Jump to content
IGNORED

Vicovi

Vesna

Recommended Posts

Posted
17 hours ago, dragance said:

“Ajde mala pomogni kolezi, 

kad s’umoriš slobodno prilezi…”

bez veze. ja sam samo naveo izvor za vic, malo dodao a ovo već izlazi na topik "položaj žene na selu". pri tom kakav sam zaboravko:rolleyes: nisam naveo vrlo bitno:

majstor je usvom odbijanju ponude, pored mrdanja glavom ponavljao: "neće moći" misleći pritom na svoju patku a ne na svoju čestitost.

ubacite to kod preprič vica

Posted (edited)
4 hours ago, Mercuzzio said:

image.png.78f8d6f290a63b773e472f8bb2c2660d.png

Odmah me podseti na ovaj koji sam jako volela da pricam kao mala, a toliko mi je bio smesan da cesto ne bih uspela da ga zavrsim :laugh:

Dosao Lala na zeleznicku stanicu i ode do masinovodje i krene:

- "Kuda ide ova lokomotiva?"

- "Ide za Vrsac."

Gleda Lala malo, pa pita:

- "A kuda ide prvi vagon?"

- "Ide za Vrsac"

- "A drugi?"

- "I on ide za Vrsac"

I tako lala prodje kroz nekoliko vagona, te ga na kraju masinovodja ljutito prekine sa "Dobro, da li ti to mene zaj*bavas?"

- "Jos od prvog vagona."

Edited by I*m with the pilots
  • Haha 6
Posted (edited)

Mozda Lalina pitanja i nisu tako glupa. Bio je svojevremeno, pre 30+ godina, voz Ljubljana-Bitolj. Ali su se zadnja. 2 vagona u (Titovom) Velesu razdvajala za Gevgeliju, a ostatak je isao za Bitolu.

Bila je i Minkrnu neka SSBahn linija za aerodrom koja se spaja/razdvaja na pola puta do zracne luke.

Edited by x500
  • +1 5
Posted

ima toga i danas u nemačkoj recimo

Posted
3 hours ago, x500 said:

Mozda Lalina pitanja i nisu tako glupa. Bio je svojevremeno, pre 30+ godina, voz Ljubljana-Bitolj. Ali su se zadnja. 2 vagona u (Titovom) Velesu razdvajala za Gevgeliju, a ostatak je isao za Bitolu.

Bila je i Minkrnu neka SSBahn linija za aerodrom koja se spaja/razdvaja na pola puta do zracne luke.

Bilo je toga i ako ideš za Split i Šibenik

Posted

Za takve vagone se na železnici koristi termin kursna kola koja  saobraćaju u sastavu putničke garniture. Na tim vagonima se pored svakih vrata postavlja putokazna tabla na kojoj, pored početne i krajnje stanice, stoji i odvojna stanica.

Do pre par godina je bio redovan putnički voz Beograd-Budimpešta sa kursnim kolima za Beč, Moskvu i Kijev. Takođe i vozove za Istanbul, Cirih i Veneciju su zapravo činili takvi vagoni.

Ovde će za par godina biti vic šta je to voz.

• +1 4
Posted (edited)

I ruski.

Edited by Milošica
Posted (edited)
6 hours ago, KnightLore said:

Do pre par godina je bio redovan putnički voz Beograd-Budimpešta sa kursnim kolima za Beč, Moskvu i Kijev. Takođe i vozove za Istanbul, Cirih i Veneciju su zapravo činili takvi vagoni.

I svi vozovi koji su sa istoka Evrope isli ka Beogradu, Atini, Istanbul..., su u Budimpesti odvajali vagone sa Bugarima i Rumunima za Sofiju, odnosno Bukurest, buduci da njihove istosnoevropske turisticke :isuse: vize nisu vazile za Jugoslaviju...

Edit: i ako je je voz Varsava - Beograd - Istanbul isao kroz Bugarsku, vagoni sa Bugarima su u Budimpesti odvajani pa polako preko Rumunije...

Edited by namenski
Posted
6 minutes ago, Caligula said:

usraste topik

+1

U pravu si: 'ajde ga ti vrati na pravi put, ispricaj neki vic...

Pa ga posle objasnjavaj 2-3 dana i nekoliko strana... :tongue:

• Haha 1