Jump to content

koncerti

Featured Replies

Pankrti: Više niko ovako ne svira

Zorica Kojić

https://vreme.com/kultura/pankrti-vise-niko-ovako-ne-svira/

Vi u prvim redovima

No, maločas pomenuti set pesama ne samo da je razveselio lica prisutnih, u prepunoj sali Amerikana, nego je podstakao neke nove omladince na „šutku“, koja je na momente podsetila na one nekadašnje raspojasane koloplete od pre više decenija. Draga deco, vi u prvom redu koncerta, sa „mohikana“ frizurama i Ramones majicama, beskrajno hvala što ste ovaj grad još jednom predstavili kao veliki, kosmopolitski i sa srcem na pravom mestu. Dok smo vas posmatrali kako pružate ruke prema Peri Lovšinu i fantastičnom bendu Pankrti, ponovo smo osetili onu vibraciju slobodoumlja i muzičke zanesenosti, bez koje nema ispravnog života kao odraslog čoveka u perspektivi. Vi ste bili ove večeri časni ambasadori Beograda, jurišajući na ograde ispred scene, ne da biste ih porušili u gnevu, već da iskažete dirljivo poštovanje i polet pred sabesednicima, pred filozofima svog ličnog stajališta u sadašnjici, pevajući naglas pesme Pankrta kao himne čiji rok trajanja nikada neće isteći.

Bilo je ovo svedočanstvo neprolaznog sjaja Beograda na barikadama plemenitosti, isto koliko i Pankrta što opstaju na barikadama sopstvenog proročanstva od pre 45 godina. Nepokornost i otpor – zauvek. Jer, revolucija nikad ne prestaje.

Intervju: Peter Lovšin, Pankrti

Danas je prosečan čovek i manje od prosečnog

april 2025.

Zorica Kojić i Dragan Ambrozić

https://vreme.com/kultura/danas-je-prosecan-covek-i-manje-od-prosecnog/

Edited by klimt

Teško da je Amerikana bila prepuna, bilo je taman ljudi za dobru atmosferu.

mora da nahvali momka joj dragana

Urban BUG
No image preview

On Tour + Jovanović 🎸 24. apr 2025. @ Sprat, Beograd

Noćni život :: Koncert :: Rock :: Beogradski On Tour održaće, posle duže pauze, prvi koncert u svom rodnom gradu.

Promocija izvrsnog albuma heart

U istom terminu kao i Pankrti, u petak u Karmakomi je Oxajo imao nastup. Moj izabrani hipsteri.

Kako su relativno nova skupina, nemaju mnogo zajedničkih pesama, pa su svirali i po nešto iz svojih prethodnih bendova, i jednu Senidinu pesmu. Jako su energični na nastupu, Dukat se iscedio, imam utisak da je čovek nekako preplavljen ostao. Mnogo lepo provedeno vreme. Sam koncert je trajao 1h, što mi je skroz okej, kvalitet ne kvantitet. Dodatno, moj raspon pažnje takav da mi je ovo dovoljno.

gojira u julu u atini. možda se iscimam, vredi.