jms_uk Posted September 23, 2011 Share Posted September 23, 2011 Karte za pojedinačnu vožnju biće iste kao i do sada, ali će se u početku prodavati isključivo kod vozača. Nadam se da vozaci nece biti i dalje nadrndani i da ih nece mrzeti da prodaju te pojedinacne karte.Papirna elektronska kartica je za turiste i goste Beograda kojima je prevoz potreban na kraći rok. Izdavanje ove karte košta 40 dinara, važiće tri meseca i moći će da se dopuni sa 500 dinara. Da li ce morati da se dopuni sa 500 dinara svaki put ili ce moci i manje? Link to comment
Frank Pembleton Posted September 24, 2011 Share Posted September 24, 2011 ahahaha svidja mi se kako GSP zamislja fazno planiranje Cenim da GSP ne zamišlja ništa, kroz njihovu glavu košava duva a na sajtu i dalje stoji legendarno:“ As well as each morning, those who heat You stand up first, those who ride You then…And not until everything is ready it is You who is asked to stand up.”Mislim da je vreme da se jasno kaže, da je država (gsp) predao ceo sistem naplate drugoj firmi...Čuo sam kako to naglašava ona PR GSP-a, a i na STB s vremena na vreme u jutarnjem poruče gledaocima da "za sve probleme sa izdavanjem karata ne zovu GSP to je sad druga firma BusPlus" Naravno korisnike usluga taj ping-pong ne bi trebalo da zanima ali.... Link to comment
Sestre Bronte Posted September 24, 2011 Share Posted September 24, 2011 Igrom nesretnog slučaja, danas sam se vozio autobusom 7A i žestoko sam se isprljao nekom antikvarnom prljavštinom sa držača rukodržača. Link to comment
Caligula Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 (edited) ajde novinari sa PPP, prosirite ovo...ovo prenosim sa foruma beobuildhttp://www.beobuild.rs/forum/viewtopic.php?pid=140777#p140777Moje zapazanije od pre desetak dana:upadnem u sedamdesetijedinicu, sednem skroz pozadi: ukoso preko puta mene dva decaka (do 16 godina) romske nacionalnosti sede zajedno i dele slusalice iz jednog telefona, slusaju muziku sa po jednim uvetom. Ispred njih na ledima sedista (gledaju u to) neko je alkoholnim flomasterom napisao "jebite glupe cigane". Natpis vidjam vec mesecima kada se desi da udjem u taj autobus, iako ga je moguce obrisati alkoholom za dve sekunde. Posle par stanica, jedna krila zadnjih vrata bukvalno se odvaljuju i, viseci na jednom srafu/zglobu krenu da lelujaju pri punoj brzini nad glavama onih decaka roma. Ja se pogledah sa njima i sva trojica slegosmo ramenima.Bus stade, ja krenuh da izadjem ali mi put presece mladi vozac sa radnickim rukavicama na rukama (ucinilo mi se takodje romske nacionalnosti) visok, mrsav i inteligentnog izgleda, negodujuci. U ruci je imao metalnu sipku od osamdesetak santimetara duzine. Dohvati on ona vrata uvezbanim pokretom i vesto ih zaglavi sipkom koja je ocigledno u nekoj radionici bila pripremljena za tu svrhu.Ja se kulturno vratih na mesto da nastavim putovanje. Na sedistu je i dalje pisalo "jebite glupe cigane"Moja poenta ove crtice iz GSB-a je (moze biti da gresim) : sto vise para u GSB-u to manje pokvarenih autobusa. Ili neko mozda misli da ovaj vozach obozava da barata prljavom sipkom i namesta vrata svako malo?Da, da, razumem - u GSB-u kradu pare, ne ulazu ih u autobuse te karte ne treba placati.Odlicna racionalizacija. Edited September 25, 2011 by CowBoy Link to comment
pacey defender Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 (edited) Moja poenta ove crtice iz GSB-a je (moze biti da gresim) : sto vise para u GSB-u to manje pokvarenih autobusa. Ili neko mozda misli da ovaj vozach obozava da barata prljavom sipkom i namesta vrata svako malo?Da, da, razumem - u GSB-u kradu pare, ne ulazu ih u autobuse te karte ne treba placati.Odlicna racionalizacija. Sto vise para za GSP, to vise para za:a ) nabavku novih i odrzavanje postojecih vozila;b ) korupciju, zloupotrebu polozaja i ovlascenja, itd;c ) zadrzavanje prekobrojnog administrativnog aparata.Tako da, svaki dinar koji dajemo GSPu ode na neku od ove tri namene.U vezi sa c ), podsecam da je Djilas obecao da nece biti otpustanja u GSP iako je iz ove firme izuzeta jedna poprilicno velika nadleznost ovim novim "tiketingom" ili kako se vec zove ovo sto Turci od sada rade.To je otprilike kao kada bi neki bazen bio zatvoren za posetioce a da bude zadrzan spasilac koji uredno dobija platu.Btw, ja pre par meseci videh u autobusu #50 nalepnicu koja istice zabranu heftanja otpozadi, sticem utisak da se odnosi samo na gejeve. Interesantno je da je nalepnica bila zalepljena u delu vozila koji je dostupan samo vozacu (neposredno pored ogledala kojim prati desavanja u centralnom prolazu autobusa). Edited September 25, 2011 by pacey defender Link to comment
