mandingo Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 Kaže Lindsey Graham danas da je ponosan na ove mlađe Republikance po pitanju spoljne politike,kaže da on i McCain izgledaju kao ništa u poređenju sa njima. Normalno. Tu je jos, naravno i Peter "veliki borac protiv terorizma koji je skupljao pare za IRA po Long Island-u" King. Mindfuck!
Dimitrije Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 (edited) Tesko je dati bilo kakve prognoze sada. Moguce je da ce Republikanci da malo smanje dozivljaj, na kraju krajeva nemaju bas toliku vecinu da mogu da obore veto. Sto budu bahatiji, to ce biti vise povoda Demokratama da izadju na izbore 2016. Ovde se u zadnje vreme mnogo toga svodi na akciju - reakciju. 2010 je bila reakcija na 2008, 2012 na 2010, 2014 na 2012, etc.. Sto se tice predsednickih izbora, tu neka konvencionalna logika kaze da najumereniji imaju najvece sanse. Mislim da ce za GOP biti vazno da pobedi na predsednickim izborima, jer ne verujem da ce da izgube Senat a House drze sigurno bar do 2022. Mada im sad izgleda sve idilicno, bice ipak malo drugacije u januaru 2015 kad stupe na vlast u Senatu i kad krenu unutrasnje razmirice po raznim podelama (Jug vs Sever, Teabagger vs RINO/PaleoRepulicans, Jastreb vs Izolacionista). I GOP i DEM su veliki satori™ pod kojima se nalaze mnogo razliciti politicari, a obicno je ovde lakse biti ujedinjen kad si opozicija i boris se da uzmes vlast nego kad si vlast i boris se da je sacuvas. "TobyTurtle" mozda ovih dana izgleda mnogo srecan, ali mu nece biti lako u januaru kad bude morao da se igra redara sa svojim sopstvenim kolegama. Mislim samo se treba setiti sta se sve desavalo 2011 kad su preuzeli House, i kroz koju je torturu "Orange Is the New Black" prolazio tada da dovede onaj circus u red, mada je Senate ipak malo ozbiljnije mesto. Vrlo dobar komentar. Na primer, novi guverner Masacuseca, Republikanac, je po mnogo cemu liberalniji od nekog demokratskog politicara sa Juga. GOP-ov veliki problem na sledecim predsednickim izborima je demografija; tesko ce pobedidti ako ne budu dobili glasove crnackog i latino stanovnistva kao i glasove mladjih generacija (18-30 godina). Partija cija je baza ruralna bela i konzervativna Amerika kao i "big business" nema neku buducnost. Edited November 6, 2014 by Dimitrije
porucnik vasic Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 Ah, to je ona fora - ja kazem/uradim nesto sto je rasisticko, ti to primetis, ergo ti si rasista Cujem da na Fox News ima job openings. Твој коментар је расистички без икакве дилеме. Е, сад замена теза је супер, али ме мрзи да се јурцамо. Около. Ma da , ne znam da li je Santorum vise u fazonu Burka ili Santayane :) Jedini njihov izvor je Regan i to ne pravi Regan koji je stvarno postojao i ima svoje mesto u americkoj istoriji , nego onaj Regan kojeg su kasnije izmastali , jer im je trebao konzervativni Kenedi.. Ima Aron Sorkin (i znam da je Sorkin liberal i da je iritantan ) dobru epizodu o tome u West Wingu, ne mogu da nadjem klip, pa evo citat : BARTLETIf a guy is a good neighbor, if he puts in a day, if every once in a while he laughs, if every once in a while he thinks about somebody else and, above all else, if he can find his way to compassion and, and tolerance, then he’s my brother, I don’t give a damn if he didn’t get past finger-painting. What I can’t stomach are people who’re out to convince people that the educated are soft and privileged and out to make them feel like they’re less, then, you know, ‘he may be educated, but I’m plain-spoken, just like you!’ Especially when we know that education can be a silver bullet, it can be the silver bullet, Toby! For crime, poverty, unemployment, drugs, hate... Bas mi je odbojno to proglasavanje sopstvenog iskustva za jedino pravo, mislim i neki vudi alenovski neuroticni njujorski intelektualac je podjednako Amerikanac koliko i farmer iz Ajove. Ne znam kolko pratis nasu politiku i kod nas je desnica to pocela da radi , eo Fajgelj je nedavnno pricao kako je on pravi maco Srbin , koji lovi jelene...kao da ne moz biti Srbin i vegetarijanac u isto vreme... Тај покрет је врло шарен, и не мислим да је Санторум оно као poster boy за исти. Што се приче о Регану тиче ту се слажемо до у јоту. Последњи пасус који си написао нисам баш најбоље разумео. Уколико мислиш на мене ту се омашио цео фудбал, мени никада није пало на памет да тако нешто тврдим. Мислим да је Америка превише комплексна и превише велика да би се о истој давали неки генерални закљуци из позиција било каквог специјалног статуса, било да је он неко са Менхетна, и неуротичан, или гаји свиње у Ајови. Проблем долази управо од тога да један модел, културни, економски се преко централих власти уноси као пожељан без да се води рачуна о жељама могућностима и надама локалног становништва. Појачана централизација која се овде уводи уплитањем Вашингтона у коме гомила неизабраних 'експерата' одлучује уместо народа је озбиљан и велики проблем прво за САД а онда и за цео свет. Значи моја дискусија са Одговором који се згрануо на спот Џони Ернст није била фокусирана на то да он нема право на своје мишљење, већ да то своје мишљење не узима као супериорно. Да не причам о томе да гласање у Филадефији по својој демократичности, организацији и атмосфери није ни прићи оном у Ајови, а био сам назочан на оба места.
