Jump to content
IGNORED

Amerika, zemlja velika

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Posted

Sto mu crvenih mundira, pa nas nema ni na shirem spisku ( "other" )... 

Posted (edited)

Manja slika, preciznija podela, isti izvor.

9u11rt.jpg

Hvala, super mapa. Ja ovde kada pricam sa svojim okruzenjem uglavnom ne znaju koji im je bekgraund. To je ovaj deo gde im american ancestry.

Zivo me interesuje sta su oni "other" tamo kod Filadelfije. :D

Edited by Eraserhead
Posted

Hvala, super mapa. Ja ovde kada pricam sa svojim okruzenjem uglavnom ne znaju koji im je bekgraund. 

To tu je verovatno, Anglo-Scottish-French, ali od jako davno. Jer nema trika 1) da su Englezi samo gore i u Juti (to mi je 1 hit btw :D) 2) da je Francuza tako malo 3) da Škota nema uopšte

Posted (edited)

To tu je verovatno, Anglo-Scottish-French, ali od jako davno. Jer nema trika 1) da su Englezi samo gore i u Juti (to mi je 1 hit btw :D) 2) da je Francuza tako malo 3) da Škota nema uopšte

Ja ne znam da li pripadnost crkvi tu moze nesto pomoci u identifikaciji backgrounda. Ovde kod mene su mahom Baptisti i Presbeterijanci. Ja da budem iskren pojma nemam kakve su razlike.

EDIT: Izgleda da moze, Presbeterijanci su upravo Engleskog ili Skotskog porekla.

Edited by Eraserhead
Posted (edited)

Ja ne znam da li pripadnost crkvi tu moze nesto pomoci. Ovde kod mene su mahom Baptisti, Metodisti i Presbeterijanci. Ja da budem iskren pojma nemam kakve su razlike.

To je British Isles u ogromnoj vecini. Tj, prezbetarijanci su uglavnom Englezi, dok kod metodista moguce da ima i malo Velsana, koliko se secam

edit: s -> z :)

Edited by MancMellow
Posted (edited)

Jedna EAO takoreci :D

Edited by MancMellow
Posted

To je British Isles u ogromnoj vecini. Tj, prezbetarijanci su uglavnom Englezi, dok kod metodista moguce da ima i malo Velsana, koliko se secam

Nepismen co'ek. A kao ucio skole. :D

Inace se slazem mislim da ovi "poreklom Amerikanci" su vecinom ustvari poreklom sa ostrva.

Posted

Mene čudi da nema Poljaka na mapi, tj. da ni u jednom kauntiju nisu relativna većina.

Posted

Mene čudi da Holanđana i Norvežana ima na mapi. 

Posted

Poljaka ima u jednoj county pod other (pise dole). Sve sve, ali Finci... [emoji54]

Posted

Mene čudi da Holanđana i Norvežana ima na mapi. 

Ne treba da te cudi, Norvezani su masovno naseljavali jos od 19. veka upravo ta predela u SAD (kao i mnoga susedna gde njihovi potomci nisu vecina). Takodje, imaj u vidu da su to ruralni slabo naseljeni krajevi gde je neko znacajno naseljevanje stalo nakon sredine 20. veka. A Holandjani su prisutni jos od 17. veka, pa "even old New York was once New Amsterdam" :)

Posted

Отакд су Енглези презбетријанци? 

• Create New...