Jump to content
IGNORED

koncerti

אַף אֶחָד

Recommended Posts

Posted

Jon Spencer je u Bgd sada? Pitam out of curiosity....

Posted
3 hours ago, Ras said:

Što se Caspar Brötzmann Massaker tiče imao sam izvesna očekivanja, izgrađena nakon što sam pregledao žive snimke dostupne na YT. Međutim, to veče u Elektropioniru, pažnju mi nisu zadržali ni tih desetak minuta koliko sam proveo tamo. Možda se kasnije, tokom večeri nešto i dogodilo. 

Njima uvod u koncert traje pola sata. Bolje da si zakasnio 20 min. pa da dodjes na kraj uvoda:)

• Haha 4
Posted

a sta,, zapravo, radi jon spencer u bg? ima neko predstavu?

Posted
7 hours ago, Papovac said:

a sta,, zapravo, radi jon spencer u bg? ima neko predstavu?

Čaršija kaže da je emotivno involviran

• +1 3
  • Wub 1
Posted (edited)

Ne stižem. Zato bajati izveštaj.

Vikend MLADOSTI
(Muzika i malo više od muzike)

Mladost prva:
UBAVI MOMENTI
petak
28.02.2025.
Dina Jashari Trio
Bulevar books, Novi Sad

Vraćam se žešće umoran sa posla. Odlučio sam da ipak ne idem. U 17:45 ležem da spavam, u 18:00 budi me žena telefonom i pita da li sam krenuo. Ne znam gde se nalazim. Shvatam to kao znak da treba da idem. Sin nije raspoložen. Sedam u auto, pravac NS.

Gledam ploče i knjige u Bulevar Booksu. Bend gore, na spratu, ima tonsku probu.

Pre koncerta slikam setlistu postavljenu ispod stalka mikrofona. Na njoj je šesnaest pesama. Dina odmah, na početku, daje podršku studentima. Takođe, pre pesme "Gradot" kaže da će se sutra u jednom gradu desiti nešto važno. Misli naravno na Niš. 

Ovde je samo sa gitaristom i bubnjarem. Povremeno svira klavijature. Pre dve godine je imala jako dobar nastup na Exitu sa kompletnim bendom. I večeras je bila na maksimumu. 

Ima nešto neodoljivo u njenoj poetici i sanjivoj, nežnoj interpretaciji, u jednostavnosti i melanholičnosti, u nevinoj mladalačkoj igri. 

Čuli smo sve poznate pesme sa YouTube-a ("Boi", "Doma", "Ubav den", "Dosada", "Posledna minuta", "Nešto drugo"...), i neke koje se još nisu pojavile. Dina za sada nema nijedan nosač zvuka. Bio je i jedan instrumental koji je u etno-jazz maniru i nema veze sa ostalim materijalom. Tu se istakao bubnjar koga je Firči u toku soliranja pozdravljao i podržavao.

Iznenađenje su bile dve malo brže i energičnije numere, već pomenuta "Gradot" i "Ne sme fini eden so drug" (vrlo uspela obrada Bernays Propagande). 

U publici, devojčice, devojke i gospođe iz prvih redova znaju tekstove. Reakcija publike je onakva kakvu Dina i zaslužuje. Vraćamo je dva puta na bis. Na prvom je išla "Gradot" a na drugom "Ne sum tvoj son". Veliki aplauz, slikanje sa fanovima i kraj.

Stižem kući u 01:30. Ležem u 02:00. U 04:00 treba da krenemo za Niš.

Mladost druga:
FANTOM SLOBODE 
(Pumpanje i plakanje)
subota
01.03.2025.
Studentski protest
Niš

Žena me srećom ne budi u četiri već u pola pet. U pet krećemo nas četvoro iz Šapca u Niš. Vozim oprezno jer sam neispavan. Stižemo nešto pre devet. Parkiramo na ulazu u Niš, pored stare auto pijace. Dalje nastavljamo taksijem do ženine rodbine u centru koja je ugostila šestoro iz "Ne damo Jadar". 

Majemo se i pumpamo, sin, žena i ja, okruženi čas njenim, čas mojim rođacima i zajedničkim prijateljima. Tako doživljavamo i sve ostale ljude oko nas, kao familiju i drugare. 

Prvi put (Bože me oprosti), u prolazu, u nekoj bočnoj ulici, sa odobravanjem slušam i Beogradski sindikat i popadiju.
Na "Let the Sunshine In" mi knedla u grlu. 

Saznajem da je prijateljicina ćerka, studentkinja FDU, došla iz Bora pešice. Slikam se sa studentom sa šajkačom i brkovima koji je "reinkarnacija" Dragutina Matića, zvanog Oko sokolovo, najpoznatijeg srpskog vojnog izviđača iz Balkanskih ratova i Prvog svetskog rata. 
Kratko pričamo, fin momak. 

U kafiću "Zapis", dok smo sedeli sa mojim bratom od tetke i njegovom porodicom, ugledam ostavljeni transparent sa Džonijevom slikom i natpisom "Dolazim ti kao fantom slobode, zato pokaži šta znaš" i "Vratiće se opet osam šezdeset", podižem ga "u zrak" i slikam se sa njim skrivajući suze. "Osam šezdeset" je moje godište.

Hvala deco!!!

