Jump to content

koncerti

Featured Replies

On 2. 4. 2025. at 1:33, msv said:

Muzika hr okačila za 1. april isuse

Upecao sam se juce na taj trol. Video link, nisam ulazio i prihvatio kako jeste. Verovatno ni lik koji je okacio link nije znao da je mamac.

U neku ruku i ocekivano, jer su razni desnicarski praznoglavci upadali na svaku fb objavu u vezi Tompsona u poslednjih 7 dana.

Da li je bio neko sinoć na Katanecu?

ne mogu o njemu, posto mi je drugi put da sam ga slusao uzivo i posle toliko vremena da sam onaj prvi put u kc gradu zaboravio.

simpatican pop, full band.

proto tip su razvalili.

pun klub.

nasmejani, lepi i mladi u publici, pumpaj, horsko pevanje, paralelni svet* i odlican koncert.

*secam se kad mi je inkal pricao o klincima (generalno o toj generaciji, hali gali bendovima, organizaciji, raspadu i svemu), posle studentskih protesta i pobune, sve mi je jasnije.

ovaj koncert mi je bas trebao.

Edited by holden kolfild

Sk2a.jpgBio sam na Srebrnim Krilima (sto je normalni sled okolnosti ako mi je prethodni koncert u Domu sindikata bio Tindersticks rolleyes). Djordje Novkoviceve tralala (ali svakako veoma pevljive) sansone od 2 strofe i jednog rifa su pretile da koncert brzo postane veoma dosadan bez obzira na Kalemberov i dalje vredan i prepoznatljiv hrapavi vokal i publiku koja je od prvih nota (a zapocelo je sa Dedicevom "Nek zivi ljubav...nek prestane rat") bila veoma entuzijasticna...ali onda se desio "neocekivani obrt" i pojavila se "neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i resava stvar" u vidu energije Dejana Cukica koji sve digao na noge sa "A sta da radim kad odu prijatelji moji..."

Ta infuzija i Cukica i pesama koje nisu Srebrnih Krila protegla se do kraja koncerta jer se kao drugi gost pojavio Jurica Padjen i otpevao "Fratela" da bi se na kraju sve zavrsio medley pesama od "Zvizduka u 8" preko "Milena generacijo moja" i opet "Nek zivi ljubav" sa Padjenom, Cukicem i Kalemberom i ovo vece se pretvorilo u nostalgicno saharinski YU fiks koji u ovim kolicinama verovatno ne treba konzumirati...

Zaista nisam ocekivao ovo...da ce mi ovoliko prijati :)

Edited by Dehickok

The Sisters of Mercy 24. jula u Luci Beograd

17 minutes ago, msv said:

The Sisters of Mercy 24. jula u Luci Beograd

Agencija Hangtime kida, bukvalno nekoliko koncerata nedeljno u Bg organizuju, sav rok i metal je njihov malte ne.

Da, i mislim da za ovo oživljavanje koncertne scene treba da zahvalimo invaziji Rusa, pošto su često viđena publika i nije im problem da plate i suludo skupe karte.

Tarja je bio jbn koncert, imali su odvojene setovei i Marko i Tarja, te njihove solo stvari su đene-đene, ali nekoliko pesama su odradili zajedno, udarni NW sa Fantomom iz Opere.

Mislim i da njih dvoje treba da zajebu te solo karijere, ali i ceo NW da odjebe od spiritualnosti i meta-muzike i da naprave reunion i sviraju stare stvari, punili bi Arene i parkove. Ovako mršavo i jedni i drugi.

Nouvelle Vague dolazi u Dom Omladine, a i ovaj mladi sastav The Thing mi deluje interesantno

3 minutes ago, goofs said:

Da, i mislim da za ovo oživljavanje koncertne scene treba da zahvalimo invaziji Rusa, pošto su često viđena publika i nije im problem da plate i suludo skupe karte.

Tarja je bio jbn koncert, imali su odvojene setovei i Marko i Tarja, te njihove solo stvari su đene-đene, ali nekoliko pesama su odradili zajedno, udarni NW sa Fantomom iz Opere.

Mislim i da njih dvoje treba da zajebu te solo karijere, ali i ceo NW da odjebe od spiritualnosti i meta-muzike i da naprave reunion i sviraju stare stvari, punili bi Arene i parkove. Ovako mršavo i jedni i drugi.

Razmišljao sam da li da idem na Tarju, na kraju nisam, sad mi žao.

Moguće da zbog Rusa ima mnogo koncerata, mada mi nije jasna finansijska računica za masu koncerata. Ali Perica Hangtime ne jebe živu silu, dovodi kao da njemu plaćaju da sviraju, neverovatno.

6 hours ago, Mindaugas Žukauskas said:

Nouvelle Vague dolazi u Dom Omladine, a i ovaj mladi sastav The Thing mi deluje interesantno

Koja je to sada postavka Nouvelle Vague ? Svake godine menjaju pevacice...

20250407-200350.jpg

20250407-204204.jpg

Calexico trio - 07.04.25 Erlangen

Mnogo je lepo kada dodjes u taj stepen zena da te savrseno boli q sta ces da sviras, a da to opet zvuci fenomenlano. Fascinacija veceri, od hitova su svirali samo Crystal frontier toliko usporenu da bi im Low pozavideli. Ostatak repertoara je savrseno sklopljen mix instrumentala koji su cinili 30% repertoara i manje poznatih pesama savrseno uklopljenih u celinu. Nakon 50 min. pauza od 25 za gerijatriju u publici (muski i zenski wc pred kolapsom) pa jos 70 min opustencije. Oni su savrsen bend koji sa pola snage zvuci neverovatno, imaju izuzetnu sirinu, mogu da se uklope i u trio i u svirku sa orkestrom, jedino mi nedostaje onaj wow efekat koji sam doziveo kod Will Oldhama, a i kod mnogo manjih bendova.

Edited by wayfaring stranger