Gandalf Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Republicans Poised To Retain Control Of Senate WASHINGTON — With precincts reporting GOP victories in key midterm election races nationwide, Beltway sources confirmed Tuesday that the Republican Party is poised to retain its complete control of the U.S. Senate. “If current polling projections are accurate, it appears as if Republican lawmakers will hold on to power in the Senate chamber and will continue to steer the legislative agenda with little resistance,” political analyst Michael Barone told reporters, noting that the likely election results will preserve the GOP’s singular authority over the direction of the Senate, allowing Republicans to go on stymieing judicial appointments, derailing or neutering any legislation they oppose, and obstructing President Obama at every turn. “With the Senate still firmly under their control, Mitch McConnell and his Republican colleagues will persist in refusing to cede an inch of political leverage to their Democratic rivals and will continue blocking Democratic initiatives just as they have been. Yet again, the GOP is in prime position to carry on dictating the course of the upper house of Congress.” Barone went on to say that Republicans would finally relinquish control of the Senate only when Democrats captured the 100 seats they require to govern.
porucnik vasic Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 A sto se tice novcanika, vecini stanovnistva ove zemlje to dodje isto bili GOP ili DEM na vlasti. Zato se izbori za mnoge i svode na ideologiju i social issues. Најбоље је да их онда укинемо. МИслим изборе. А можда и тај глупи народ.
theanswer Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 (edited) WTF poptisujem sve. Verujem da je novčanik bio najbitniji i kad su recimo na republican caucus glasali za Hakabija,mora da je imao dobar ekonomski program oporavka. Što se tiče pollsa,oni su na kraju bili pristrasni prema demokratama što i nije čudno kad se ima u obzir da je većina prosto odbijala da poveruje da je mogući ovakav republikanski cunami (ja sam mislio skoro do kraja da će demokrate bar sačuvati ili Ajovu ili Kolorado uz obavezno NH i NC plus da postoji mogućnost da izgube u Kanzasu) pa su verovatno i pollsteri prilagođavali svoje modele.. Edited November 5, 2014 by theanswer
WTF Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Најбоље је да их онда укинемо. МИслим изборе. А можда и тај глупи народ. Kakvo bre crno ukidanje, posle da nemamo zabavu i razonodu? A narod ce (kao i uvek) da dobije sto je zasluzio.
pacey defender Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Slušam Obamu. Kako ja ovo razumem, poručuje da je spreman na saradnju, duh kooperacije, united states, i sve to. Ali govoreći o imigraciji provukao je poruku da će, dok mu ne stigne bill na sto, potpisivati executive orders i podsetio da je veto opcija. Kako ovi izbori utiču na 2016 predsedničke izbore? Hoće li demokratski kandidat imati nešto lakši posao ako demokratska baza zna da bi pobedom republikanca cela amerika bila pod kontrolom republikanaca? hoće li to možda motivisati republikance da kandiduju nekog umerenijeg čoveka, koji neće delovati kao strašilo, odnosno, koji bi neke demokrate ostavio kod kuće u danu za glasanje? 2016 na izborima za senat republikanci drže 24 mesta a demokrate 10 ako sam dobro prebrojao. Lako može da se dogodi da se klatno vrati ka demokratama. Da li to znači da će republikanci krenuti u totalnu ofanzivu, dok još imaju većinu?.
porucnik vasic Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Slušam Obamu. Kako ja ovo razumem, poručuje da je spreman na saradnju, duh kooperacije, united states, i sve to. Ali govoreći o imigraciji provukao je poruku da će, dok mu ne stigne bill na sto, potpisivati executive orders i podsetio da je veto opcija. Па добро човек је суспендовао устав, влада диктаторски декретима. Уколико није по његовом он ће да стави вето. Никакве ту сарадње нема нити ће да је буде.
