Desmond Bojčinski Posted February 1, 2016 Posted February 1, 2016 U ovo malo gradova sa pravoslavnom većinom što sam bio, samo u Bg sam primetio tu naviku. Jel to neki ekskluzivni Bg fazon kao i "ortak" ili šta je?
Muwan Posted February 1, 2016 Posted February 1, 2016 U Beogradu će možda drugi autobus doći za 2-3 minuta i biti poluprazan, pa ćeš moći da uđeš. Možda će opet biti pun, pa nećeš moći. A možda dođe za 20 minuta, pa svakako nećeš moći. Uvek je lutrija i vrlo je zabavno. Pogotovo je zabavno kad ga dočekaš i ispostavi se da je to ona turska kanta koja se napuni kad uđu tri babe sa cegerima, ekstremno prilagođeno gradskom saobraćaju u špicu. Ali dobro, kome se ne sviđa, neka ide u Paraćin. Ne kome se ne sviđa, nego ko dobije nervni slom zbog toga što je na stanici sto ljudi, što se čeka nepredviđeno dugo i što bus nije došao poluprazan. Mislim, ne mora ni tada da ide bilo gde iz Beograda, samo ne vidim poentu narušavanja sopstvenog zdravlja zbog haotičnog javnog prevoza.
teacher Posted February 1, 2016 Posted February 1, 2016 U ovo malo gradova sa pravoslavnom većinom što sam bio, samo u Bg sam primetio tu naviku. Jel to neki ekskluzivni Bg fazon kao i "ortak" ili šta je? ako prođeš pored crkve a ne prekrstiš se sa tri prsta, sledi ti 7 godina nesreće...
Delija67 Posted February 1, 2016 Posted February 1, 2016 U ovo malo gradova sa pravoslavnom većinom što sam bio, samo u Bg sam primetio tu naviku. Jel to neki ekskluzivni Bg fazon kao i "ortak" ili šta je?U Atini se krste ko sumanuti kad naidje crkva. Kod nas su to ipak izolovani pojedinci, a tamo sinhronizovano 80% putnika.
Desmond Bojčinski Posted February 1, 2016 Posted February 1, 2016 skupljena na gomilu ili jedan pored drugog?
garcia Posted February 1, 2016 Posted February 1, 2016 U Atini se krste ko sumanuti kad naidje crkva. Kod nas su to ipak izolovani pojedinci, a tamo sinhronizovano 80% putnika. dokle ćemo se ugledati na gore od nas
kurjak92 Posted February 1, 2016 Posted February 1, 2016 Ne znam nista vise o poreklu ili nastanku samog obicaja, mada je zanimljiv, nastao je u novije vreme vrv. Znam da zvanicna spc gleda na njega kao na nesto lose, jer on ne znaci nista, pravi vernik treba da udje u crkvu i da se prekrsti i pomoli, a da pored nje prolazi normalno, kao obican svet(objasnjenje koje sam dobio). Послато са GT-P7500 уз помоћ Тапатока
pbg12345 Posted February 1, 2016 Posted February 1, 2016 Treba uvesti pravilo da bus svaki put stane pored hrama bozjeg, pa ko je vernik da ode caskom da se pomoli, a onda polako dalje. Kome tako nesto zasmeta nek se seli u neko manje mesto
kurjak92 Posted February 1, 2016 Posted February 1, 2016 Eto, crko novi solaris na liniji 56, bas dok sam se svercovao, uzas :( Послато са GT-P7500 уз помоћ Тапатока
Skyhighatrist Posted February 1, 2016 Posted February 1, 2016 onda, zasto ne mogu da kupim dnevnu kartu, trodnevnu, nedeljnu? zasto mesecna karta vazi od 1. do 1, a ne od trenutka kad sam je kupio pa narednih mesec dana? ovako ako kupim mesecnu kartu i taj mesec odem na odmor, bacio sam pare. a ako ne kupim moram ostatak meseca da kupujem pojedinacne karte sto se uopste ne isplati. Ima jedno pola godine kako postoje dnevne, trodnevne, petodnevne, petnaestodnevne (od 1. do 15. i od 16. do kraja meseca) i godišnje karte (mesec dana dž)...
ultra plasticni Posted February 1, 2016 Posted February 1, 2016 Treba napraviti pravoslavni hram samo za gsp autobuse
palikaris Posted February 1, 2016 Posted February 1, 2016 Ima jedno pola godine kako postoje dnevne, trodnevne, petodnevne, petnaestodnevne (od 1. do 15. i od 16. do kraja meseca) i godišnje karte (mesec dana dž)... stavrno? nisam imao pojma. i kako se to kupuje? na kiosku kazem hocu petodnevnu kartu?
gospa buba Posted February 1, 2016 Posted February 1, 2016 (edited) stavrno? nisam imao pojma. i kako se to kupuje? na kiosku kazem hocu petodnevnu kartu? komplikovano se kupuje, papirne su karte, chesto nemaju, dnevna startuje od kad je kupish a ne kad ti krenesh da se vozish i tako redom... prilichno su to uveli preko organa, uz nikakav marketing <_< Edited February 1, 2016 by gospa buba
Halvard Posted February 1, 2016 Posted February 1, 2016 Ima jedno pola godine kako postoje dnevne, trodnevne, petodnevne, petnaestodnevne (od 1. do 15. i od 16. do kraja meseca) i godišnje karte (mesec dana dž)... Plus što jedna "karta" traje 90 minuta tokom kojih možeš da menjaš neograničen broj prevoza. Naravno, uvek postoji prostor za poboljšanje i uvođenje većeg broja opcija, ali sve ovo jeste značajan napredak u odnosu na ranije. S druge strane, trenutni sistem naplate sa sve blokiranjem validatora pri ulasku kontrolora i nemogućnošću kupovine karte na licu mesta podrazumeva postojanje kazne za švercovanje, a to je sasvim fantomski koncept. Niti hoće da ti naplate kaznu niti to mogu (pominjani sukob nadležnosti), u 90% slučajeva se sve završi time što autobus napusti prva malerozna sredovečna gospođa koju uhvate dok drugi svi odahnu. Niti se naplata podstiče time što i oni koji budu zateknuti bez karte dobiju priliku da je kupe niti se putnici odbijaju od švercovanja mogućnošću nekakve realne kazne, sve je u nekakvom limbu i stvara se začarani krug koji traje i traje.
palikaris Posted February 1, 2016 Posted February 1, 2016 komplikovano se kupuje, papirne su karte, chesto nemaju, dnevna startuje od kad je kupish a ne kad ti krenesh da se vozish i tako redom... prilichno su to uveli preko organa, uz nikakav marketing <_< ne moze na plastiku da se stavi neka od tih karata?
Recommended Posts