fonTelefon Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Btw, ja pre par meseci videh u autobusu #50 nalepnicu koja istice zabranu heftanja otpozadi, sticem utisak da se odnosi samo na gejeve. Interesantno je da je nalepnica bila zalepljena u delu vozila koji je dostupan samo vozacu (neposredno pored ogledala kojim prati desavanja u centralnom prolazu autobusa).To mora da su ovi iz komiteta za bezbednost saobracaja pored zimskih guma uveli. Zamisli kad bi stalno mislili ko im radi iza ledja i osvrtali se svaki cas da im neko ne utrci odpozadi. Takvih jedno iljadu buseva sa vozacima van kontrole po gradu koja bi to izgibija bila.I spasioci treba od neceg da zive. Link to comment
Zabalujev Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Ja sam zaprepašćen, pošto sam do sada smatrao sve vozače liberalnim demokratama, pro-LGBT, anti-sindikalno raspoloženim. Link to comment
pacey defender Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Ja sam zaprepašćen, pošto sam do sada smatrao sve vozače liberalnim demokratama, pro-LGBT, anti-sindikalno raspoloženim.S kim se ti, covece, svadjas? Kakvi sad sindikati, sta pricas? Link to comment
Garnirung Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Ja koliko sam skapirao, oni ne planiraju da onemoguće ulaz na sva vrata, tj. i dalje će moći da se ulazi na bilo koja, a treba samo da se provuče ta kartica pored one makine. Ne znam, biće da sam glup, ali koja je razlika osim što ću jednu plastiku da zamenim drugom?Tj. čemu onda 8 ili 12 posto Turcima (koliko već), ako je sistem naplate i kontrole isti? Ono kao, sad će da bude moderno-elektronski, umesto ovog mehaničko-džiberskog?Koji debili, jbt. Iskreno, ne znam kako bi bilo najbolje organizovati prevoz u BGu, a da je neka realna priča. Ali ovo izgleda kao da će neko samo lepo da se omasti za taj dil. Link to comment
renne Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Rekose malo pre na stb "vandalizovano" deset validatoraSent from my GT-I9000 using Tapatalk Link to comment
Zabalujev Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 S kim se ti, covece, svadjas? Kakvi sad sindikati, sta pricas?Ko se svađa i šta ti odmah skačeš? :D Elem, prvo smo se čudili što imaju jake plate, sad se čudimo što koriste svoja radna mesta za promociju svojih uverenja ili kako se to već zove. Na Istri videh kako drže Titove slike, ovdašnji šoferi zabranjuju jebanje zguza. Svakom svoje. Link to comment
foton_u_mirovanju Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Hoće da stavljaju validatore i u promaja-autobuse? Bilo bi baš zanimljivo videti aparat iz ''Robokapa'' u autobousu iz ''Ko to tamo peva''. Link to comment
Skyhighatrist Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Juče sam se vozio osamnaesticom koja cela izgleda i zvuči kao da vredi manje od četiri validatora koja su okačili... Link to comment
pacey defender Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Ko se svađa i šta ti odmah skačeš? :D Elem, prvo smo se čudili što imaju jake plate, sad se čudimo što koriste svoja radna mesta za promociju svojih uverenja ili kako se to već zove. Na Istri videh kako drže Titove slike, ovdašnji šoferi zabranjuju jebanje zguza. Svakom svoje.Ja se ničemu nisam čudio - samo konstatujem da je neko tog jutra, i svakog narednog jutra, ušao u taj autobus i rekao - da, ovaj autobus je spreman da izađe na ulice. Ništa više od toga. Link to comment
foton_u_mirovanju Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Juče sam se vozio osamnaesticom koja cela izgleda i zvuči kao da vredi manje od četiri validatora koja su okačili...Ali kotrlja se, to je duh! Miško je dovez'o do Beograda, a ovi da ne voze kroz Beograd, nema smisla. Težak prevoznički crnjak, voziti se u autobusu kom, eto, točak samo što ne otpadne (vidi pod link sa beobuild-a), ali sva 4 validatora uredno da budu namešteni... Degutantno je, ono - nema 'leba, jedi kolače. Link to comment
Recommended Posts