WTF Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Kako ovi izbori utiču na 2016 predsedničke izbore? Hoće li demokratski kandidat imati nešto lakši posao ako demokratska baza zna da bi pobedom republikanca cela amerika bila pod kontrolom republikanaca? hoće li to možda motivisati republikance da kandiduju nekog umerenijeg čoveka, koji neće delovati kao strašilo, odnosno, koji bi neke demokrate ostavio kod kuće u danu za glasanje? 2016 na izborima za senat republikanci drže 24 mesta a demokrate 10 ako sam dobro prebrojao. Lako može da se dogodi da se klatno vrati ka demokratama. Da li to znači da će republikanci krenuti u totalnu ofanzivu, dok još imaju većinu?. Tesko je dati bilo kakve prognoze sada. Moguce je da ce Republikanci da malo smanje dozivljaj, na kraju krajeva nemaju bas toliku vecinu da mogu da obore veto. Sto budu bahatiji, to ce biti vise povoda Demokratama da izadju na izbore 2016. Ovde se u zadnje vreme mnogo toga svodi na akciju - reakciju. 2010 je bila reakcija na 2008, 2012 na 2010, 2014 na 2012, etc.. Sto se tice predsednickih izbora, tu neka konvencionalna logika kaze da najumereniji imaju najvece sanse. Mislim da ce za GOP biti vazno da pobedi na predsednickim izborima, jer ne verujem da ce da izgube Senat a House drze sigurno bar do 2022. Mada im sad izgleda sve idilicno, bice ipak malo drugacije u januaru 2015 kad stupe na vlast u Senatu i kad krenu unutrasnje razmirice po raznim podelama (Jug vs Sever, Teabagger vs RINO/PaleoRepulicans, Jastreb vs Izolacionista). I GOP i DEM su veliki satori™ pod kojima se nalaze mnogo razliciti politicari, a obicno je ovde lakse biti ujedinjen kad si opozicija i boris se da uzmes vlast nego kad si vlast i boris se da je sacuvas. "TobyTurtle" mozda ovih dana izgleda mnogo srecan, ali mu nece biti lako u januaru kad bude morao da se igra redara sa svojim sopstvenim kolegama. Mislim samo se treba setiti sta se sve desavalo 2011 kad su preuzeli House, i kroz koju je torturu "Orange Is the New Black" prolazio tada da dovede onaj circus u red, mada je Senate ipak malo ozbiljnije mesto. Па добро човек је суспендовао устав, влада диктаторски декретима. Уколико није по његовом он ће да стави вето. Никакве ту сарадње нема нити ће да је буде. Na veto ima pravo, a i na dekrete™. A nije ni prvi ni poslednji koji je koristio oba metoda. A mozda jeste, posto za neke istorija ocigledno pocinje 19. januara 2009. Pre toga je sve bilo kao u bajci, A onda je dosao onaj... ajde da ne provociram, ima opet da kacis slike postenih™ crnaca.
theanswer Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 (edited) Za razliku od ovih izbora senatski 2016. su znatno drugačija mapa,to su oni tea party midterm izbori iz 2010 pa tako Republikanci moraju da brane Ilinoj, NH, Pensilvaniju (gde je sinoć jedna od retkih pobeda Demokrata bila u trci za guvernera),Viskonsin,Ohajo,Florida itd a Demokrate Kolorado,Nevadu i ne znam dal još ima nešto. Još ako Hilari bude nominovana a za sad nema nekog značajnog konkurenta,liči mi da će ova većina u Senatu biti kratkog veka bez obzira koga budu nominovali kao protivnika na top ticket. Za republikance i posebno njihov establišment, Mekkonela i ekipu je bitno i da su uspeli da skoro u svakom slučaju dobiju primary protiv ekstremno desnih kandidata i još su skoro pa počistili mapu sada. Bili su mnogo pametniji na ovim izborima nego onim 2012. (izbegli su mine kao Ejkin i slični). Za demokrate ostaje da se vidi da li je ta čuvena njihova koalicija mladih,žena,latino i afro glasača bila samo zbog Obame ili će biti vezana i dalje u predsedničkim izborima pošto za midterm izbore očigledno nije motivisana da izlazi Edited November 5, 2014 by theanswer
porucnik vasic Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Sto se tice predsednickih izbora, tu neka konvencionalna logika kaze da najumereniji imaju najvece sanse. Mislim da ce za GOP biti vazno da pobedi na predsednickim izborima, jer ne verujem da ce da izgube Senat a House drze sigurno bar do 2022. Mada im sad izgleda sve idilicno, bice ipak malo drugacije u januaru 2015 kad stupe na vlast u Senatu i kad krenu unutrasnje razmirice po raznim podelama (Jug vs Sever, Teabagger vs RINO/PaleoRepulicans, Jastreb vs Izolacionista). I GOP i DEM su veliki satori™ pod kojima se nalaze mnogo razliciti politicari, a obicno je ovde lakse biti ujedinjen kad si opozicija i boris se da uzmes vlast nego kad si vlast i boris se da je sacuvas. "TobyTurtle" mozda ovih dana izgleda mnogo srecan, ali mu nece biti lako u januaru kad bude morao da se igra redara sa svojim sopstvenim kolegama. Mislim samo se treba setiti sta se sve desavalo 2011 kad su preuzeli House, i kroz koju je torturu "Orange Is the New Black" prolazio tada da dovede onaj circus u red, mada je Senate ipak malo ozbiljnije mesto. Na veto ima pravo, a i na dekrete™. A nije ni prvi ni poslednji koji je koristio oba metoda. A mozda jeste, posto za neke istorija ocigledno pocinje 19. januara 2009. Pre toga je sve bilo kao u bajci, A onda je dosao onaj... ajde da ne provociram, ima opet da kacis slike postenih™ crnaca. Ово са умереним које је Карл изабирао одлично им је ишло, убили су. То са декретима користи више него ико, али то теби није диктатура. Што се тиче поштених црнаца то је поприличан расизам. А некако и то где су их изабрали некако говори о томе да су пре слушали шта причају( штагод то било) него ко прича. Класична идентитетска политика. Ван ње личност не сме да постоји. Али ја сад то теби да причам потпуно је бесмислено.
