alamo Posted October 24 Posted October 24 19 hours ago, Fakundo Sava said: Puštene karte za Vrankovića 27.12 u Domu Sindikata Karte za taj koncert su puštene još odavno, prodato je 80% partera i recimo polovina kapaciteta balkona. Koga zanima nema baš još puno vremena da reaguje.
Nikodije Posted October 24 Posted October 24 (edited) meni su njegovi koncertu u domu sindikata najgori od njegovih koncerata. zakucan si 4 sata za stolicu, ne mozes da cirkulises, pesme uglavnom spore, pivo i mokri cvor tesko dostupni jer moras da dizes ljude koji su zakucani u stolice... Edited October 24 by Nikodije 1 1
Ratamahatta Posted October 24 Posted October 24 Pa ako cu 4 sata da stojim onda on meni dodje 3 iljade 1
Nikodije Posted October 24 Posted October 24 Just now, Ratamahatta said: Pa ako cu 4 sata da stojim onda on meni dodje 3 iljade Ostali koncerti su mu kraći. Ja se u domu sindikata uvek smorim na pola i jedva čekam kraj, zato više neću da idem.
wayfaring stranger Posted October 24 Posted October 24 7 hours ago, Nikodije said: Ostali koncerti su mu kraći. Ja se u domu sindikata uvek smorim na pola i jedva čekam kraj, zato više neću da idem. Pisao sam na drugom forumu o muzici, ali moglo bi se primeniti i na debelog pecarosa. Bio selektor demo bendovana lokalnoj gitarijadi, na predlog pokojnog Manitua (i sa ovog foruma) jedne godine pozovemo Ludolfe kao demo bend. Dok su čekali isplatu troškova Manitu i ja sedimo sa njima i pričamo. Inače, na tog gitarijadi ispraznili su salu sa oko 1200 ljudi u roku od 10min. Priča Fuzz kako su koji mesec pre toga svirali u nekom malom selu u Vojvodini. Spontano okupljeni, pošto nije bilo drugih dešavanja, ubrzo vide da to nije za njih i krenu napolje. Međutim, krene provala oblaka toliko jaka da su ostali na svirci. Bend je to video i krenuo u ludilo. Nakon koncerta, prilazi im lik i kaze: Momci, meni je pre dve nedelje umro otac, ali sada vidim da ima i veće tuge od moje. Vranjkovic sedira publiku sporim pesmama, pa ih provoza kroz snove i na kraju razbudi i otera do wca. Dobar je on, samo da nastavi da postoji. 4
Papovac Posted October 25 Posted October 25 ma super je on. pomagao je mojim prijateljima, i to se bas iscimao. pre toga ih cuo samo jednom na festivalu u banja luci.
notenoughreasonsforclaire Posted October 26 Posted October 26 LHD dobro otprašili večeras u Novom Sadu! Iako prostor apsolutno nije koncertni (Foxtrot), zvuk je bio prilično dobar, i na kraju se stvorila neka prilično prisna atmosfera između benda i publike. Ljudi je bilo u solidnom broju, i to je bila dobra stvar jer je juče u Bulevar Booksu bilo ne više od dvadesetak duša na CD Ministru. 4
Stela Posted October 29 Posted October 29 Bill Frisell Four sinoc na BJF je spiritualno iskustvo. Skoro mi neki koncert nije tako prijao. 1
Nevernik Posted October 29 Posted October 29 Mizar u BG, 29.12. Ne znam da li je neko već napisao. Samo malo da kukam, nema više nijedan koncert ispod 1800, brate mili svi su odlepili. 1
Popular Post klimt Posted October 30 Popular Post Posted October 30 MUZIČKI PRODUŽENI VIKEND 25-28.10.2024. (Ko da sam bio na Exitu, samo što sam i radio u petak, subotu i ponedeljak.) PETAK 25.10.2024. PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA Šabački bluz i džez festival Šabačko pozorište Slovenački nasmejani profesori su nastupili treći put na ovom festivalu. Retro i pomalo treš imidž može da zavara neupućene, da pred sobom imaju neke amatere cirkuzante. Šabačka publika ih baš voli, i to sa razlogom. Stari, dobri, energični miks bluza i roka, nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Duhoviti i svirački vrlo kompetentni Slovenci, uz par obrada (Hendrix, Albert King), provozali su nas kroz svoj stari repertoar, dodavši nekoliko novih numera. Upravo je, po meni, odskočio tek drugi put javno odsviran instrumental, dug 16-tak minuta. U pevanju se smenjuju bubnjar i gitarista. Obojica odlično komuniciraju sa publikom. Bina je bila ukrašena raznobojnim majicama benda, na kojima je mačka kao maskota. Izložena je i velika slika mačke, koja se provlači kroz njihove spotove. Posle koncerta, u Pozorišnom klubu, hteli smo da gledamo