Dagmar Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 Setimo se ovom prilikom velikog vizionara Bože Đelića, koji je tamo 2001-2002. rekao, ne trebaju nam železnice, šta će nam to, gradićemo autoput i aerodrome. Pa vidiš da može i bez železnica i bez autoputa.
ljakse Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 eh, lepa vremena pre povratka u devedesete, kad se ozbiljno razmišljalo o grandioznim projektima, a ne sad ovo klošarenje :(
pbg12345 Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 (edited) Pa vidiš da može i bez železnica i bez autoputa.pa kad imamo er srbiju i beograd na vodi. jos da zavrsimo moravsko vardarski kanal i kopneni saobracaj odlazi u proslost Edited May 14, 2015 by pbg12345
Mr.Mxyzptlk Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 imam jedno pitanje kad smo vec kod vozova - zasto vozovi voze sporije kad prilaze odnosno odlaze sa aerodroma, u prvih nekoliko kilometara?
MancMellow Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 To je samo na letovima za Beograd. Zbog navikavanja
halloween Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 (edited) Šta mislite da li je bilo slučajeva da putnik u prevozu koji otkuca pojedinačnu kartu odn. kupi mesečnu kartu malo zeza kontrolora predstavljajući se kao da se švercuje, a kad ovaj zapenuša sa pretnjama, zapsinicima i kaznama na licu mesta, putnik pokaže kartu? Edited May 15, 2015 by halloween
Frank Pembleton Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 Šta mislite da li je bilo slučajeva da putnik u prevozu koji otkuca pojedinačnu kartu odn. kupi mesečnu kartu malo zeza kontrolora predstavljajući se kao da se švercuje, a kad ovaj zapenuša sa pretnjama, zapsinicima i kaznama na licu mesta, putnik pokaže kartu?Ja sam tako, doduše sa otkucanom busplus kartom, zamajavao kontrolora kao ne mogu da nađem, jesam majkemi, a kupovao sam vreme za ortaka koji je zaboravio mesečnu kući.Taman do sledeće stanice gde je ovaj silazio. Još se kontrolor primio da ga foliram i da nemam kartu, smorio se kad sam izvadio važeću!
gospa buba Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 pa ja kad krenem da kopam po tashni ne treba mi ni ortak ni kontrolor. samo vekovi
renne Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 Šta mislite da li je bilo slučajeva da putnik u prevozu koji otkuca pojedinačnu kartu odn. kupi mesečnu kartu malo zeza kontrolora predstavljajući se kao da se švercuje, a kad ovaj zapenuša sa pretnjama, zapsinicima i kaznama na licu mesta, putnik pokaže kartu? Ja to uradio par puta u 94 kad uđu kod D.mišovića. A jedno sam se drao na njih i pitao jesam li ja šugav pa neće da mi pregledaju kartu
pbg12345 Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 Ja to uradio par puta u 94 kad uđu kod D.mišovića. A jedno sam se drao na njih i pitao jesam li ja šugav pa neće da mi pregledaju kartu :D
Pontijak Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 Promakao ti je jedan bitan detalj Sve te firme gde su otišle desetine hiljada radnika imale su nešto interesantno...neku imovinu, neko zemljište, nekretnine...te je taj voljni momenat podmazan određenom količinom novčanih jedinica bio dovoljan da kod političara prenebegre strah od pada rejtinga zbog desetina hiljada otkaza. Firme koje nisu bile na ovaj način nikome interesantne, ostale su na državnoj sisi, gde uglavnom ne rade ništa a država im daje pare za plate. To su one firme u večitom restrukturiranju, koje nas koštaju 700 miliona evra godišnje ili koliko već, i za koje MMF nonstop drvi da konačno moraju da se reše, pa i likvidacijom kroz stečaj ako mora, a ovi naši odugovlače. Elem, da GSP ima nešto što bi moglo da se fino drpne, već bi se privatizovao i već bi novi gazda podelio otkaze. Pošto toga nema, prevagu uzima ovaj drugi politički momenat, gde nijedna vlast ne vidi korist u tome da ljude otpušta, ili, ako ih otpušta, da ih ne menja svojima. zvuci razumno ovo sto pises :) mada, to je problem sa nasim privatizacijama i nasim bizMis genijima, kako nikome ne padne na pamet da drpne tako unosan posao kao sto je gradski prevoz? valjda zato sto treba i voditi i odrzavati privatni gsp a ne samo krcmiti hektare na kojima su privatizovane fabrike
Recommended Posts