WTF Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Ово са умереним које је Карл изабирао одлично им је ишло, убили су. То са декретима користи више него ико, али то теби није диктатура. Што се тиче поштених црнаца то је поприличан расизам. А некако и то где су их изабрали некако говори о томе да су пре слушали шта причају( штагод то било) него ко прича. Класична идентитетска политика. Ван ње личност не сме да постоји. Али ја сад то теби да причам потпуно је бесмислено. Ah, to je ona fora - ja kazem/uradim nesto sto je rasisticko, ti to primetis, ergo ti si rasista Cujem da na Fox News ima job openings.
mandingo Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 Opa, dobio GOP I senat, pripremite se se za zestok okret udesno, cutting entitlements, balancing the budget I povratak ustavu. How yes no. Ceka se Paul Ryan da glasa za Medicare part E. Jedina gora partija od ovih raspalih demokrata je republikanska.
hazard Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 Па добро човек је суспендовао устав, влада диктаторски декретима. Уколико није по његовом он ће да стави вето. Никакве ту сарадње нема нити ће да је буде. Nije da branim Obamu, nego mi se cini da je pravilo da su u ovakvim slucajevima daleko spremniji na saradnju demokratski predsednicki nego republikanski kongres. A i da je demokratski kongres spremniji na saradnju sa republikanskim predsednikom. Elem, republikanski kongres nije nesto bolela ona stvar da saradjuju s Obamom (ako nije bilo po njihovom, oni za to nisu glasali), ne znam zasto bi se Obama cimao da saradjuje s njima. Na veto, kao sto rece WTF, valjda ima pravo i to je sve OK zakonski i ustavno. Sto se tice dekreta - da li je Obama nastavio busovsku praksu sa "signing statements"? Tipa, potpisacu ovaj zakon ali cu uz to ubaciti ovu moju interpretaciju njega koja mu potpuno menja sustinu...Busu mladjem je valjda to bilo omiljeno jedno vreme, ako se dobro secam. Znam da se dizala neka frka oko toga. Meni se kao neutralnom posmatracu (koji je nekada davno kao vise simpatisao republikance dok nije shvatio da je u sustini sve to isti k) cini da su u ovakvim situacijama ("divided government") republikanci daleko destruktivniji i spremniji na fajt od demokrata.
mandingo Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 Ovakav ishod izbora, po mom misljenju, daje sansu Obami da popravi (bar malo) spoljnu politiku Amerike. Ovo deluje kao izuzetno hawkish kongres I senat. Samo da blokira "tomahawk/ boots on the ground patriote" - to bi bio legacy za pamcenje.
Janko Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 (edited) Не знам, Расел се никад није било политички кандидат, можда са разлогом. Мислим да пуно шта ови из Чајанке узеше од њега. Ma da , ne znam da li je Santorum vise u fazonu Burka ili Santayane :) Jedini njihov izvor je Regan i to ne pravi Regan koji je stvarno postojao i ima svoje mesto u americkoj istoriji , nego onaj Regan kojeg su kasnije izmastali , jer im je trebao konzervativni Kenedi.. Ima Aron Sorkin (i znam da je Sorkin liberal i da je iritantan ) dobru epizodu o tome u West Wingu, ne mogu da nadjem klip, pa evo citat : BARTLETIf a guy is a good neighbor, if he puts in a day, if every once in a while he laughs, if every once in a while he thinks about somebody else and, above all else, if he can find his way to compassion and, and tolerance, then he’s my brother, I don’t give a damn if he didn’t get past finger-painting. What I can’t stomach are people who’re out to convince people that the educated are soft and privileged and out to make them feel like they’re less, then, you know, ‘he may be educated, but I’m plain-spoken, just like you!’ Especially when we know that education can be a silver bullet, it can be the silver bullet, Toby! For crime, poverty, unemployment, drugs, hate... Bas mi je odbojno to proglasavanje sopstvenog iskustva za jedino pravo, mislim i neki vudi alenovski neuroticni njujorski intelektualac je podjednako Amerikanac koliko i farmer iz Ajove. Ne znam kolko pratis nasu politiku i kod nas je desnica to pocela da radi , eo Fajgelj je nedavnno pricao kako je on pravi maco Srbin , koji lovi jelene...kao da ne moz biti Srbin i vegetarijanac u isto vreme... Edited November 6, 2014 by Janko
theanswer Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 Ovakav ishod izbora, po mom misljenju, daje sansu Obami da popravi (bar malo) spoljnu politiku Amerike. Ovo deluje kao izuzetno hawkish kongres I senat. Samo da blokira "tomahawk/ boots on the ground patriote" - to bi bio legacy za pamcenje. Kaže Lindsey Graham danas da je ponosan na ove mlađe Republikance po pitanju spoljne politike,kaže da on i McCain izgledaju kao ništa u poređenju sa njima.
Recommended Posts