halloween Posted August 24, 2019 Posted August 24, 2019 Da li sam dobro uočila ili mi se čini da kad se tramvajem ( stojeći uz staklo na kraju tramvaja okrenuti suprotno od smeRa njegovog kretanja) penjete uz Bulevar oslobođenja od Franše d' Eperea do Karađorđevog parka gledanjem ka Autokomandi javlja optička iluzija, tzv. efekat teleskopa- što se više udaljavate, predmet (zgrade iza Autokomande) postaje sve veći?
namenski Posted August 24, 2019 Posted August 24, 2019 Ja mislio da se to dogadja samo nama pijandurama...
Goranz Posted August 24, 2019 Posted August 24, 2019 1 hour ago, halloween said: Da li sam dobro uočila ili mi se čini da kad se tramvajem ( stojeći uz staklo na kraju tramvaja okrenuti suprotno od smeRa njegovog kretanja) penjete uz Bulevar oslobođenja od Franše d' Eperea do Karađorđevog parka gledanjem ka Autokomandi javlja optička iluzija, tzv. efekat teleskopa- što se više udaljavate, predmet (zgrade iza Autokomande) postaje sve veći? https://sr.wikipedia.org/sr-ec/Кориолисов_ефекат Verovatno je ovo, ali trebalo bi da trkneš do ekvatora da bi otklonila svaku sumnju.
halloween Posted August 24, 2019 Posted August 24, 2019 Ovaj efekat ima veze sa optikom i geometrijom. http://www.ior.it/area-stampa/news/effetto-cannocchiale-la-torre-degli-asinelli-vista-da-san-michele-bosco Čim nauče da drže olovku, Italijani uče o perspektivi.
Vila Šindivila Posted August 24, 2019 Posted August 24, 2019 2 hours ago, halloween said: Da li sam dobro uočila ili mi se čini da kad se tramvajem ( stojeći uz staklo na kraju tramvaja okrenuti suprotno od smeRa njegovog kretanja) penjete uz Bulevar oslobođenja od Franše d' Eperea do Karađorđevog parka gledanjem ka Autokomandi javlja optička iluzija, tzv. efekat teleskopa- što se više udaljavate, predmet (zgrade iza Autokomande) postaje sve veći? У једном тренутку вожње Зрењанинским путем тачно испред возача може се видети Источна капија Београда. Изгледа импозантно, и врло близу, понајвише захваљујући томе што је изолована шумом са обе стране пута и представља једини предмет у видокругу. Исто важи и за билборд на крају улице Милана Ракића. Изгледа веома големо све док му се не приђе и док не пукне поглед на остатак раскрснице.
Malvo Posted August 27, 2019 Posted August 27, 2019 Iz nepoznatog razloga 37 s mostara ode na autokomandu, pa preko Slavije, pa dole niz Ruzveltovu i u vrazju mater
eumeswil Posted August 29, 2019 Posted August 29, 2019 Saobraćajna nezgoda, u kojoj su učestvovala dva autobusa GSP-a i četiri putnička automobila, dogodila se u četvrtak ujutru oko 6.30 sati. Autobus na liniji 77 udario je u drugi autobus GSP-a na liniji 40a, a potom zakačio dva parkirana automobila, koji su potom pogurali još dva putnička automobila.Prema prvim nezvaničnim informacijama, do nekontrolisane vožnje autobusa sa brojem 77 došlo je zbog takozvane turaže, odnosno kvara u kojoj motor vozila nekontrolisano dostiže maksimalan broj obrta.
gospa buba Posted August 29, 2019 Posted August 29, 2019 jel to bilo vec jednom, to s motorom, pa se vozach zabio negde da ne ubije nikog? sent from bubamoto
radisa Posted August 29, 2019 Posted August 29, 2019 Just now, gospa buba said: jel to bilo vec jednom, to s motorom, pa se vozach zabio negde da ne ubije nikog? sent from bubamoto bilo... Ovaj, meni to interesantno, ko je sad tu kriv? Održaanje, proizvođač, niko?
jorma shparga Posted August 29, 2019 Posted August 29, 2019 (edited) 15 minutes ago, radisa said: bilo... Ovaj, meni to interesantno, ko je sad tu kriv? Održaanje, proizvođač, niko? Djilas i Solak, koji su angazovali gremline, naravno! Edited August 29, 2019 by jorma shparga
eumeswil Posted August 29, 2019 Posted August 29, 2019 bilo i onomad na istoj liniji kad je poginulo dvoje.
pacey defender Posted August 30, 2019 Posted August 30, 2019 22 hours ago, radisa said: bilo... Ovaj, meni to interesantno, ko je sad tu kriv? Održaanje, proizvođač, niko? Đilas jer je opljačkao budžet grada pa nema para za redovno održavanje autobusa.
hazard Posted August 30, 2019 Posted August 30, 2019 Genijalci 2. septembra ukidaju bus 40A, ide ponovo trola 41 i bus 28A, do 19. septembra. Trola ne može da ide kroz raskrsnicu Takovske i Dž. Vašingtona zbog radova. Za presedanje sa 28ice na 41 mora ili da se šipči peške dosta (s obzirom da trenutno busevi staju kod Botaničke bašte, a sledeća stanica 41 je kod Pošte) ili da se ide skroz do Politike kroz zagušenu Svetogorsku pa nazad. Kada bi bar uspostavili privremena stajališta na ćošku Svetogorske i Takovske...naravno, o tome ni reči. Trebalo je da ostave da ide bus 40A umesto trolejbusa 40. Retardi.
Frank Pembleton Posted August 31, 2019 Posted August 31, 2019 Kad kreće novi red vožnje? Ovaj neletnji? ... Shiit has hit the fan...
mraki Posted August 31, 2019 Posted August 31, 2019 (edited) Trebalo bi sa prvim danom škole, tj od ponedeljka... Edited August 31, 2019 by mraki
Recommended Posts