Jump to content

Beogradski prevoz - GSP / Beovoz /... metro?

Featured Replies

stetocine. nesposobne stetocine. ogavni su i kada nista ne rade ali onda bar ne mogu da prave stetu a gadno je kada pocnu bilo sta da rade. stetocine.

• Replies 16.8k
  • Views 1.3m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Na liniji 50 ima vozaca iz Bangladesa/Indije i voze jako pristojno.  Ljudi masovno pokusavaju da ih nesto pitaju: 1) jedna baba - gde se silazi za Medakovic 2 2) jedan alkos - majstore

• Najverovatnije ih neće biti ni kada se završi komplet pruga jer SrbVoz nema na raspolaganju putničke vagone za obavljanje prevoza. Elektromotororne garniture ne mogu da se koriste u ove svrhe na celom

Posted Images

On 10. 7. 2015. at 7:01, Malvo said:

mislim da je to neki spoj druge i treće faze, koju nisam preneo, jer zvuči kao sf. trolejbusi preko kanarevog do ceraka, tramvaji preko trgovačke do petlovog i tako taj program mladog danila vučića u kandidaturi za gradonačelnika beograda.

:D

Nisu se setili da produže tramvaj 3 do Belog potoka. Ustvari, do Bubanj potoka, linija do IKEA.

Cepanje nekih od predugačkih autobuskih linija i uvođenje jednog presedanja ima smisla. Kraće linije povećavaju frekventnost i mogu bolje da utiču na ujednačenost održavanja, nego mi nije jasno sa kojim voznim parkom planiraju urade kompletnu reorganizaciju gradskog prevoza?

Tzv. 'tender' koji su planirali za 50 autobusa (uvaljivanje onih kvazi-mercedesa) im je u suštini propao jer nisu nikako mogli da namaknu pare za sve njih, pa su smanjili cifru na 30 komada... Postojeći autobusi su u najblaže rečeno očajnom stanju, održavanje je katastrofa. Valjda samo oni Solarisi nose sistem da se ne raspadne - ovo ostalo se vucara ulicama u samrtničkom ropcu. Možda je plan da uleti neki netransparentni 'privatno-javni partner' i pokrije 50%, ali kome bi se to na svetu isplatilo osim burazerskoj kombinaciji sisanja budžeta.

Ideja sa ponovnim provlačenjem tramvaja umesto trola u centar do terazija je epohalna, valjda je inicirana fantastično uspelom 'rekonstrukcijom' Vojvode Stepe  :lolol:. Sad kad je izneta mislim da ima ozbiljnost i težinu one Mubadala fabrike čipova!

Da su predložili neke autobuse na gas kao 'ekološku' alternativu za te trolejbuske linije, pa da čovek kaže - OK, ima smisla...

Priznajem da bih odmah podržao ideju 'Slavija-Terazije Tram' ukoliko bi ista značila pretvaranje Srpskih vladara u kompletno pešačku zonu, sa trandžom po sredini  :fantom:

On 10. 7. 2015. at 6:04, Malvo said:

odoh na beobuild da vidim da li se nešto piše o tome, i čovek izgleda secirao sve promene po linijama, ne znam da li je sve tačno, ali je u svakom slučaju mnogo opširnije i detaljnije, pa prenosim u spojleru (brišite ako nije po pravilima):

Reveal hidden contents

Reveal hidden contents

u svakom slučaju, bar u početku će napraviti priličan džumbus, neće ljudi znati ni gde idu kad uđu u prevoz.

i koliko mogu da primetim, bar prema ovim linijama koje koristim od južnog dela grada do centra, ideja im je da ljudi samo uskaču iz jednog u drugi prevoz, ostaće manje "celovitih" linija.

Tako je svada u svijetu  -_-

Prije deset godina (ili nesto vise) jedna Fr firma je predlagala da se tramajski sistem skroz promjeni. Linije su se trebale skratiti sto bi pospijesilo prohdnost (po tom dokumentu).

"Svi autobusi će od 1. januara imati klima uređaje, video nazdor, wi-fi, brojače putnika, a autobusi na istoj liniji biće iste boje", kaže Siniša Mali.

pre mesec dana:

Ovog leta klima će raditi u svakom četvrtom autobusu GSP-a

Sistem za hlađenje trenutno je ispravan u svega 220 od 1.000 autobusa najvećeg gradskog prevoznika. – Vozači smeju da uključe hlađenje tek kada dobiju nalog od Direkcije za javni prevoz

jel gsp dobija mega kredit ili gospodin mali malo preteruje?

Edited by Takeshi

i u tom svakom cetvrtom ne vrsi posao jer savesni gradjani i pored klime otvore prozore da proluftiraju.

Otvoreni prozori sluze i da se kroz njih moze izbaciti smece. Mnogo ti pojednostavljeno gledas, a kritikujes gradjanstvo :fantom:

On 10. 7. 2015. at 9:23, pbg12345 said:

i u tom svakom cetvrtom ne vrsi posao jer savesni gradjani i pored klime otvore prozore da proluftiraju.

ima ta skoro filozofska rasprava, u situaciji kada klima jedva radi, da li je bolje ostaviti da se hladi par ljudi ispod ili otvoriti prozore da se svi ugreju toplim vazduhom? 

Edited by Takeshi

On 10. 7. 2015. at 9:23, pbg12345 said:

iskren da budem, u prepunom autobusu klima svakako nema nikakvu ulogu, a prozori bar nivelišu smrad na nivo preživljavanja...

^to mi je najjace™ objasnjenje: slabo radi. to sto sa otvorenim prozorima ulaze enormne kolicine vrelog vazduha vazda izostave u jednacini. stoka smo i slabo tu ima pomoci

@teacher

moja primedba se ponajvise odnosi na jednu prigradsku liniju koju koristim svakodnevno poslednjih meseci. bus je vecim delom dana poluprazan, stanice su na pola dana jahanja jedna od druge, uslovi za rad klime su dakle idealni

Edited by pbg12345

On 10. 7. 2015. at 9:39, pbg12345 said:

to mi je najjace™ objasnjenje: slabo radi. to sto sa otvorenim prozorima ulaze enormne kolicine vrelog vazduha vazda izostave u jednacini. stoka smo i slabo tu ima pomoci

ovo sto kaze teacher, prepun autobus znojavih ljudi i ne moze da ohladi, pretpostavljam da je ugradjeno za normalan protok vazduha.

malo se preuvelicava to za otvaranje prozora dok klima radi, ja to uglavnom ne vidim.

klime jednostavno nisu servisirane godinama i zato ne rade.

dobro. izmlislio sam ovo

jebote zivot.

i nisam pisao o tome da li klime rade ili ne zbog otvaranja prozora, nego da se cesto vozim u autobusima gde klima uredno radi, ali idioti i pored toga otvaraju prozore

Ma dobro, verujem ti, sta se ljutis odmah  :lolol:

Samo mislim da to nije bas toliko ucestala pojava citywide

Opšte je poznato da je klima uređaj najveći ubica Srba, a niko nije umro od toplog vazduha. Doduše, tanka je linija između smrtonosne promaje i strujanja toplog vazduha, koji naročito, pogoduje inteziviranju svih telesnih mirisa.

Edited by Arkadija