Mladost treća:
KOLO DENS
nedelja
02.03.2025.
Punoletstvo pametne i lepe devojčice/devojke
Šabac

Još uvek pod uticajem Niša. Umereno pijem, mada žena vozi. Neću da budem pijani teča. Hvatam se u maratonsko kolo do moje gospođe i igram sa uživanjem. Preporođen energijom studentskog protesta, ponovo, posle ko zna koliko decenija, gledam sa ponosom na sva nacionalna obeležja, na zastavu, na grb, na himnu, na šajkaču, ponosan što sam Srbin! 

Ima još snimaka sa nastupa Dine Jashari na mom Jutjubu, ovde postavljam samo dva.

Setlista
spacer.png
Edited by klimt
  • +1 3
  • Hvala 1
Posted

Izvinjavam se što je u gornjem postu ovako veliki font. Kopirao sam tekst iz mejla, a sad je kasno, isteklo vreme za edit.

Posted

Ja sam sinoć posle tri godine naboo u Skoplju čuvenog Sašu Gišova i bend. 

Meni je bilo nezaboravno iskustvo pogotovo što je on bio raspoložen pa je više od sat vremena na afteru pevao a kapela uz povremenu pratnju klarinetiste.

Bukvalno sam se rastopio na milion kapi od lepote. 

• +1 2
Posted

Čera, Scott Henderson, kao da je svirao

privat zurku, zbog sramotne posjecenosti...stotinjak

Nije da mi  smetalo, štaviše, ali bijeda  i pozicije nadarenih umjetnika, instrumentalista, talenta predanih ljudi.... protracenih godina. nikada realistcnije dozivljena .. Bas i bubanj dva klinca iz njegove škole, nepogrešivo i nadahnuto sviranje.

Intanto, publika bila  malobrrojna, vintage antique. Lik ispod je poslje sa mnom podijelio svu tugu 21. stoljeca.

image.thumb.jpeg.21d29acfd9cf585d9df6f6230b71e4f9.jpeg

Posted

Pet decenija muzičkog prijateljstva, gitarske legende Joe Satriani i Steve Vai, krunisali su formiranjem nove grupe “SatchVai Band”, a u junu počinju svoju prvu evropsku turneju “Surfing with the Hydra Tour” u okviru koje će održati koncert i u srpskoj prestonici 30. jula na otvorenom prostoru Luke Beograd

Prodaja ulaznica za koncert gitarskih virtuoza počinje u petak 14. marta u 12 časova na svim prodajnim mestima i preko online servisa efinity.rs. 

Monumentalno muzičko putovanje Evropom “SatchVai Band” započinje 13. juna i trajaće samo mesec i po dana, tako da su pažljivo odabrane evropske prestonice u kojima će nastupiti. Uzbudljiva evropska turneja osim samostalnih koncerata u Kopenhagenu, Amsterdamu, Londonu, Beogradu i drugim gradovima, uključuje i nastupe na velikim evropskim letnjim festivalima Hellfest, Umria Jazz Festival i Guitares en Scene Fest.

“SatchVai Band Tour se dešava! Tako se radujem što ću ponovo podeliti binu sa Stivom“, rekao je Satriani. „Svaki put kada sviramo zajedno, vraćam se u vreme kada smo bili tinejdžeri, jeli i disali muziku svake sekunde dana, gurali se, izazivali i pomagali jedan drugom da budemo najbolji što možemo. Pretpostavljam da nikada nismo stali!"

Vai je istakao da je turneja sa Satrian-ijem uvek zadovoljstvo i čast. “On je moj omiljeni gitarista za džemovanje, a sada imamo još jednu priliku da to iznesemo na binu. Osećam se kao da smo obojica u vrhu naše igre, a šou će biti moćna proslava najgotivnijeg instrumenta na svetu, električne gitare!“

Joe Satriani i Steve Vai su u martu 2024. godine ostvarili muzičku saradnju na projektu “The Sea of Emotion, Pt. 1”, kada su prikazali jedinstvenu sinergiju gitarske virtuoznosti dok besprekorno menjaju solo deonice tokom šestominutnog opusa. Njihova druga saradnja će biti objavljena neposredno pre evropske turneje, kojom će još više podgrejati iščekivanja publike da ih čuje uživo.

Inače, njihove muzičke karijere bile su isprepletane od njihovih ranih dana. Satriani je bio Vaiev učitelj gitare tokom tinejdžerskih dana. Njihova veza je nastavila da se razvija tokom godina, a često su se udruživali i sa trećim gitaristom učestvujući na polugodišnjim “G3” turnejama, kako u Americi, tako i u inostranstvu.

Više od tri decenije, virtuoz na gitari Joe Satriani je putovao svetom, svirajući pred rasprodatim dvoranama kao vođa i osnivač „G3” gitarske ekstravagancije svih zvezda.  Satrianijevi studijski i živi snimci do danas su prodati u više od 10 miliona primeraka širom sveta, a od njegovih brojnih solo albuma, dva su postala platinasta, a četiri zlatna, sa 15 nominacija za Gremi.
S druge strane Steve Vai je gitarista, kompozitor i producent, koga mnogi smatraju jednim od najvećih gitarista svih vremena. Za više od 45 godina u muzičkoj industriji, Vai je prodao preko 15 miliona ploča, dobio tri Gremi nagrade i snimao sa muzičkim legendama kao što su Frank Zapa, David Lee Roth, Whitesnake i mnogim drugim.

Najveći fanovi imaće mogućnost da kupe ograničeni broj VIP paketa, koji podrazumeva raniji ulazak na koncert, Q&A sa Satrian-ijem i Vai-jem, grupnu fotografiju ispred bine,  kolekcionarski poster sa autogramima i komemorativnu ulaznicu.