Eraserhead Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 (edited) Edited November 6, 2014 by Eraserhead
pacey defender Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 Hvala na odgovorima! Vrlo dobar komentar. Na primer, novi guverner Masacuseca, Republikanac, je po mnogo cemu liberalniji od nekog demokratskog politicara sa Juga. GOP-ov veliki problem na sledecim predsednickim izborima je demografija; tesko ce pobedidti ako ne budu dobili glasove crnackog i latino stanovnistva kao i glasove mladjih generacija (18-30 godina). Partija cija je baza ruralna bela i konzervativna Amerika kao i "big business" nema neku buducnost. Bil O'Rajli je nakon Obamine pobede pre dve godine imao jedan dosta depresivan komentar. Otprilike, mi republikanci moramo da prihvatimo da demografija ide protiv nas.
WTF Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 Opa, dobio GOP I senat, pripremite se se za zestok okret udesno, cutting entitlements, balancing the budget I povratak ustavu. How yes no. Ceka se Paul Ryan da glasa za Medicare part E. Jedina gora partija od ovih raspalih demokrata je republikanska. +1000. Da se ti i ja jednom slozimo :D GOP-ov veliki problem na sledecim predsednickim izborima je demografija; tesko ce pobedidti ako ne budu dobili glasove crnackog i latino stanovnistva kao i glasove mladjih generacija (18-30 godina). Partija cija je baza ruralna bela i konzervativna Amerika kao i "big business" nema neku buducnost. Slazem se oko GOP i demografije, ali moram da dodam nesto. Demografija je problem za GOP ako i samo ako DEM baza (mladi, manjine, zene) izadju na izbore u relativno velikim brojevima. Ako ih zahvati apatija i ne izadju da glasaju, GOP ce imati sanse da dobije. Ako GOP uzme FL, OH, IA, CO i VA, to je dovoljno za pobedu na predsednickim izborima.
theanswer Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 Kad spomenu VA,neko bi ozbiljno trebao da se pozabavi pollingom tamo. Drugi put za 6 meseci fijasko.
Roger Sanchez Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 Kad spomenu VA,neko bi ozbiljno trebao da se pozabavi pollingom tamo. Drugi put za 6 meseci fijasko. Fijasko zvani Swing state. Newborn. Nemaju dobre profile i za preferencije i za izlaznost za oba bloka, pa se zaebu. Budu bolje gađali sljedeći put.
theanswer Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 Pa ne znam baš,nije da je Virginia jedini swing state u ovom ciklusu a i newborn. Normalno da će gađati bolje kad ne mogu gore. Prosek je bio negde oko 8,9 procenata a razlika ni pola procenta.
Dimitrije Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 Slazem se oko GOP i demografije, ali moram da dodam nesto. Demografija je problem za GOP ako i samo ako DEM baza (mladi, manjine, zene) izadju na izbore u relativno velikim brojevima. Ako ih zahvati apatija i ne izadju da glasaju, GOP ce imati sanse da dobije. Ako GOP uzme FL, OH, IA, CO i VA, to je dovoljno za pobedu na predsednickim izborima. I ja se slazem. Apatija je ponajvise rezultat odustajanja kandidata od principa koje zagovara u izbornoj kampanji. To ubija nadu u mogucnost politickih i drustvenih promena. Obama je dobar primer (ako ne i paradigma) politicara ciji su izborna obecanja i veliki planovi potonuli u pokusajima da se napravi kompromis sa GOP (koji inace nije hteo da ulazi ni u kakva kompromis, vec da opstruse Obamu po bilo kom pitanju), i da se koketira sa desnim glasackim krilom (narocito po pitanju spoljne politike).
Roger Sanchez Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 Obama nije bio tipičan kandidat, pa su njegovi coattailsi natprosječno deformirali elektorat...
porucnik vasic Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 bubibabaЖота царе! Sent from my iPhone using Tapatalk
Roger Sanchez Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 Right on cue, 6th Circuit održao zabranu gay brakova u Kentuckyju itd... pravac Supreme Court. Supremes si stavili u docket i subsidies u ACA. Očekujem dvije jebitačne 5-4 odluke, Robertsovo vraćanje u stado, Tantalove muke za uskoro mučenog Barryja. A fresh stranger in a quickly stranging land.
Recommended Posts