Jump to content
IGNORED

Amerika, zemlja velika

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Posted

Šta je narod Srbije mislio o Đinđiću pokazao je stavljanjem cveća na ulicu. Šta je SPC mislila je pokazao vladika u hramu. Izgrađenom korišćenjem eksperimentalnog metoda. 

btw. Jel' trpaš i budiste u ateiste? 

Неко ти је дрмао кавез? Доукинс је је тупан. Некултуран и неваспитан приде.

Наравно да будисти нису атеисти. Имају чак и реликвије. 

Posted

Доукинс је је тупан. Некултуран и неваспитан приде.

+1

Posted (edited)

ne dajte im olovke!

he University has determined that recent governmental sanctions pose a significant challenge to its ability to provide a full program of education and research for Iranian students in certain disciplines and programs. Because we must ensure compliance with applicable laws and regulations, the University has determined that it will no longer admit Iranian national students to specific programs in the College of Engineering (i.e., Chemical Engineering, Electrical & Computer Engineering, Mechanical & Industrial Engineering) and in the College of Natural Sciences (i.e., Physics, Chemistry, Microbiology, and Polymer Science & Engineering) effective February 1, 2015.

Edited by Gandalf
Posted

Неко ти је дрмао кавез? Доукинс је је тупан. Некултуран и неваспитан приде.

Наравно да будисти нису атеисти. Имају чак и реликвије. 

Misliš spustio se na nivo organizovanih religija? 

Posted

Radio sam jedno kratko vreme u jednoj banci (IT struka), da bih dobio posao morao sam da skacem ko dresiran majmun i polazem testove o toleranciji, ravnopravnosti svih vrsta i fela, ne-diskriminaciji (ili kako vec da se izrazim)... I tako, nakon mesec ipo raznoraznih kurseva i ispita na tako te teme, kad su konacno utvrdili da nemam prikrivenih rasisticko-seksisticko-homofobnih i slicnih skonosti sedim ja na poslu i stigne mi mejl sledece sadrzine (parafraziram):

"Iako smo mi duboko posveceni sirenju ravnopravnosti i jednakih sansi za sve, iako nas na isto obavezuju nas Ustav i zakoni, poznato vam je da smo odnedavno krenuli u ekspanziju na trziste SAD i otvorili podruznice u Njujorku i drugim vecim gradovima. Da bi mogli da obavljamo biznis u SAD mi se moramo prilagoditi njihovim pravilima igre. Zbog toga od danas necemo vise prihvatati otvaranje racuna osobama koje su drzavljani ili su rodjeni u nekoj od sledecih zemalja:

(sledi lista od jedno 15-tak drzava "usual suspects" u ovakvim situacijama, Iran included.)

Mole se svi zaposleni da ovo najozbiljnije shvate jer u suprotnom ce snositi disciplinske posledice. Kao razlog za odbijanje otvaranja racuna smislite neku tehnikaliju (npr. fali vam Obrazac G6-pola7). Sadrzina ovog mejla je strogo poverljiva i ko izda nek mu umre mama."

Jebiga. Tolerancija i ravnopravnost, ali biznis pre svega.

Posted

Pa sami su krivi.  Sta su se imali da se radjaju u Iranu. Da su pametni i odgovorni, rodili bi se u US&A, kao svi normalni ljudi.  :fantom:

Posted

Ово чак не важи ни за националне лабораторије. Потпуна будалаштина.

Misliš spustio se na nivo organizovanih religija? 

Што мање пишеш и остављаш трагова чинише се паметнијим. Имај то у виду.

Posted

Pa sami su krivi. Sta su se imali da se radjaju u Iranu. Da su pametni i odgovorni, rodili bi se u US&A, kao svi normalni ljudi. :fantom:

Drugarica koja je iz Kine ali je ovde zavrsila undergrad i master kaze da ne moze da radi u oblasti nuklearne energije bez odobrenja.

Posted

Drugarica koja je iz Kine ali je ovde zavrsila undergrad i master kaze da ne moze da radi u oblasti nuklearne energije bez odobrenja.

За кога?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Posted

Dostigli su pik, sada se smanjuje.

Korekcija, ide gore.

Posted (edited)

Ово чак не важи ни за националне лабораторије. Потпуна будалаштина.

zavisi na kom projektu se radi. jednom sam videla oglas za eksperiment iz fizike cestice u jednoj od nac. laboratorija gde su mogli da se prijave samo amerikanci. eksperiment je verovatno imao siru upotrebu od naucne. 

zatim, cluster kompjutera u jednoj od nacionalnih laboratorija, je bio dat na koriscenje jednom astroparticle eksperimentu, ciji su clanovi na vise US univerziteta. u prevodu, svi clanovi tog eksperimenta koji su u US bi mogli da koriste cluster remotly, samo da dobiju nalog za logovanje, dok se nije otkrilo da pojedini (moja koleginica iranka) ne mogu da dobiju nalog za cluster zbog nacionalnosti. 

takodje, bila je jedna konferencija u nasi gde nisu mogli da prisustvuju kinezi, zbog cega je jedan broj nekineza odlucio da bojkotuje konferenciju. posle su dopustili kinezima da prisustvuju. 

Edited by mei
Posted

A jel ima ono da se zaklinjete na vernost Bushu i Bogu na pocetku sesija, ili barem molite svevisnjem? Neko mi je pricao (iz sveta nauke) da su morali da prodju kroz to, sad se ne secam detalja.

Posted (edited)

tamo nekih dvehiljaditih, ameri su umeli da pomenu u sali busa, onako slucajno uz poneki slajd prilikom naucnickih prezentacija u kanadi.

a juce je jedan job candidate postavio sliku novcica preko pola slajda, kako bi pokazao koliko je jedna komponenta njegovog detektora mala. meni je ostalo u secanju "in god we trust" kako bljesti sa slajda, a detektora se ne secam :(. 

Edited by mei
  • Create New...