Jump to content

VIP Game of Thrones

Featured Replies

Oh, ja ne prigovaram ovoj sceni. I oni i GRRM su se pogubili u tome da usklade dobre komadiće koje će napabirčiti iz knjige s onima koje će ejakulirati u skript uslijed kurcobolje. I jednostavno ih nije briga za continuity, logic & QA više kako se redaju sezone. Gdje im je onaj drug koji ima Show Bible™, jel popio Suze iz Lysa?

• Replies 4.2k
  • Views 340k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted Images

Video si flashback u neku ruku sa Reekom. Mislim, samo sam 15-20 min odgledala i morala da izletim iz kuće. Sent from my iPhone using Tapatalk

On 10. 6. 2013. at 13:43, Weenie Pooh said:
OK je epizoda, mada meni je ova poslednja scena (Mhysa) skroz bezveze. Prvo, zar nisu oni osvojili jebeni grad u prošloj epizodi? Zašto su sad odjednom svi poređani ispred njega, čekaju da im robovi otvore vrata? :blink: I zašto ti sveže oslobođeni robovi i dalje nose bukagije oko vrata? I zašto ne umeju da kažu bukvalno ništa drugo osim "mhysa"? Deluju sablasno, kao zombiji sa kraja prethodne sezone. A nimalo ne razumem zašto Daenerys ide u taj idiotski stage dive, šta je to nju toliko pogodilo?! U knjizi ona samo projaše kroz njih (i neko pokuša da je ubije, ako se dobro sećam), ovde deluje kao da je već zaboravila i Westeros i Iron Throne i sve ostalo, pa će samo da ide svetom i oslobađa robove.
Još jedno od sranja uzrokovano neusklađenim pabirčenjem iz knige i ejakuliranjem u skript. Scena danas je kao da se Yunkai predao, kao u knjizi. Ali u prošloj epizodi je osvojen.™ Ali koga boli kurac? Benioffa i Weissa ne, a tko primjeti da je nešto off, primjeti. I u knjizi govore 'Mhysa' i samo to i diraju je po nogicama dok jaše, a ne ovo srcedrapateljno rockoncert sranje. Pokušaj ubojstva si valjda pomiješao sa Titan's Bastardovom scenom pred Mereenom koje neće biti.

Edited by Roger Sanchez

odslušao sam do kraja 3 knjigu i vidim da će se nastaviti priča iz nje i u prve 2-3 epizode 4 sezone i da ćemo ponovo gledati ket, doduše u zombi izdanju :dry:

Vrlo malo. Ima tu mini-scenu u epilogu treće knjige, još jednu pred kraj četvrte, i to je sve.

Epizoda je dobro počela, ali je ukenjaše pri kraju. Već sam se toliko navikao na njihovo vrludanje i pogrešnu interpretaciju likova ili njihovo banalizovanje zarad najširih narodnih masa, da mi više i ne smeta toliko. Sad sam više zainteresovan da vidim kako će neka svoja prethodna lutanja zakrpiti. Tipa tog spajanja Yunkaija i Meereena u jedan mistični grad paralelnih univerzuma, gde su se evo i sami pogubili. I ovo sa Gendryjem - znao sam da će biti tako neki banalni rasplet, koji ne vredi onog salto mortalea u kojem Melisandre odlazi po njega u Riverlands. Zbog čega? Tri pijavice koje je mogla i Stannisu da stavi na đovanija?ili što su propustili priliku da Ygritte zabije strelu Đonu u nožicu tamo tokom sukoba, pa je ona pešaka stigla njega na konju, jer zna odlično teren i na kojem će pondu biti te se romantični Đon proveo kao general Custer na Little Big Hornu (ala su uštedeli satnicu time...).20110610_its-just-a-flesh-wound_medium_img.jpgNo evo, da vidimo kako će da zatvore i ovu konstrukciju, u kojoj Asha odlučuje da najbržim brodom otplovi direktno do Dreadforta (valjda kroz panamski kanal) i oslobodi Theona. Brza akcija, kao ono sa Osamom.Ne znam da li je neko primetio da su i spojili ove kompanije - prikazali su da je Daario na čelu Second Sonsa, dok je po kanonu bio vođa Stormcrowsa, a Brown Ben Plumm je vodio Second Sons (i kasnije prešao opet na stranu Yunkaiija). Spajanje i nije toliki zločin, mada su onda između dva imena mogli da izaberu ono pravo. Bezveze mi je to što su skenjali faktor iznenađenja da se Stannis pojavi na Zidu u sred bitke sa ovom najavom odlaska na sever. I iskreno se nadam da će odstupiti od kanona i u sledećoj sezoni napokon skratiti Shae za glavu.No, Tywin je bio standardno kvalitetan (bez Čarlsa Dansa ne mogu više da ga zamislim). Nightfort su dobro uradili, čak su mi Roose i Walder legli OK. Theon je još uvek malo podgojen i ima sve zube, ali ajde da popijemo i priču o Reeku.

najbolji su Vini i Arya. najjaci su duo i u knjizi, a i ovde.takodje, sezona zavrsena... srecom.sada cekamo bitku na severu i mrtvu Catelyn. od toga bi mogla mozda konacno i neka kvalitetna kiceraja za siroke mase da ispadne

Ja sam mislila da će bitka na severu da završi sezonu, ali ipak nije. Sve u svemu, ništa spec u finalu. Samo da pitam nešto, zar nije Džejmi stigao kad je mali već bio mrtav?

On 11. 6. 2013. at 16:41, MayDay said:
Samo da pitam nešto, zar nije Džejmi stigao kad je mali već bio mrtav?
yup.ali to u knjizi.ne znam koliko si primetila ali serija i knjiga se bas i ne poklapaju :D

Meni se sve pomešalo. Šteta ako propuste onu scenu poslednjeg jebuckanja u kripti.

Možda bude suviše zgrožena invaliditetom pre toga, pa popusti tek kad im sin zglajzne...BTW, ima li neke ženske čitateljke ASOIF da im ta scena nije #1 dirty pleasure? :D Meni stvarno nije jasno zašto.

A jesi ti to istraživao, a lolo? Nisam ni sa jednom ženom o tome do sada pričala. :D

meni su sve njihove scene ogavnost najstrasnija. ne znam kako incest moze biti dirty pleasure pobogu?! ono, da nije malo izopaceno?

On 11. 6. 2013. at 16:41, MayDay said:
Samo da pitam nešto, zar nije Džejmi stigao kad je mali već bio mrtav?
Mozda su producenti naprasno odlucili da ne gine. Ipak je mali Lanister, a oni su imuni na umiranje. Mozda ga malo osakate.