni "e odo ja, ne svidja mi se vise da budem ovde"
kobni zelaya Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Mnogo je zanimljivije pitanje zašto građani (koji očigledno nisu nikakvi kriminalci, nisu čak ni pripadnici nekakvih navijačkih i sličnih grupa) na oba snimka odbijaju da sarađuju sa policijom i u stvari sebe ne vide delom društva koje ti policajci čuvaju.
Krošek Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 (edited) Mnogo je zanimljivije pitanje zašto građani (koji očigledno nisu nikakvi kriminalci, nisu čak ni pripadnici nekakvih navijačkih i sličnih grupa) na oba snimka odbijaju da sarađuju sa policijom i u stvari sebe ne vide delom društva koje ti policajci čuvaju. pa i nije toliko zanimljivo pitanje. nemaju poverenja zbog rasne diskriminacije koju sprovodi policija kroz selektivnu represiju. edit: i naravno, teske zloupotrebe i zlocine Edited June 8, 2015 by Krošek
Аврам Гојић Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 (edited) ni u jednoj zemlji policija ne bi tolerisala takvo ponasanje, jedino sto u vecini ne bi tako izgledala eskalacija zamisli da si ti policajac i da ti kaze potencijalni osumnjiceni "e odo ja, ne svidja mi se vise da budem ovde" zena je oslobodjena, zato sto policajac nema pravo da te uhapsi ako mu ne kazes ime, sto su potvrdili i gradski zvanicnici. Edited June 8, 2015 by Грешни Василије
Weenie Pooh Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Realno, imao je razne opcije na raspolaganju. Pendrek, tejzer, utoka... Ta linija zaključivanja po kojoj postaješ osumnjičen za neki zločin samim tim što ti pandur traži ličnu je meni neshvatljiva. Ako je za nešto osumnjičena, nijje imao šta da je saslušava na ulici nego je odmah mogao da je privede. Ako nije osumnjičena ni za šta, onda činjenica da neće da mu kaže kako se zove apsolutno ništa ne menja. Valjda je već zapisao registarske tablice, s obzirom da je nekakav navodni saobraćajni prekršaj u pitanju. Neće sigurno da mu pobegne i zapali preko granice, tim pre što je dete upravo odvela u školu ispred koje stoje.
Аврам Гојић Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Ta linija zaključivanja po kojoj postaješ osumnjičen za neki zločin samim tim što ti pandur traži ličnu je meni neshvatljiva. Navikli ljudi u Srbiji da pandur moze da radi sta oce, pa misle da je to normalno.
Krošek Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 (edited) zena je oslobodjena, zato sto policajac nema pravo da te uhapsi ako mu ne kazes ime, sto su potvrdili i gradski zvanicnici. ali on nju nije uhapsio zato sto mu nije rekla ime nego ju je fizicki zadrzao da se ne udalji sa lica mesta. ona se fizicki opirala sto nesumnjivo predstavlja nekakav prekrsaj zbog politicke osetljivosti dogadjaja, stvar je okarakterisana tako da je on nju uhapsio jer se nije legitimisala, ali se na snimku jasno vidi da to nije ono sto se desilo Ta linija zaključivanja po kojoj postaješ osumnjičen za neki zločin samim tim što ti pandur traži ličnu je meni neshvatljiva druga zena je zvala zbog njenog ponasanja policiju tako da je automatski, po logici stvari ova potencijalno osumnjicena. Edited June 8, 2015 by Krošek
Weenie Pooh Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Joj Krošek, ne znam koji si ti snimak gledao. Ženi su kola parkirana, ćerka u školi, telefon u ruci, a tebi deluje da je htela da pobegne sa lica mesta? Zvala je nekog da proveri da li sme da odbije da kaže kako se zove ili ne sme, pandur prvo kaže "I'll give you a minute" ali je onda bukvalno 10 sekundi kasnije grabi za ruku, baca u ogradu pa na zemlju. i hapsi bez razloga. Njima je poslušnost prvi i jedini prioritet, čim je odbila da kaže kako se zove on je u glavi klasifikovao kao teškog kriminalca. Kad se još okrenula od njega dok je pričala telefonom, procenio je da mora bar malo da je vaspitno istambura, da mu se ne bi posle kolege smejale.
Krošek Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 (edited) Joj Krošek, ne znam koji si ti snimak gledao. Ženi su kola parkirana, ćerka u školi, telefon u ruci, a tebi deluje da je htela da pobegne sa lica mesta? Zvala je nekog da proveri da li sme da odbije da kaže kako se zove ili ne sme, pandur prvo kaže "I'll give you a minute" ali je onda bukvalno 10 sekundi kasnije grabi za ruku, baca u ogradu pa na zemlju. i hapsi bez razloga. okolnosti slucaja koje ti i ja znamo ili smatramo da su stvarne u ovom momentu, policajac tad nije znao, on je samo dosao po prijavi da vidi sta se desava. nije li logicno da joj je trazio da se legitimise? problem nije bio u momentu kad ona nije htela da se legimise, tu su oni jos mogli da se natezu i normalan policajac bi nesumnjivo izvukao od nje identitet (ovaj je bio pola normalan a pola mutav, pa mozda i ne bi uspeo pa bi opet bilo neko sranje na kraju, ali to ne znamo) problem je u momentu kad ona ide da bezi. tek tada on ide za njom i u prvi mah veoma nezno stavlja ruke na nju da joj da do znanja da stvar moze da fizicki eskalira (nije toliko los potez) tu zena krece stvarno da se ponasa iracionalno i neopravdano i da pravi problem. inace je sve moglo biti relativno normalno. racunam da je ona onda stala, bila bi kulturno uhapsena. mada bi mozda ionako bili grubi. onda ne bih branio policiju, bio bi klasican primer policijske brutalnosti. Edited June 8, 2015 by Krošek
Recommended Posts