Jump to content
IGNORED

Beogradski prevoz - GSP / Beovoz /... metro?

Recommended Posts

I da, izem vas iz medija koji izmislise arbitrarno taj naziv "spanac", koji niko zivi upotrebljavao nije dok to nije izaslo u novinama. I dan danas nisam nikada cuo da neko u razgovoru nazove nove tramvaje "spancima", cuo sam jedino "kafonja" od CAF.
angry.gif Izem i ja vas iz..nečega...što...ne znam...nešto! Jel si čuo!
angry.gif Izem i ja vas iz..nečega...što...ne znam...nešto! Jel si čuo!
Razmisljacu o tome dok se budem vozio "spancem", presedajuci na drugi tramvaj "ceh" pa zatim u trolu "belorusa" da bi sve zavrsio sa autobusom "srbinom"
Ja ne kazem da im se da dzabe, nego da im se plati da to rade. To je jedna vrlo vredna usluga.@Dabovic - si siguran da je to taj? Ima ih komada 2. Ja sam cuo da je steta na ovom havarisanom 10 mil. dinara, ako je tako, nema sanse da se tako brzo sanira.
Stiglo je 4 komada Urbos 3 CAF tramvaja. Poslednji je stigao pre 2 dana.Inače, problem sa CAF-om je na toj skretnici, što je tramvaj predugačak za prečnik krivine, da bi sigurno skrenuo. Tako, ili će morati da preradjuju krivinu, ili da nešto menjaju na tramvaju.

Od početka se pominjao problem sa tom kriviniom i stajalištima u Bulerau ... Ako je predug tramvaj, kako mogu nešto na njemu da menjaju ? Šta sve rade, možda im padne na pamet da naprave dva manja od ovog jednog.

Od početka se pominjao problem sa tom kriviniom i stajalištima u Bulerau ... Ako je predug tramvaj, kako mogu nešto na njemu da menjaju ? Šta sve rade, možda im padne na pamet da naprave dva manja od ovog jednog.
Nisam nikakav stručnjak, ali sam čitao negde da mogu da urade (naravno, ne naši, već tamo u fabrici, pošto imaju još 26 komada da isporuče), nešto na tim rotacionim platformama ispod karoserije, tako da se drugačije pokreću u krivini.

kako su nabavljani ti tramvaji? to nije roba poput cipela gde su standardizovane velicine, pa udjes u radnju i kupis 38 iako ti je malo siri kalup, ali sta ces takva ti je noga. valjda se tramvaji nabavljaju prema preciznim tehnickim zahtevima na osnovu kojih proizvodjac pravi po konkretnoj porudzini i isporucuje. ovo ispada kao da su otisli u halu, pokazali prstom na jedan tramvaj i rekli daj mi 30 od ovih. pa posle ne valjaju sine, ne odgovara skretnica i sl, ko da su oni takvi od juce.

kako su nabavljani ti tramvaji? to nije roba poput cipela gde su standardizovane velicine, pa udjes u radnju i kupis 38 iako ti je malo siri kalup, ali sta ces takva ti je noga. valjda se tramvaji nabavljaju prema preciznim tehnickim zahtevima na osnovu kojih proizvodjac pravi po konkretnoj porudzini i isporucuje. ovo ispada kao da su otisli u halu, pokazali prstom na jedan tramvaj i rekli daj mi 30 od ovih. pa posle ne valjaju sine, ne odgovara skretnica i sl, ko da su oni takvi od juce.
To je u idealnom svijetu.U ovom drugom, Londonski metro poruci vozove koji su presiroki za njihiove tunele, u Bangaloru naprave viadukt kome fali nekoliko cm sirine (i zbog toga su morali da nadju novi sistem za evakuaciju ljudi) itd itd...U tim tehnicki zahtjevima mozes svasta da nadjes. Edited by borris_
Pa sad, opet kako sam pročitao, postoje i tu standardizovane stvari, kao što je širina koloseka, pa se prema tome biraju vozila. Medjutim, izgleda da nisu dobro proračunali radijus krivine u odnosu na dužinu ovog tramvaja koji je duži od onih koje su do sada imali u GSP-u, kao što nisu vodili računa prilikom sredjivanja Bulevara, da će tu prolaziti i novi niskopodni tramvaj sa platformama za hendikepirane osobe, pa su napravili neodgovarajuće trotoare na stanicama, iako su već znali da će takvi tramvaji stizati, jer su već bili ugovoreni.Dakle, neiskustvo i nemar.