iDemo Posted February 9, 2015 Posted February 9, 2015 Sto mu crvenih mundira, pa nas nema ni na shirem spisku ( "other" )...
Eraserhead Posted February 9, 2015 Posted February 9, 2015 (edited) Manja slika, preciznija podela, isti izvor. Hvala, super mapa. Ja ovde kada pricam sa svojim okruzenjem uglavnom ne znaju koji im je bekgraund. To je ovaj deo gde im american ancestry. Zivo me interesuje sta su oni "other" tamo kod Filadelfije. :D Edited February 9, 2015 by Eraserhead
MancMellow Posted February 9, 2015 Posted February 9, 2015 Hvala, super mapa. Ja ovde kada pricam sa svojim okruzenjem uglavnom ne znaju koji im je bekgraund. To tu je verovatno, Anglo-Scottish-French, ali od jako davno. Jer nema trika 1) da su Englezi samo gore i u Juti (to mi je 1 hit btw :D) 2) da je Francuza tako malo 3) da Škota nema uopšte
Eraserhead Posted February 9, 2015 Posted February 9, 2015 (edited) To tu je verovatno, Anglo-Scottish-French, ali od jako davno. Jer nema trika 1) da su Englezi samo gore i u Juti (to mi je 1 hit btw :D) 2) da je Francuza tako malo 3) da Škota nema uopšte Ja ne znam da li pripadnost crkvi tu moze nesto pomoci u identifikaciji backgrounda. Ovde kod mene su mahom Baptisti i Presbeterijanci. Ja da budem iskren pojma nemam kakve su razlike. EDIT: Izgleda da moze, Presbeterijanci su upravo Engleskog ili Skotskog porekla. Edited February 9, 2015 by Eraserhead
MancMellow Posted February 9, 2015 Posted February 9, 2015 (edited) Ja ne znam da li pripadnost crkvi tu moze nesto pomoci. Ovde kod mene su mahom Baptisti, Metodisti i Presbeterijanci. Ja da budem iskren pojma nemam kakve su razlike. To je British Isles u ogromnoj vecini. Tj, prezbetarijanci su uglavnom Englezi, dok kod metodista moguce da ima i malo Velsana, koliko se secam edit: s -> z :) Edited February 9, 2015 by MancMellow
MancMellow Posted February 9, 2015 Posted February 9, 2015 (edited) Jedna EAO takoreci :D Edited February 9, 2015 by MancMellow
Eraserhead Posted February 9, 2015 Posted February 9, 2015 To je British Isles u ogromnoj vecini. Tj, prezbetarijanci su uglavnom Englezi, dok kod metodista moguce da ima i malo Velsana, koliko se secam edit: s -> z :) Nepismen co'ek. A kao ucio skole. :D Inace se slazem mislim da ovi "poreklom Amerikanci" su vecinom ustvari poreklom sa ostrva.
hazard Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Mene čudi da nema Poljaka na mapi, tj. da ni u jednom kauntiju nisu relativna većina.
bigvlada Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Mene čudi da Holanđana i Norvežana ima na mapi.
Kampokei Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Poljaka ima u jednoj county pod other (pise dole). Sve sve, ali Finci... [emoji54]
hazard Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Mene čudi da Holanđana i Norvežana ima na mapi. Ne treba da te cudi, Norvezani su masovno naseljavali jos od 19. veka upravo ta predela u SAD (kao i mnoga susedna gde njihovi potomci nisu vecina). Takodje, imaj u vidu da su to ruralni slabo naseljeni krajevi gde je neko znacajno naseljevanje stalo nakon sredine 20. veka. A Holandjani su prisutni jos od 17. veka, pa "even old New York was once New Amsterdam" :)
mackenzie Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 http://www.slate.com/articles/arts/culturebox/2014/05/language_map_what_s_the_most_popular_language_in_your_state.html
Radoye Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 http://www.youtube.com/watch?v=cGH_nIWoHxk http://www.statesman.com/news/news/national/protesters-disrupt-rally-at-capitol-by-muslims-sup/njzNZ/
porucnik vasic Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 To je British Isles u ogromnoj vecini. Tj, prezbetarijanci su uglavnom Englezi, dok kod metodista moguce da ima i malo Velsana, koliko se secam edit: s -> z :) Отакд су Енглези презбетријанци?
Recommended Posts