đorđe geprat Posted November 9, 2021 Posted November 9, 2021 17 hours ago, dragance said: “Ajde mala pomogni kolezi, kad s’umoriš slobodno prilezi…” bez veze. ja sam samo naveo izvor za vic, malo dodao a ovo već izlazi na topik "položaj žene na selu". pri tom kakav sam zaboravko nisam naveo vrlo bitno: majstor je usvom odbijanju ponude, pored mrdanja glavom ponavljao: "neće moći" misleći pritom na svoju patku a ne na svoju čestitost. ubacite to kod preprič vica
I*m with the pilots Posted November 15, 2021 Posted November 15, 2021 (edited) 4 hours ago, Mercuzzio said: Odmah me podseti na ovaj koji sam jako volela da pricam kao mala, a toliko mi je bio smesan da cesto ne bih uspela da ga zavrsim Dosao Lala na zeleznicku stanicu i ode do masinovodje i krene: - "Kuda ide ova lokomotiva?" - "Ide za Vrsac." Gleda Lala malo, pa pita: - "A kuda ide prvi vagon?" - "Ide za Vrsac" - "A drugi?" - "I on ide za Vrsac" I tako lala prodje kroz nekoliko vagona, te ga na kraju masinovodja ljutito prekine sa "Dobro, da li ti to mene zaj*bavas?" - "Jos od prvog vagona." Edited November 15, 2021 by I*m with the pilots 6
x500 Posted November 16, 2021 Posted November 16, 2021 (edited) Mozda Lalina pitanja i nisu tako glupa. Bio je svojevremeno, pre 30+ godina, voz Ljubljana-Bitolj. Ali su se zadnja. 2 vagona u (Titovom) Velesu razdvajala za Gevgeliju, a ostatak je isao za Bitolu. Bila je i Minkrnu neka SSBahn linija za aerodrom koja se spaja/razdvaja na pola puta do zracne luke. Edited November 16, 2021 by x500 5
renne Posted November 16, 2021 Posted November 16, 2021 3 hours ago, x500 said: Mozda Lalina pitanja i nisu tako glupa. Bio je svojevremeno, pre 30+ godina, voz Ljubljana-Bitolj. Ali su se zadnja. 2 vagona u (Titovom) Velesu razdvajala za Gevgeliju, a ostatak je isao za Bitolu. Bila je i Minkrnu neka SSBahn linija za aerodrom koja se spaja/razdvaja na pola puta do zracne luke. Bilo je toga i ako ideš za Split i Šibenik
KnightLore Posted November 17, 2021 Posted November 17, 2021 Za takve vagone se na železnici koristi termin kursna kola koja saobraćaju u sastavu putničke garniture. Na tim vagonima se pored svakih vrata postavlja putokazna tabla na kojoj, pored početne i krajnje stanice, stoji i odvojna stanica. Do pre par godina je bio redovan putnički voz Beograd-Budimpešta sa kursnim kolima za Beč, Moskvu i Kijev. Takođe i vozove za Istanbul, Cirih i Veneciju su zapravo činili takvi vagoni. Ovde će za par godina biti vic šta je to voz. 4
Milošica Posted November 17, 2021 Posted November 17, 2021 (edited) I ruski. Edited November 17, 2021 by Milošica
namenski Posted November 17, 2021 Posted November 17, 2021 (edited) 6 hours ago, KnightLore said: Do pre par godina je bio redovan putnički voz Beograd-Budimpešta sa kursnim kolima za Beč, Moskvu i Kijev. Takođe i vozove za Istanbul, Cirih i Veneciju su zapravo činili takvi vagoni. I svi vozovi koji su sa istoka Evrope isli ka Beogradu, Atini, Istanbul..., su u Budimpesti odvajali vagone sa Bugarima i Rumunima za Sofiju, odnosno Bukurest, buduci da njihove istosnoevropske turisticke vize nisu vazile za Jugoslaviju... Edit: i ako je je voz Varsava - Beograd - Istanbul isao kroz Bugarsku, vagoni sa Bugarima su u Budimpesti odvajani pa polako preko Rumunije... Edited November 17, 2021 by namenski
namenski Posted November 17, 2021 Posted November 17, 2021 6 minutes ago, Caligula said: usraste topik +1 U pravu si: 'ajde ga ti vrati na pravi put, ispricaj neki vic... Pa ga posle objasnjavaj 2-3 dana i nekoliko strana... 1
Popular Post Caligula Posted November 17, 2021 Popular Post Posted November 17, 2021 (edited) najbolji vitz ikada, ovde sam ga pricao nekoliko puta: Udje covek u veterinarsku ambulantu, na glavi nosi zabu veterinar pita "u cemu je problem" a Zaba ce: "izraslo mi nesto na dupe" Jukstapozicija je jasna jbg, glupo mi da objasnjavam Edited November 17, 2021 by Caligula 7 5 1
Recommended Posts