lokalni bend Maruške koji sviraju cigansku i evergrin muziku, ali nije bilo mesta. Desila se klasična situacija zvana "konobar nas mrzi", pa još kaže "Sve je puno, ne možete stajati meni na putu". Od prijatelja smo saznali da su "nasmejani profani" kasnije uskočili na svirku, pridružili se Maruškama i da je svojevrsni after vrlo uspeo. Ispraćam ženu kući i krećem dalje... NJUŠKE Klub Kreativni haos Šabac Idem pešice jer oću da pijem ko čovek. U prolazu me dotakne miris noći. Idem da podržim legendarnog lokalnog kafedžiju Dejana u još jednom pokušaju da Šabac ima stalni rokenrol klub. Novi je smešten na rubu grada, pored Save (bivši klub Akvarijus). Dejan je do sada svašta pokušavao, borio se, imao uspone i padove. Prethodni, podrumski klub Flojd je bio jako dobar i u centru grada. Mogao je da se vidi veliki broj važnih bendova. Pamtim ludnicu na nastupima Ritma nereda i Goblina. Na Gobline nas išlo desetak, moja porodica i kolege sa posla. Najbolji je bio trosatni koncert Vranjkovića koji sam gledao iz prvog reda. Njuške, novosadski cover bend, poznat je u našim krajevima. Već su nastupali u Flojdu, a gledao sam ih i na Exitu. Uvek korektni, sa raznovrsnim programom, od Smaka do Radioheada. Iznenađenje je bila instrumentalna "Jovano, Jovanke", u kojoj je pevač svirao električnu violinu. Pijem zidarskog Zaječarca. Ne sećam se kada sam poslednji put u ruci osetio taj prijatni ergonomski oblik koji podseća na mladost, na šašave trenutke, na mamurluke i na izgubljene događaje koji baš zbog tih flaša nisu ni zabeleženi u memoriji. Elem, Dejan i ja smo vršnjaci, sa sedim bradurinama, ubedljivo najstariji u objektu. Brine me što nastup nije baš posećen, ali lokal je tek počeo da radi. Saznajem da nas do Nove godine očekuju Bijesovi i Lutke na koncu, a posle Nove godine, Ritam nereda. SUBOTA 26.10.2024. KUMIĆEVO PUNOLETSTVO (Nije naziv benda, već događaj, odnosno svečanost kao takva.) Naravno narodnjaci, doduše u velikoj većini probrani. Kumovi su, da tako kažem, muzički potpuno ispravni, ali proslava u današnje vreme, po difoltu mora biti ovakva. Sad kreće apsurdna, retka situacija "konobar nas voli". Naime, već po dolasku, prilazi mi kuma i kaže kako me konobar nahvalio, da sam mu mnogo pomogao i da nije nigde tako ljubazno primljen kao kod mene na poslu. Sledi zaista poseban tretman za mene i moju porodicu. Između ostalog, stalno nam doliva piće, češće nego ostalima, a ja ponavljam u sebi mantru "ne smem da se napijem, sutra imam naporan dan". U jednom trenutku, videvši da zabušavam i ne pijem, uzima moju punu čašu, odnosi je komentarišući "Ovo je već ustajalo pivo, donosim ti novo", i zaista donosi novu flašu. Moj sin gleda u čudu, ionako kao da je pao sa Marsa, jer ni jednu pesmu ne zna. Gledam omladina se provodi, iskreno se nadam da privatno slušaju i nešto drugo. NEDELJA 27.10.2024. Od jutra do večeri na sajmu knjiga, a uveče koncerti. 19h JASON MORAN Beogradski Jazz Festival Dom omladine Namerno sam uzeo prvo sedište u četvrtom redu sa leve strane, da mogu nesmetano da izađem, i odem na vreme na spektakl u bioskop Balkan. Odslušao sam samo dve Moranove numere. Obe su bile vanserijske. Inspirisan Ellingtonom, uspešno je nadgradio i razradio njegove kompozicije. Pri tome je, koristeći pedalu, u par navrata, proizveo na klaviru zvukove kakve do sada nisam čuo. Sedeo sam mu izbliza, iskoso iza leđa, pa sam nesmetano posmatrao kako svira. Šteta što nisam mogao u celosti da ispratim koncert. 20h ANDM Festival Šare i šavovi Bioskop Balkan A sad nastup kojem sam se najviše radovao. Izašao sam iz Doma omladine i otišao preko puta u bioskop Balkan. Tamo se odvijao Festival Šare i šavovi posvećen savremenoj minimalističkoj muzici. Ulaz se ne naplaćuje, ali postoji posuda u koju možete staviti onoliko novca koliko smatrate da treba. Na svakoj stolici bila je po jedna Negro bombona, kao znak dobrodošlice. ADNM (Ansambl za Drugu Novu Muziku) je izveo najpoznatije delo Kevina Brayersa “Jesus’s Blood Never Failed Me Yet.” Za beogradsko izvođenje, Brayers je specijalno napisao novi aranžman za šest klavijatura, u trajanju od 40 minuta. Istorijat o nastanku ovog dela je vrlo