Jump to content
IGNORED

Amerika, zemlja velika

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Posted

Izvestaj ima oko 4500 strana. Pucao je na decka 12 puta. 6 puta ga pogodio. Kada ga je srusio zadnji metak,bilo je 8 feeta razdaljine,ostalo je sve vise od toga. To je po svedocenju Vilsona. Sve i da nije lagao meni je ovo dovoljno da se bar malo znoji u sudnici. Ali izgleda da je ovo toliki slamdunk da nije kriv jer 99 posto odluka zavrsi sa indictment a eto ova je u tih manje od 1 posto.

Наравно да је извештај обиман јер је случај сложен и тежак, и за разлику од тебе чланови пороте су га прочитали и донели закључак. Све време се по Ст. Луису мувао Државни Тужилац Холдер и његови намештеници, претили, обећавали не би процес могао да се одржи. Значи нису ту биле зле беле чике чланови Клана који са црњамараде шта хоће.  Твоје мишљење е формирано на основу медија који су се још једном понашали лешинарски. 

Posted

Može da se šeta ko hoće kad state prosecutor izgleda kao da neće da optuži,nego aj nek se grand jury zamara sa time. Nema te porote koja će da vidi sve dokaze da me ubedi da ne postoji zrno sumnje kad čovek puca na nenaoružanog dečka 12 (DVANAEST) puta. Pritom izjavljuje parafraziram "osećao sam se kao petogodišnjak koga zgrabi Hulk Hogan"  :isuse:

Posted

Može da se šeta ko hoće kad state prosecutor izgleda kao da neće da optuži,nego aj nek se grand jury zamara sa time. Nema te porote koja će da vidi sve dokaze da me ubedi da ne postoji zrno sumnje kad čovek puca na nenaoružanog dečka 12 (DVANAEST) puta. Pritom izjavljuje parafraziram "osećao sam se kao petogodišnjak koga zgrabi Hulk Hogan"  :isuse:

Да не будем вулгаран, ово што си написао је обична бесмислица. Нек си ти жив и здрав а ја да не губим време са тобом.

Posted (edited)

12 (DVANAEST) puta. 

Ili što je rekao lokalni šef policije, "it was more than just a couple, but not many more than that", u pokušaju da umanji broj .

ispravio citat da bude potpun  

Edited by pacey defender
Posted

Odluka porote verovatno da nema veze s rasom (videti poslednji post na prethodnoj strani), sto naravno ne znaci da je ispravna.

Posted (edited)

ako sam dobro ispratio, Missouri ima naročita pravila vezana za burden of proof u slučajevima kada se koristi (deadly) force. 

naročito pogledati 1:33 

http://www.ksdk.com/story/news/local/2014/11/12/deadly-force-laws-different-mississippi-missouri-illinois/18898855/

moguće je da bi odluka bila drugačija, odnosno, da ubistvo ne bi bilo justified, da se dogodilo 50 km istočno. 

Edited by pacey defender
Posted

Amerika ima srece sto nema u svojoj zemlji ambasadora SAD. Da ga kojim slucajem imaju, vec bi im odavno SAD uvele sankcije zbog krsenja ljudskih prava.

Posted

Sve te pravne igrice na stranu, oni moraju da smisle kako da se broj ovakvih incidenata smanji.

Posted

Odluka porote verovatno da nema veze s rasom (videti poslednji post na prethodnoj strani), sto naravno ne znaci da je ispravna.

Ja ne vidim sta je tu cudno.  Takve odluke porote su ocekivane, te porote cine obicni ljudi i cesto su upoznati sa likom i delom ubijenih.  Ubijenih od koju veliku vecinu cine ljudi sa kriminalnim dosijeima, ljudi koji su cesto taj smrtonosni susret sa policijom doziveli dok su vrsili neko krivicno delo.  I sad, neka neko bude na strani takve osobe, neka oseti neku empatiju, sazaljenje, whatever.  Pogotovu u krajevima zemlje gde je jos uvek popularan onaj frontier justice mentalitet.

