luba Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 nije jos za ubijanje, ali bice. a za to smo i mi dragi citaoci/gledaoci dosta krivi, da ne trazimo zombi infotejment, ne bi nam ga davali.ne znam da li sam ovde pisala ili nekom pricala, ali dok se cekala kraljevska beba, tri vodece svetske agencije - koje, makar i dzersi sorovci zavladali svetom, moraju makar najosnovnije prave vesti da prave -- imale su izmedju 15 i 30 ljudi svaka angazovanih na cekanju ispred bolnice. u siriji, izmedju pet i deset. u egiptu, do pet maksimalno. zna se sta se prodaje.ja sam nekako mislila da ce protesti/pobune/sta god biti mnogo zesci posle snoudena nego wla, jer jebes to sto vlasti spijuniraju diplomate i lazu i mazu, ali sad oni neki kopaju po mojoj privatnosti, pa svaki average joe, verovala ja, ima da skoci. kad ono, mnjah. daj mi da procitam koliko kila ima beba rojal, a jos ako ima neki viral sa slatkim zivotinjicama, jeee.
Indy Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 dobar tekst The losers are us, the people, who are left with no one to stand up for our interests. Our elected government, which is supposed to be responsible to us, is not. And corporations, which in a market economy are supposed to be responsive to our needs, are not.o sinergiji korporacija i drzavnog aparatusa protivu nas, tj obicnih ljudihttp://www.bloomberg.com/news/2013-07-31/the-public-private-surveillance-partnership.html
Takeshi Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 ima jedna stvar koja dosta promice paznji i retki tek pocinju da pisu o tome, a to je rad sa tzv izvorima. u americi, kazu, cak i obicni panduri iz lokalne stanice odjednom vise nemaju vremena za besplatan rucak, dok je vecina ozbiljnijih deep throatova odjednom postala nedostupna. u evropi slicno, pricaju samo oni koji imaju nekakav interes da pricaju, a cak i na balkanu, gde su dtovi vecinom takvi, komunikacija (ne racunam tabloidne bljuvotine i zelje pvp-a sta zeli da se pise po novinama) skoro da je mrtva.nije ni cudo, kada i sudovi imaju novu praksu. nedavno je naredjeno novinaru new york timesa da mora da svedoci protiv cia agenta osumnjicenog za odavanje tajni tj. mora da prizna da je ovaj bio osoba od koje je dobio informacije. ako nece, u zatvor.a slucaj se dogodio jos 2002. u vreme busove administracije.Journalist James Risen ordered to testify in CIA leaker trialLucy Dalglish, co-chair of the First Amendment Committee of the American Society of News Editors, said the decision would add to the chill that was rapidly taking hold in America as a result of the aggressive pursuit of leakers by the Obama administration. "It has really got bad, and not just in national security reporting. Every official now knows that if they talk to a reporter they are potentially in a world of hurt."
MayDay Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 nije jos za ubijanje, ali bice. a za to smo i mi dragi citaoci/gledaoci dosta krivi, da ne trazimo zombi infotejment, ne bi nam ga davali.ne znam da li sam ovde pisala ili nekom pricala, ali dok se cekala kraljevska beba, tri vodece svetske agencije - koje, makar i dzersi sorovci zavladali svetom, moraju makar najosnovnije prave vesti da prave -- imale su izmedju 15 i 30 ljudi svaka angazovanih na cekanju ispred bolnice. u siriji, izmedju pet i deset. u egiptu, do pet maksimalno. zna se sta se prodaje.ja sam nekako mislila da ce protesti/pobune/sta god biti mnogo zesci posle snoudena nego wla, jer jebes to sto vlasti spijuniraju diplomate i lazu i mazu, ali sad oni neki kopaju po mojoj privatnosti, pa svaki average joe, verovala ja, ima da skoci. kad ono, mnjah. daj mi da procitam koliko kila ima beba rojal, a jos ako ima neki viral sa slatkim zivotinjicama, jeee.Čitala sam o tome koliko je malo reportera na Bliskom Istoku negde, nema šanse da se setim gde tačno. A to što je broj žrtava u Siriji prešao 100 hiljada, to nema nikakve veze. Tačno ćemo u limitu da stignemo ono što Čarli Bruker predviđa.
Indy Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 Moze da se zatvori internet :0.6: (zvanicni twitter B. Obame)
braca Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 u medjuvremenu se digla buka oko "presretnutih komunikacija" izmedju lidera Al Kaide, ambasade pozatvarane u dvadesetak osetljivih zemalja, počeli da nas plaše novim babarogama (frankenbombers, tekući eksplozivi) ...još malo paranoje i ljudi će sami slati svoje podatke u NSA
Frank Pembleton Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 Meni je taj "proboj po dubini" u vezi skupljanja informacija najveci problem.Prakticno pravi se varijanta da nema sanse da odrzis anonimnost izvora.A sirinom zahvatanja siri se kategorija "bitnosi" informacije koju ste dobili.Da banalizujem, ako pisete o npr. ekspres loncima bice varijanta da ustvari pomazete teroristima da naprave bombu...
Indy Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 još malo paranoje i ljudi će sami slati svoje podatke u NSAPa, to vec i radimo. :D
Lord Protector Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 Банана империја има своје разлоге Председник САД Барак Обама отказао је билатерални састанак са руским колегом Владимиром Путином који је требало да се одржи у Москви у септембру, потврђено је из Беле куће."Разочаравајућа одлука Русије да да приврени азил Едварду Сноудену такође је један од фактора који су узети у обзир приликом процене тренутног стања билатералних односа", наводи се у саопштењу Беле куће.
Prospero Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 kao da kaže - "mi znamo da vodimo samo politiku u kojoj drugi urade iz prve kako mi želimo".e, pa za takvu politiku obama je (i amerika s njim) a day late and a dollar short.
MayDay Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 Glen Grinvold briljira na tviteru na tu temu!@ggreenwald: On Obama's cancellation of summit with Putin and extradition http://t.co/bfHNqjQM99 (Njegov tekst za Gardijan)@ggreenwald: Is the NYT Editorial Page going to demand the extradition of their sources, too, or just other newspapers' sources? http://t.co/2jyIPoDz7W@ggreenwald: Media figures discussing Obama/Putin/extradition should Google these: Robert Seldon Lady, Gonzalo Sánchez de Lozada, Luis Posada Carriles
Indy Posted August 9, 2013 Posted August 9, 2013 (edited) Zatvaraju se alternativni e-mail servisi (u USA), ukljucujuci i 1 za koga se smatra da ga je Snowden koristio."To talk privately, meetings will need to take place in large parks with plenty of tree cover." edit. grafit iz finske Edited August 9, 2013 by Indy
Prospero Posted August 9, 2013 Posted August 9, 2013 šta će poštenom svetu encrypted mail service? :fantom:edit: back to the good ol' days
Recommended Posts