intresantan. Brayers je u restlovima zapisa sa snimanja dokumentarca o beskućnicima našao neiskorišćeno pevanje, napravio od njega lup i dodao muziku. Prvo se tiho čuje pevanje koje postaje sve glasnije, a zatim se priključuju klavijature. Lepota ovog remek-dela ni malo nije okrnjena novim aranžmanom, naprotiv. Četrdeset minuta blaženstva. Ima nečeg duboko religioznog i pročišćavajućeg u ovoj kompoziciji. Sigurno pet-šest minuta sam je slušao zatvorenih očiju, a kada sam ih otvorio i osvrnuo se, izbrojao sam petoro ljudi u neposrednoj okolini koji su takođe zatvorili oči. Miša Savić nas je pre početka upozorio da isključimo telefone jer se nastup snima. Jedva čekam da ovo bude izdato. Tipujem na Pop depresiju. Nakon koncerta, Brayers je imao razgovor sa publikom, ali morao sam da žurim ponovo na BJF. Kupio sam disk ABC za ADNM. https://ednm.bandcamp.com/album/abc-za-adnm-abc-for-ednm 21h RUDRESH MAHANTHAPPA HERO TRIO Beogradski Jazz Festival Dom omladine Vickasti superheroj sa saksofonom izvodio je samo obrade. Čuli smo "Red Cross" (Charlie Parker), "Overjoyed" (Stevie Wonder), "Ring of Fire" (Johnny Cash), "Animal crossing" (muzika iz istoimene video igre), "The Windup" (Keith Jarrett), "Faith" (George Michael) i "Missouri Uncompromised" (Pat Metheny). Sve džez obrade bile su bolje od obrada pop numera. Naročito "The Windup", jer svirati saksofon umesto klavira predstavlja pravi izazov. Opet, uvek mi je izuzetno drago da čujem "Ring of Fire" koju vole moji roditelji. 23:30 KRIS DAVIS DIATOM RIBBONS Beogradski Jazz Festival Dom omladine Vrlo prijatan nastup. Kad zabrunda bas i krenu semplovi, ima i dodatni hipnotički trip-hop vajb. 00:00 RODRIGO AMADO: THE ATTIC Beogradski Jazz Festival Dom omladine U toku nastuapa Amada osećam umor. Ni vrhunski fri-džez tu ne pomaže, naprotiv. Na momente neizmerno uživam u njegovim improvizacijama, pa pomislim "ne mogu više, treba voziti nazad, sutra ujutru radim, a kasno popodne opet u Bg". Publika se prilično proredila, odlazim i ja pre kraja, biće Amado valjda opet. PONEDELJAK 28.10.2024. BILL FRISELL FOUR Beogradski Jazz Festival MTS dvorana Znao sam da će biti odličan koncert, ali nisam očekivao savršenstvo. Frisell igra za tim, na prvo slušanje se ne ističe, ali u pozadini elegantno vuče konce, i plete žičane niti. Greg Tardy naizmenično svira saksofon i klarinet. Najbolje su mi "klarinetske" numere, mirnije su, opuštajuće, plutajuće, kao saundtrek za nepostojeći film. BUENA VISTA ALL STARS Beogradski Jazz Festival MTS dvorana Volim kad dobar ritam vozi. Naročito reggae, afrički, funk i afrokubanski. Ovaj poslednji je možda i najbolji, svakako najviše seksi. Venders je svojim filmom mnogo učinio za kubansku muziku. Tako sam je i ja upoznao. Na projekciji u šabačkom bioskopu, osim nas četvoro bilo je još samo desetak ljudi. Tih "veselih devedesetih", pored uživanja u filmu i muzici, bilo je malo uznemirujuće gledati devastiranu Havanu, obzirom da smo tada i mi bili pod sankcijama. Okosnica nastupa jesu bile numere iz filma, ali bilo je i drugih pesama. Bend je kombinacija mladosti i iskustva. Nije bio u punom sastavu (od duvača samo jedna truba), ali zvuk je ipak bio pun i raskošan. Pulsiranje ritma vuče na ples, i da je bio drugačiji prostor ne sumnjam da bi bila dobra igranka. U prvoj numeri Ibrahim Ferrer mlađi me je isprepadao, jer tu nešto, po meni, sa njegovim glasom nije štimalo. Već od druge je sve bilo kako treba. Da ne bude samo ritam seksi, pobrinula se prateća pevačica Amanda Gaviria Piñero, kako rekoše kubanci "jedino lepo što imamo na bini". Pevala je dve numere solo, jednu delimično na engleskom. Gledajući snimke starijih nastupa, očekivao sam da će biti i neki igrački par, ali to je izostalo. I pre i u toku koncerta, morila me samo jedna misao: "Hoće li biti?" Reč je o pesmi "Lagrimas negras", jer to je pesma moja i pesma moje drage. I bila je. I to savršena verzija, te se raznežismo i izljubismo, ko da smo u kavani u Havani. Rekoše za pesmu, što nisam znao, da je druga po značaju i popularnosti iza kubanske himne. Još uvek pevam u sebi "Que tú me quieres dejar, Que ya no quiero sufrir...". 3 4 4
Recommended Posts