January 14, 201213 yr Meni neki Turci u glavi... negde sam procitao da je turska firma...ali ne secam se koja je tu kombinacija...
January 14, 201213 yr Turska firma (Kentkart) je uvela sistem o svom trosku, a dobijace % od prodatih karata.GSP ce se finansirati od prodatih karata (svog dela) i iz budzeta, naravno
January 14, 201213 yr On 14. 1. 2012. at 10:27, Kelt said: To je papir koji se naknadno potpisuje, a prvi papir je saglasnost sa uslovima korišćenja i zahtev za izdavanje, tražio sam kopiju toga jer stoji moj potpis, a svako mora da bude obavešten o uslovima korišćenja (kojih nema nigde na sajtu). Ne razumem kako su mogli da stave saglasnost i zahtev za izdavanjem na isti papir, za prvo bi trebalo da imaš kopiju, za drugo ne.Sad ono što ne znaš pošto nemaš papir - moraš da odeš na taj šalter i podneseš zahtev za povlačenje podataka koje će da unište posle osam dana.Potpisao sam 2 papira: zahtev i saglasnost, a nisam dobio kopiju nijednog od njih.Pisao sam im noćas (znam da će mi odgovoriti za ne manje od 10 dana) a i zvaću ih ili svratiti u ponedeljak/utorak.
January 14, 201213 yr Zar nisu i distribuciju karta i kontrolu (konktrolore :D) "izdvojili/izbacili" iz GSP-ai da ce to sve turci da rade?
January 14, 201213 yr Kako li samo procenjuju da će gsp imati veće prihode nego do sada, kad će morati da plaća i % Turcima? Edited January 14, 201213 yr by ion
January 14, 201213 yr On 14. 1. 2012. at 15:44, Далибор said: Zar nisu i distribuciju karta i kontrolu (konktrolore :D) "izdvojili/izbacili" iz GSP-aOvo je i meni u secanju. Ali moraju imati i neki udeo Telekom, Tempo i Erste banka, ne bi tek tako sa njima dogovorili izdavanje kartica...Ali kakva je fenomenalna ideja davati Turcima na neodredjeni period procenat od prodaje karata, a minus finansirati iz budzeta. Ovo je generalno delimicna privatizacija GSP-a, vrlo moguce da ce uslediti i potpuna u narednom periodu.
January 14, 201213 yr Naplatu i kontrolu vrsi APEX SOLUTION TECHNOLOGY DOO BEOGRADhttp://pretraga.apr.gov.rs/RepsisPublicSite/Public/Enterprise/BasicData.aspx?BusinessEntityId=2667204&RegistryCode=20514841&rnd=1892312476Apex su osnovali turski Kentkart i domaci Lanushttp://pretraga.apr.gov.rs/RepsisPublicSite/Public/Enterprise/BasicData.aspx?BusinessEntityId=1478757&RegistryCode=20298693&rnd=1770574493http://www.lanus.rs/ Edited January 14, 201213 yr by ExicPL
January 14, 201213 yr Pa ideja i nije losa sama po sebi. Izmestili su izdavanje karata i kontrolu van GSPa, sto znaci da ce na tome ostvariti odredjene ustede. Obzirom da Turci rade na %, sigurno je da ce se potruditi da smanje sverc, tj povecaju prodaju karata cime ce i GSP ostvariti vece prihode. A prevoz se dotira iz gradskog budzeta kako god da okrenes. E sad, kako ce to u praksi izgledati...
January 14, 201213 yr On 14. 1. 2012. at 16:19, casperbgd said: Ovo je i meni u secanju. Ali moraju imati i neki udeo Telekom, Tempo i Erste banka, ne bi tek tako sa njima dogovorili izdavanje kartica...Koliko vidim, Erste banka im je davale neke kredite i po tom osnovu imaju zalozno pravo na 100% udela u drustvu (za nekih 3 miliona evra kredita).
January 14, 201213 yr On 14. 1. 2012. at 16:09, ExicPL said: Pa predvidjaju da ce biti manje svercovanja.Da, ali ušteda od manje švercovanja će biti prelivena Turcima.Cenim da će gsp imati neveliko smanjenje gubitaka.A zatim sledi drugi čin dark plana koji predviđam: Postepeno ili momentalno drastično poskupljenje prevoza za nekih 100-150% u odnosu na sadašnje stanje stvari, bilo poskupljenjem pers&nepers karata, bilo ograničavanjem njihovog važenja (ponovo uvođenje zona, ograničenje ili posebno plaćanje vožnje noću i vikendom, ograničavanje broja vožnji po peronalizovanoj karti... svako bi vrlo lako smislio bar 10 načina).
January 14, 201213 yr On 14. 1. 2012. at 17:10, ion said: Da, ali ušteda od manje švercovanja će biti prelivena Turcima.Cenim da će gsp imati neveliko smanjenje gubitaka.A zatim sledi drugi čin dark plana koji predviđam: Postepeno ili momentalno drastično poskupljenje prevoza za nekih 100-150% u odnosu na sadašnje stanje stvari, bilo poskupljenjem pers&nepers karata, bilo ograničavanjem njihovog važenja (ponovo uvođenje zona, ograničenje ili posebno plaćanje vožnje noću i vikendom, ograničavanje broja vožnji po peronalizovanoj karti... svako bi vrlo lako smislio bar 10 načina).Kada su u pitanju poskupljenja kod nas, ništa nije isključeno. Pravdaće činjenicom da se moramo prilagoditi cenama u Študgartu i EU, te da je cena nafte na svetskom tržištu diktirala poskupljenje.No, ništa se to neće dogoditi pre izbora na proleće.
January 14, 201213 yr On 14. 1. 2012. at 16:19, casperbgd said: Ovo je i meni u secanju. Ali moraju imati i neki udeo Telekom, Tempo i Erste banka, ne bi tek tako sa njima dogovorili izdavanje kartica...Ali kakva je fenomenalna ideja davati Turcima na neodredjeni period procenat od prodaje karata, a minus finansirati iz budzeta. Ovo je generalno delimicna privatizacija GSP-a, vrlo moguce da ce uslediti i potpuna u narednom periodu.pa, da se MUP prijavio na tender, em bi se kartice pravile kao i lične karte, na istom mestu, em bi policajci-kontrolori imali ovlašćenje za legitimisanje, em bi taj procenat od karata poboljšao "materijalni status policije"šalim se. možda turci dignu ruke od svega kada budu skontali efikasnost pravosuđa u srbalja po pitanju naplate "doplatnih karata"
January 14, 201213 yr On 14. 1. 2012. at 15:43, ion said: Potpisao sam 2 papira: zahtev i saglasnost, a nisam dobio kopiju nijednog od njih.Pisao sam im noćas (znam da će mi odgovoriti za ne manje od 10 dana) a i zvaću ih ili svratiti u ponedeljak/utorak.O? Ja sam potpisivao jedan, izgleda da su u međuvremenu otkrili da su radili pomalo neispravno
January 14, 201213 yr On 13. 1. 2012. at 23:08, ion said: ... te me slikaše k'o robijaša, smrknutog, neispavanog (posle 2 nedelje prekovremenog posla), pa završih i to.Ja sam otišla nepripremljena (u obaveštenju je pisalo da zaposleni treba da ponesu samo ličnu kartu), šešir mi je upropastio frizuru, a na licu mesta saznajem da će da me slikaju. Pitam se koliko sam bila izbezumljena, pa me je ljubazni izdavač fotografisao 4 puta kako bih na kartici za prevoz izgledala zadovoljavajuće.