x500 Posted December 18, 2014 Posted December 18, 2014 znam vrlo dobro sta sam rekao. sve su to prolazne i lokalne pojave. a ovo batice traje i traje, a posledice vec decenijama oseca citav svet. ne sumnjam ni da ce sada odneti pobedu, nisam tako optimistican kao zaz_pi. Indrid, Mislim da gresis, gledas samo jednu, losu, stranu SAD. Da ih nema, ovaj svet bi bio mnogo mnogo usranije mesto za zivot. Pozdrav, X500
Meazza Posted December 18, 2014 Posted December 18, 2014 Ja na tu losu stranu iskljucivo i mislim kad to kazem, odnosno na imperijalisticku politiku. Ne mislim sigurno na obican narod i americku kulturu.
Zaz_pi Posted December 18, 2014 Posted December 18, 2014 Comstock Suspends Drilling In Eagle Ford Due To Plunging Oil Prices Comstock Resources, Inc. ("Comstock" or the "Company") (NYSE:CRK) announced that it has budgeted $307 million in 2015 for its drilling and completion activities. In response to low oil prices, the Company plans to suspend its oil directed drilling activity in its Eagle Ford shale properties in South and East Texas and in the Tuscaloosa Marine shale in Mississippi. Comstock has released its rig in the Tuscaloosa Marine shale and will postpone its drilling activity there until oil prices improve. Cujem da je vecina na hedzu do marta-maja :)
bigvlada Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 hmm, jel' ovo tačno? Da li se situacija razlikuje u državnoj službi i privredi?
pacey defender Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 http://www.washingtonpost.com/blogs/wonkblog/wp/2014/12/16/from-moderate-democrats-to-white-evangelicals-nearly-every-demographic-group-believes-torture-can-be-justified/ From moderate Democrats to white Evangelicals, nearly every demographic group believes torture can be justified
iDemo Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 Indrid, Mislim da gresis, gledas samo jednu, losu, stranu SAD. Da ih nema, ovaj svet bi bio mnogo mnogo usranije mesto za zivot. Pozdrav, X500 Iskusno... :)
hazard Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 hmm, jel' ovo tačno? Da li se situacija razlikuje u državnoj službi i privredi? Jeste. Tj., ne postoji federalni zakon koji to regulise (ne znam kako je po drzavama, ali mislim da u vecini takodje ne postoje takvi zakoni). Sad, ako radis u firmi (privatni ili javni sektor, nebitno) gde postoji sindikat, moguce je da je sindikat kolektivnim ugovorom izboksovao porodiljsko.
Eraserhead Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 Ovde nema zakonskog minimuma ali vecina kompanija daje zaposlenima neko vreme. Kod moje devojke u firmi je recimo 6 nedelja sto je mislim slucaj sa vecinom kompanija.
Кристофер Лумумбо Posted December 19, 2014 Author Posted December 19, 2014 Ovde nema zakonskog minimuma ali vecina kompanija daje zaposlenima neko vreme. Kod moje devojke u firmi je recimo 6 nedelja sto je mislim slucaj sa vecinom kompanija. horor
iDemo Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 horor Pa, je@iga, nismo ni mi socijalna ustanova, ne? Ima prica o tome kako je kraljica primala one koje napune 100 godina pa je odjednom neke tamo godine broj tih koji su napunili 100 godina poceo skoro 'vrtoglavo' da raste... ispostavilo je da je to tacno 100 godina posto je uveden nekakav zakon po kome su majke ostajale sa decom neki period posle rodjenja - nisu se - od tada - odmah vracale na posao... (UK, negde pre jedno 60-70 godina).
Eraserhead Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 horor Prisustvovao sam zanimljivom razgovoru/raspravi moje devojke i devojke mog brata (koja je iz Srbije) i svaka je branila svoje pozicije. Ova prva da bi radje da moze lakse da nadje posao nego da imagarantovano porodiljsko, a ova druga da je drzava duzna da joj obezbedi porodiljsko.
iDemo Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 Prisustvovao sam zanimljivom razgovoru/raspravi moje devojke i devojke mog brata (koja je iz Srbije) i svaka je branila svoje pozicije. Ova prva da bi radje da moze lakse da nadje posao nego da imagarantovano porodiljsko, a ova druga da je drzava duzna da joj obezbedi porodiljsko. E, to je vec strava u ulici Brestova...
WTF Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 Ajde da podelim neka licna iskustva iz 18 godina rada po (privatnim) americkim firmama (ili americkim ekspoziturama stranih firmi, koje kao takve ipak operisu po nekom americkom standardu i projektuju americku business kulturu). Za tih 18 godina imao sam bar 10-15 koleginica koje su zatrudnele i izdrzale na poslu ono do dan dva pred porodjaj i posle se uredno vratile nakon tih 6 nedelja koje se po "nepisanom pravilu" dobija. To je bilo tako, na papiru. U realnosti, vecina njih ako ne i sve su od recimo 4-5 meseca trudnoce otprilike radile 4-6 sati dnevno, dobijale silne neplacene slobodne dane za lekarske preglede, terapije, sonograme i slicne trudnicke stvari. Posle porodjaja, kad su se, posle tih 6 nedelja vratile na posao, opet su sve jedno bar 6 meseci do godinu dana imale skraceno i/ili flexibilno radno vreme, neplacene slobodne dane, dosta raznih olaksica. Tako da je ovde zakon mozda surov i neprijateljski prema zenama u poredjenju sa Evropom ili Kanadom, ali u realnosti mnoge kompanije ce da svojim trudnim radnicama i mladim majkama da omoguce mnoge pogodnosti above i beyond onoga sto im daju na papiru, a ni na to zakonom nisu obavezni. Takodje, mnoge moje muske kolege koji su postali ocevi su takodje dobili od strane firmi razne pogodnosti i beneficije u obliku skracenog/flex radnog vremena, slobodnih dana, etc.. Naravno, ovakav tretman obicno vazi za white collar profesionalce, siguran sam da minimum wage ekipa iz fast food restorana i slicni nemaju to.
Кристофер Лумумбо Posted December 19, 2014 Author Posted December 19, 2014 Znaci 6 nedelja dojenja, i pa-pa. jebo dojenje, tockovi kapitalizma se moraju okretati.
Recommended Posts