Jump to content
IGNORED

Amerika, zemlja velika

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Posted

Bio sam na Duke UNC pre koji dan i dogodi se incident gde je na tribini navijaca UNCa jedan navijac Dukea nokautirao (to se inace vrlo retko desava) i pobegao. Policija se brzo stvorila i izdvojila verovatno jedina 4 crna coveka u tom delu tribine. Onda ostali koji su stajali okolo krecu da im govore da su uhvatili pogresne ljude oni ih ignorisu. Jedan od "osumnjicenih" je na patosu sa kolenom pandura na glavi. Ljudi vec pocinju da pizde i krece vredjanje policajaca. Moj drug krece da snima ali se jedan policajac namesti ispred njega tako da ne moze da se vidi sta se desava. Na kraju su odveli jednog od cetvorice ali sam cuo da je brzo pusten. U svakom slucaju potpuni racial profiling.

Ne samo potpuni, nego i sasvim pogresan racial profiling.  Gde si ti video crnca da navija za Duke?

Posted (edited)

244 Teenagers Have Been Shot In Chicago Since Michael Brown Died

• 155 homicides (74% black males)
  • 725 shot & wounded
  • Six (6) 18 year olds killed: Kawantis Montgomery, Kamaal Burton, Tony McIntos, Alexandra Burgos, Rayvon Little, Johnathan Cartwright
  • 59 18 year olds shot & wounded
  • 29 teenagers (13-19) killed
  • 244 teenagers (13-19) shot and wounded
  • 10 shot (5 killed) by the CPD
Edited by Zaz_pi
Posted

Ne samo potpuni, nego i sasvim pogresan racial profiling.  Gde si ti video crnca da navija za Duke?

:lol: True.Ali ima i ona - Sta je zajednicko za studente Duke i UNC? I jedni i drugi su aplicirali na Duke.

Posted

Ne samo potpuni, nego i sasvim pogresan racial profiling. Gde si ti video crnca da navija za Duke?

Hahaha. Dobar.
Posted

Nisam previše ispratio ovo u Fergusonu ali svakako mislim da je ovo transparent dekade.

1901528_10154914379805360_18682656871133

Posted (edited)

https://www.youtube.com/watch?v=fJiRoRtdiSg

Bese slicne stvari su se desavali oko rasnih nemira zbog prebijanja Rodnija Kinga 1991 u , pre svega, Los Andjelesu, mada je tada bilo mnogo gore, nekoliko desetina ubijenih, mada i sada se pojavljuju prve zrtve, nazalost.

Edited by Zaz_pi
Posted

Nisam previše ispratio ovo u Fergusonu ali svakako mislim da je ovo transparent dekade.

1901528_10154914379805360_18682656871133

jako.

Posted (edited)

https://www.youtube.com/watch?v=zMOj8eQt4b4

Meni je ovde glavni utisak da vidim mnogo belaca na protestu o odluci da se ne podigne optuznica protivu policajca u Fergusonu.

Mogli bi vi sto ste preko bare da malo pisete ... 

Edited by cedo
Posted

Prema nekim vestima, u gradu Fergusonu od oko 21.000 stanovnika je rasporedjeno oko 2200 pripadnika nacionalne garde. To mu dodje 1:10 u korist gradjana. 

Ako ne pomaze legalna presuda i regularna policija, tu je uvek vojska da utera red u gradjane. 

Pozdrav,

X500

Posted

https://www.youtube.com/watch?v=zMOj8eQt4b4

Meni je ovde glavni utisak da vidim mnogo belaca na protestu o odluci da se ne podigne optuznica protivu policajca u Fergusonu.

Mogli bi vi sto ste preko bare da malo pisete ... 

То са белцима није ништа ново. Момак са аватаром на коме је Чарлс баркли је лепо показао како онај ко безрезервно верује медијима реагује у САД. Место главом мислиш телевизором. То није ништа специфично за Америку. Оно што је моје искуство из живота и рада са црнцима је да су њима збиља највећи непријатељи они који су има тзв. 'политички лидери'. Користе тај несрећни и разбијени народ не би ли добили свој не баш огроман колач са трпезе својих белих газда, који су тек лицемери своје врсте.

Posted

То са белцима није ништа ново. Момак са аватаром на коме је Чарлс баркли је лепо показао како онај ко безрезервно верује медијима реагује у САД. Место главом мислиш телевизором. То није ништа специфично за Америку. Оно што је моје искуство из живота и рада са црнцима је да су њима збиља највећи непријатељи они који су има тзв. 'политички лидери'. Користе тај несрећни и разбијени народ не би ли добили свој не баш огроман колач са трпезе својих белих газда, који су тек лицемери своје врсте.

čekaj, ti ovo sve belce koji ovih dana protestuju (a izgleda i one koji se sa njima slažu, pošto sumnjam da imaš ikakav uvid u to kako theanswer ili bilo ko drugi formira svoje stavove) proglašavaš za ljude koji bezrezervno veruju medijima i misle televizorom? ako je tako, treba da te bude sramota.

i onda u istom postu za najveće neprijatelje crnaca u Americi proglasiš crne političke lidere. nije najveći problem što ih kazneni sistem disproporcionalno kažnjava, nisu najveći problem duboke posledice segregacije i redlajninga, nije najveći problem rasizam, jok, najveći problem je Al Šarpton. to što se radi o ličnom iskustvu ne abolira glupost ovakvog iskaza. valjda bi se neko ko ne razmišlja televizorom i informisan je o pitanjima položaja crne manjine u Americi makar malo ogradio ili bar potrudio da iznese stav zasnovan na još nečemu osim na ličnom iskustvu.

• Create New...