Posted

Sve te pravne igrice na stranu, oni moraju da smisle kako da se broj ovakvih incidenata smanji.

Za to treba promena svesti a pre ce marsovci da se spuste na zemlju i Obama ih pobedi vozeci F22.

Posted (edited)

o, da. brojke su neumoljive. da dodam i da ne pomaže ekstenzivna upotreba swat timova (ti si neposredno nakon fergusona imao jedan odličan komentar s tim u vezi). a takve aktivnosti sigurno ne pogađaju imućne bele familije, odnosno, njihova je selektivnost vrlo uočljiva na velikom broju slučajeva.

Edited by pacey defender
Posted

Ja ne vidim sta je tu cudno.  Takve odluke porote su ocekivane, te porote cine obicni ljudi i cesto su upoznati sa likom i delom ubijenih.  Ubijenih od koju veliku vecinu cine ljudi sa kriminalnim dosijeima, ljudi koji su cesto taj smrtonosni susret sa policijom doziveli dok su vrsili neko krivicno delo.  I sad, neka neko bude na strani takve osobe, neka oseti neku empatiju, sazaljenje, whatever.  Pogotovu u krajevima zemlje gde je jos uvek popularan onaj frontier justice mentalitet.

Hm, porote uglavnom donose optuzujuce odluke (kako god se prevodi 'indictment') osim kad je rec o policajcima. Zato bih rekao da ne mora biti u vezi s rasom u ovom slucaju. A verovatno ima i veze ovo sto pise Pejsi (ne znam).

Posted

Ko su to oni?  Drzava?  Koliko ja vidim, zakoni se menjaju tako kao da je cilj da se broj slicnih incidenata poveca, a ne smanji.

Hm, porote uglavnom donose optuzujuce odluke (kako god se prevodi 'indictment') osim kad je rec o policajcima. Zato bih rekao da ne mora biti u vezi s rasom u ovom slucaju. A verovatno ima i veze ovo sto pise Pejsi (ne znam).

Pa to i ja kazem.  Simpatija za policajca = mrznja/strah/prezir za onog drugoga, tj. kriminalca.  Binarno razmisljanje: Policajac = dobar , onaj drugi = zao.  "I bolje da ga je ovaj ucmekao nego da ga liberalni™ sistem oslobodi ili osudi na neku blagu kaznu, pa posle da izadje i da nastavi da pljacka, siluje, krade..."

Posted (edited)

o, da. brojke su neumoljive. da dodam i da ne pomaže ekstenzivna upotreba swat timova (ti si neposredno nakon fergusona imao jedan odličan komentar s tim u vezi). a takve aktivnosti sigurno ne pogađaju imućne bele familije, odnosno, njihova je selektivnost vrlo uočljiva na velikom broju slučajeva.

Bio sam na Duke UNC pre koji dan i dogodi se incident gde je na tribini navijaca UNCa jedan navijac Dukea nokautirao (to se inace vrlo retko desava) i pobegao. Policija se brzo stvorila i izdvojila verovatno jedina 4 crna coveka u tom delu tribine. Onda ostali koji su stajali okolo krecu da im govore da su uhvatili pogresne ljude oni ih ignorisu. Jedan od "osumnjicenih" je na patosu sa kolenom pandura na glavi. Ljudi vec pocinju da pizde i krece vredjanje policajaca. Moj drug krece da snima ali se jedan policajac namesti ispred njega tako da ne moze da se vidi sta se desava. Na kraju su odveli jednog od cetvorice ali sam cuo da je brzo pusten. U svakom slucaju potpuni racial profiling.

Ko su to oni?  Drzava?  Koliko ja vidim, zakoni se menjaju tako kao da je cilj da se broj slicnih incidenata poveca, a ne smanji.

Da i stice se utisak da je situacija samo gora.

Edited by Eraserhead
Posted

nemoj da te čuje dežurni lojalni manjinac dinesh da ti objasni what's so great about ______ (upisati). :D  

• Create New...