Jump to content

koncerti

Featured Replies

Pankrti: Više niko ovako ne svira

Zorica Kojić

https://vreme.com/kultura/pankrti-vise-niko-ovako-ne-svira/

Vi u prvim redovima

No, maločas pomenuti set pesama ne samo da je razveselio lica prisutnih, u prepunoj sali Amerikana, nego je podstakao neke nove omladince na „šutku“, koja je na momente podsetila na one nekadašnje raspojasane koloplete od pre više decenija. Draga deco, vi u prvom redu koncerta, sa „mohikana“ frizurama i Ramones majicama, beskrajno hvala što ste ovaj grad još jednom predstavili kao veliki, kosmopolitski i sa srcem na pravom mestu. Dok smo vas posmatrali kako pružate ruke prema Peri Lovšinu i fantastičnom bendu Pankrti, ponovo smo osetili onu vibraciju slobodoumlja i muzičke zanesenosti, bez koje nema ispravnog života kao odraslog čoveka u perspektivi. Vi ste bili ove večeri časni ambasadori Beograda, jurišajući na ograde ispred scene, ne da biste ih porušili u gnevu, već da iskažete dirljivo poštovanje i polet pred sabesednicima, pred filozofima svog ličnog stajališta u sadašnjici, pevajući naglas pesme Pankrta kao himne čiji rok trajanja nikada neće isteći.

Bilo je ovo svedočanstvo neprolaznog sjaja Beograda na barikadama plemenitosti, isto koliko i Pankrta što opstaju na barikadama sopstvenog proročanstva od pre 45 godina. Nepokornost i otpor – zauvek. Jer, revolucija nikad ne prestaje.

Intervju: Peter Lovšin, Pankrti

Danas je prosečan čovek i manje od prosečnog

april 2025.

Zorica Kojić i Dragan Ambrozić

https://vreme.com/kultura/danas-je-prosecan-covek-i-manje-od-prosecnog/

Edited by klimt

• Replies 9.7k
  • Views 842.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• kakvi su to ljudi...   posle bg koncerta u areni mislim 2011 sam prisao 3D-ju i rekao mu da imam divnu drugaricu koja boluje od teske depresije i da veceras nije mogla da bude tu da ih vidi.

• Ian Mancunian
    Ian Mancunian

Massive Attack sinoć posećeni i pronađeni veličanstveni, kao i uvek! Imao sam dvojbu da li da se cimam do Bristola, ali nakon noćašnjeg iskustva, gorko bi zažalio da nisam. Jer uvek je najbolje kući

• Neplanirano otišao sam sinoć u DOB na koncert Eve Braun i bilo je sasvim dobro.   Povod za koncert je 25 godina od Heartcore albuma. Amerikana puna: nas matorih, nas matorih sa dečicom

Posted Images

Teško da je Amerikana bila prepuna, bilo je taman ljudi za dobru atmosferu.

mora da nahvali momka joj dragana

Urban BUG
No image preview

On Tour + Jovanović 🎸 24. apr 2025. @ Sprat, Beograd

Noćni život :: Koncert :: Rock :: Beogradski On Tour održaće, posle duže pauze, prvi koncert u svom rodnom gradu.

Promocija izvrsnog albuma heart

U istom terminu kao i Pankrti, u petak u Karmakomi je Oxajo imao nastup. Moj izabrani hipsteri.

Kako su relativno nova skupina, nemaju mnogo zajedničkih pesama, pa su svirali i po nešto iz svojih prethodnih bendova, i jednu Senidinu pesmu. Jako su energični na nastupu, Dukat se iscedio, imam utisak da je čovek nekako preplavljen ostao. Mnogo lepo provedeno vreme. Sam koncert je trajao 1h, što mi je skroz okej, kvalitet ne kvantitet. Dodatno, moj raspon pažnje takav da mi je ovo dovoljno.

gojira u julu u atini. možda se iscimam, vredi.

000.jpg

001.jpg

002.jpg

003.jpg

20250415-223000.jpg

15.05.25 - Hellacopters + Supersuckers, Muffathalle, Minhen

Supersuckers u formi trija, odlican zvuk, fino raspolozeni ali prilagodjen repertoar publici glavnog benda. Odsustvo druge gitare vise nego primetno. Eddie lozi publiku maksimalno, ali smekerski. Na kraju je trazio da svi pokazu srednji prst i slikao publiku zajedno sa clanovima benda. Pohvalio se kako sviraju od kraja osamdesetih i kako su oni najbolji r'n'r bend na svetu. Rodjace, nisi ti cuo Pat Todd-ov band Rankoutsiders uzivo. Sakrio bi se u kucicu. Zaboravio da pomene svoje koncerte u Beogradu lolol 45 minuta odlicnog zagrevanja.
A onda, glavne princeze r'n'r-a. Dimna masina priprema atmosferu, krece zvuk helikoptera i izlaze lepo obuceni i opeglani skandinavci. Uzivo su r'n'r za pozere. Gitare ravne, bubanj se najvise cuje (bubnjar kao nenansminkani član Twisted sister), bas ga prati (basistu kao da je pravio Ron Jeremy). Generalno imam problem sa njihovim zvukom i na albumima, mada se tu gitare vise cuju nego uzivo. Problem nije ni u mestu sa koga se slusa, ni ispred miksete nista bolje. A koreografija. Ijao. Koloplet r'n'r igara. Jedan gitarista levak, drugi desnjak, pa spoje gitare i zabace glave unazad, vratovi gitara gore, solo ubija, a jedva se cuje, bubnjar ustaje i kada je break u pesmi, svi u bendu skaču, klavijaturista kao da je svirao kod Vlade Georgijeva, jedan ton pa daire, zvecke i ostala prirucna sredstva, lozenje publike, hajmo svi ruke gore, pevamo zajedno. I tako u krug do kraja koncerta. A na kraju ne bese bas odusevljenje, ali su izasli na bis. Da ne bese Supersuckers-a koji su solidni, ali nista posebno, r'n'r katastrofa. Kada bi namestili zvuk da bude ok i zaboravili koreografiju to bi bilo sjajno, ali ne bi došlo 2000 ljudi. Slike sa pocetka karijere i sada. Neuporedivo. Stigli novci, treba se prilagoditi zaradi. Dosta je bilo sviranja za slavu.

Edited by wayfaring stranger

On 16. 4. 2025. at 0:00, Eleniko said:

gojira u julu u atini. možda se iscimam, vredi.

+Lacuna Coil

Bolji paket od recimo Turaka i Hrvata. Blgari imaju jak festivalski paket, samo nista od tog dana ne slusam. Skunk Anansie, Extreme, Landmvrks i Rise of the Northstar. Plus bojaznost da ce me Blgari nagaziti jace sa svojom neorganizacijom. lolol

• 2 weeks later...

Nepunu godinu kasnije, evo ih opet, drugi deo )

https://concert-eurasia.com/mr/belgrade/

Prvi je bio odlican. Radujem se i ovom. Kao da odmotavam uspomene i vratim se u detinjstvo dok ih slusam..

Eyesburn je čitav:

FB_IMG_1745931247022.jpg

Vranjković otvara kst baštu u maju. On bukvalno ima bg turneju svake godine, nema prostora u kojem ne svira bar jednom godišnje. I uvek je puno.

Ne otvara Vranjković.

On nastupa 29. a otvaranje je 14.

Vidimo se svakako, jedva čekam da te upoznam.

Preporuka za Jarbole uživo, sigurno će biti dobar koncert.

Odlično su usvirani i sve je autentično i iz srca, nema foliranja.

493909363_1253186453481456_8185301111566734870_n.jpg