Weenie Pooh Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 Slomili coveku kicmu pri hapsenju i tako ga ubili. Danas je sahranjen, pocelo sranje, a gradonacelnica je rekla da demonstrantima treba dati "space to destroy". Pritom su ga hapsili bukvalno bez razloga. Izgledao im je sumnjivo na ulici i pokušao da pobegne kad su krenuli ka njemu, pa su ga stigli, odvalili od batina, ubacili u kombi i bez pojasa odvezli u stanicu. Ispostavilo se da je u toku prevoza nekako uspeo da sam sebi slomi kičmu... Odmah je rečeno da nije bilo excessive force, dakle nesrećan slučaj. https://www.youtube.com/watch?v=4NtokrBZo5s
WTF Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 Matt Pearce @mattdpearce 5m5 minutes ago I'd like to talk to somebody in Baltimore who can give me some history and context for what's going on there -- any suggestions? 7 retweets 4 favorites Matt Pearce @mattdpearce 4m4 minutes ago Right, I mean someone other than David Simon. 2 retweets 35 favorites
Аврам Гојић Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 TheBigErnasty @TheBigErnasty 8m8 minutes ago RT @esquire: David Simon pleads with #Baltimore: "Turn around. Go home. Please." http://esqm.ag/6019f7KH
Аврам Гојић Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 BREAKING: Maryland governor declares state of emergency, activates National Guard to help with riot.
theanswer Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 Sjajan prvi dan na poslu za Loretu Linč. Kontam da je sad u fazonu kud me i potvrdiše.
Аврам Гојић Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 A malo se i naduvavaju. Demonstranti bacaju kamenice i ne koriste vatreno oruzje, a mediji bez prestanka ponavljaju fotke dva spaljena policijska automobila.
mandingo Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 A malo se i naduvavaju. Demonstranti bacaju kamenice i ne koriste vatreno oruzje, a mediji bez prestanka ponavljaju fotke dva spaljena policijska automobila. nije to poenta. mediji mogu da kenjaju do sutra. covek je pobegao kad je video pandure (sto je normalna stvar, ako si crnac u uraban city area), ovi su ga jurili i ubili. ne shvacam zasto ovo, samo po sebi - nije problem. bez obzira ko je zrtva. btw, sorry vaso sto sam iskoristio tvoj post za vent. nema veze s' tobom.
Eraserhead Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 Iznenadili bi se kada bi znali koliko "ko ga jebe sto je bezao od policije" cujem.
Weenie Pooh Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 ne shvacam zasto ovo, samo po sebi - nije problem. bez obzira ko je zrtva. Problem je prezasićenost medija, otprilike jednom nedeljno se vide takve priče (dobro, slične). Nije im sexy da raspredaju po stoti put o tome. Zato kad se organizuju protesti - e to je već prilika, to masa voli da gleda, angry black man vam kuca na vrata... A ogromna većina tih cop shootings potone dosta brzo, nisam skoro čuo da se priča o onoj dvojici junaka koji su uleteli kolima kao u filmu i dve sekunde kasnije upucali dete od 12 godina zato što se igralo plastičnim pištoljem. Imali su izgovor - pištolj je bio uverljiv, nije imao zvaničnu nalepnicu koja ga kvalifikuje kao igračku.
iDemo Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 Imali su izgovor - pištolj je bio uverljiv, nije imao zvaničnu nalepnicu koja ga kvalifikuje kao igračku. Da oproste lokalni navijaci al' ovo k'o da je izaslo iz Gulaga. Ono "uhapsheni je bio naoruzan" (citaj: "imao je perorez"). Ono "boxcutter" i taj rad...
Takeshi Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 sa gardijana: The thing TV pictures never tell you is how surreal riots are. I just arrived on Monroe St and North Avenue to find a sound system with large speakers on the corner, a man stood on a yellow truck dancing to Michael Jackson’s Billy Jean with a white glove on. There was a drunk man dancing the in he middle of the intersection pouring vodka in the street. The ground was scattered with debris and looted goods. Shortly after people sprinted past me - away from riot police - and the music changed to Aerosmith’s Come Together. Further east - the intersection of North Mount St I think - a liquor store had been looted. Two men, one named James, told me how they had rescued the owners who were attacked by the looters. The two men told a disturbing story about how the owners had to be pulled out. Police arrived firing flash bangs, rubber bullets and bean bags. As we talked people walked casually past, still looting cases of beer. I was filming the interview and someone came up to me advised me to leave, quickly. A woman in a scarf said I would be harmed unless I deleted the video from my phone. In the end she and a group of young guys let me go and all was fine. Needless to say Baltimore feels totally lawless right now. But also, frankly, dreamlike. I am in my parked car and I can still hear the sound system, four blocks away, belting out Jacko.
iDemo Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 Ma da... Ono http://www.youtube.com/watch?v=oTJwO-qKOv8
Аврам Гојић Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 (edited) Deset tviterasa koji izvestavaju sa ulica, FWIW Edited April 27, 2015 by Грешни Василије
Recommended Posts