Jump to content
IGNORED

Beogradski prevoz - GSP / Beovoz /... metro?

Recommended Posts

Ja ne razumem tu vest najbolje, dva tramvaja su se sudarila dok su prolazili jedan pored drugoga? :blink: Ili je jedan sustigao drugoga? Ovo na slici liči na mimoilaženje. I kojom brzinom je išao taj sa linije 14?
onaj stari prebacio skretnicu pa novi nastavio pravo po betonu
Ja ne razumem tu vest najbolje, dva tramvaja su se sudarila dok su prolazili jedan pored drugoga? :blink: Ili je jedan sustigao drugoga? Ovo na slici liči na mimoilaženje. I kojom brzinom je išao taj sa linije 14?
Guzili se. Oko 22 vidim "Španca" kako mu "Čeh" nešto radi. Ipak sam dočekao sedmicu iz suprotnog pravca, prema Ustaničkoj.Pre dve nedelje kod Cvetka sam video neverovatnu situaciju: pre onog prvog kvara, Španac je bio fenomen, kao spejs šatl; ljdui su člekali samo njega da se provozaju. Sedeli su u hladu na klupama ili pored radnjica, a kada je doša na stanicu kao iz zemlje su iznikli i kukom i motikom se tukli da uniđu. Bila je to čast voziti se Špancem.Ali, eto, od slave do podsmeha je kratak putić.
Za slanje podataka bruka i sramota. Oćemo malo da spamujemo nadležne tim povodom (poverenik za informacije, ombudsmani, Hare Krišna...)?
ja već odavno poslao svima koji su mi pali na pamet
Ovo Obavezno!Rene daj e-mailove (moze i ceo tekst) tih kome se slao, da saljemo masovno!!
Za slanje podataka bruka i sramota. Oćemo malo da spamujemo nadležne tim povodom (poverenik za informacije, ombudsmani, Hare Krišna...)?
Šabić je već sproveo nadzor u GSPu i u toj firmi što radi tiketing i validejting i sve to.http://blog.b92.net/text/18559/KORISTI-LI-VELIKI-BRAT-GRADSKI-PREVOZ/Znači, "pružili su uveravanja" da neće biti moguće odrediti u kom vozilu sam bio jutros u 8:36, na osnovu očitavanja validatora.E sad, ništa se ovde ne pominje o ustupanju podataka ovim firmama koje izgleda figurišu kao sponzori akcije. Ako mene pitate, po suštini je ovo klasično ustupanje podataka o svima nama koje se naplaćuje sponzorskim ugovorom.

Ja ću da kupim onu nepresonalizovanu, pošto na posao idem peške. Ali danas mi kaže koleginica, da će se kredit skidati i sa kartice za zaposlene, tj. kada ti uplatiš onih 2660 dinara, svaki put kad prevučeš kroz validator, on ti skine 50 din. To znači da zaposleni koji koristi 2 prevoza do posla (2+2), neće imati za ceo mesec i ne sme ni da pomisli da se šetka po gradu kao sada. Jel to tačno ili ona nije shvatila?

GSP je takav skup retarda i idiota da je to strasno. Strasno, strasno.Nista, raspisati medjunarodni konkurs za upravljaca javnim prevozom u Beogradu tj. dodeliti nekome koncesiju nad GSPom, pozeljno nekoj firmi koja vec obavlja javni prevoz negde i to radi dobro. I platiti im jednostavno odredjenu sumu fiksno da to rade + neki procenat od prodaje karata da ide direkt njima. Jeste to ce vise da kosta, ali ustede u odnosu na kvarove, nesrece, i druge posledice neodrzavanih vozila ce vise nego to da pokriju pa ce se manje dotirati GSP iz budzeta. Dajte nekom nemackom/francuskom/svajcarskom javnom prevozniku da upravlja prevozom u Beogradu, GSP je ocigledno beznadezan slucaj.

E sad, ništa se ovde ne pominje o ustupanju podataka ovim firmama koje izgleda figurišu kao sponzori akcije. Ako mene pitate, po suštini je ovo klasično ustupanje podataka o svima nama koje se naplaćuje sponzorskim ugovorom.
Što me i jedino brine.
Dajte nekom nemackom/francuskom/svajcarskom javnom prevozniku da upravlja prevozom u Beogradu, GSP je ocigledno beznadezan slucaj.
Dao bih im džabe da upravljaju svim komunalnim preduzećima, elektro-privredom... Ostaje ona dilem Duška Dugouška:"Da prodam? Ko će da kupi rupu?" "Onda ćemo te isterati eksplozivom", kaže se u nastavku, ali ne znam da li je to primenjivo na ovu situaciju.
Jel to tačno ili ona nije shvatila?
Mislim da nije shvatila. Trebalo bi da se zadrži pretplatna karta, odn. "markica" kao do sada, samo što je sada obavezna validacija i takve karte pri ulasku u vozilo.

Samo da prijavim da Španac već danas veselo jezdi ulicama i nosi homofobe ka njihovim bezveznim odredištima.

Edited by Marko M. Dabovic
Dao bih im džabe da upravljaju svim komunalnim preduzećima, elektro-privredom... Ostaje ona dilem Duška Dugouška:"Da prodam? Ko će da kupi rupu?" "Onda ćemo te isterati eksplozivom", kaže se u nastavku, ali ne znam da li je to primenjivo na ovu situaciju.
Ja ne kazem da im se da dzabe, nego da im se plati da to rade. To je jedna vrlo vredna usluga.@Dabovic - si siguran da je to taj? Ima ih komada 2. Ja sam cuo da je steta na ovom havarisanom 10 mil. dinara, ako je tako, nema sanse da se tako brzo sanira. Edited by hazard
@Dabovic - si siguran da je to taj? Ima ih komada 2. Ja sam cuo da je steta na ovom havarisanom 10 mil. dinara, ako je tako, nema sanse da se tako brzo sanira.
a, tako? bio sam uveren da je do sada stigao samo 1 Španac.

Stigla je prvo jedan koji je bio koriscen samo za testiranje, pa drugi koje je manje vise odma pusten u saobracaj, dok je ovaj drugi jos neko vreme sluzio za obuku, sta li, pa je nedavno i on pusten u saobracaj pa su, do juce, saobracala 2. Razlikuju se po garaznom broju (valjda pise velikim slovima napred) - 1501 i 1502.I da, izem vas iz medija koji izmislise arbitrarno taj naziv "spanac", koji niko zivi upotrebljavao nije dok to nije izaslo u novinama. I dan danas nisam nikada cuo da neko u razgovoru nazove nove tramvaje "spancima", cuo sam jedino "kafonja" od CAF.

Edited by hazard