19 hours ago19 hr 12 hours ago, le petit nicolas said:i opet, nista novo nisu izmislili. samo hipertrofirali. seca li se neko spanskih tramvaja zbog kojih su preradjivane sine na krivinama?pozNe bilo ti zapoveđeno, aj me podseti šta je to bilo. Meni sećanje dobacuje dotle da su morala neka stajališta da se prilagode visini španca. A za šine se opet kao prisećam da je problem što španci imaju senzore za šine i kad detektuju da su "krivudavije" (krivlje?) nego što dozvoljava tolerancija da su se automatski zaustavljali. A to krivudavije je bila posledica zapuštenosti šina. Ali opet, dozvoljavam da me sećanje vara.
19 hours ago19 hr ne secam se detalja, pogotovo ne tehnickih. samo da se nesto moralo ispravljati na sinama kod pravnog, verovatno i jos negde jer su sine valjda bile vise zakrivljene nego sto ti (dugacki) tramvaji podnose. podsetio si me da su se i stajalista preradjivala jer su niski.poenta je da su prvo kupili, pa onda gledali kako ce da voze.poz Edited 19 hours ago19 hr by le petit nicolas
19 hours ago19 hr menjane su i trase, npr. 12 i 7 su prestale zbog španaca da idu preko Slavije i Beogradske, nego su prebačene na Resavsku, zbog valjda neodgovarajućih poluprečnika krivina. I primenjeni su zbog toga samo na određenim linijama (7, 12 i 13 - iz glave mislim da je to to, možda 9?)
18 hours ago18 hr I na 9 su španski tramvaji.S obzirom da su ne tako davno najavljivali da će da ukinu tramvaje, još smo dobro i prošli. A pre petnaestak godine tramvajska infrastruktura je doživela razne izmene, dobili smo i stajališta na sredini ulice, popravku šina i tako to. Novi tramvaji nikada nisu išli npr. krugom 2. Edited 18 hours ago18 hr by Zabalujev
18 hours ago18 hr Prve nedelje probe prvog španskog tramvaja koji je stigao u Beograd, CAF je izleteo iz šina na skretanju iz Bulevara u Resavsku i strugao asfaltom dok se nije zakucao u stubiće koji štite trotoar.
18 hours ago18 hr Spanca i Dacia izbacuje iz sina....NOVOSTINOVI DETALjI NESREĆE: Uhapšen vozač "dačije"; Tramvaj izl...U saobraćajnoj nesreći u centru Beograda nastradala jedna osoba, a njih sedmoro teže i lakše povređeno. Navodno "dačija" prošla na crveno i udarila u šinsko vozilo, koje je pokosilo Slavišu Tešića
18 hours ago18 hr 2 minutes ago, kronostime said:Spanca i Dacia izbacuje iz sina....NOVOSTINOVI DETALjI NESREĆE: Uhapšen vozač "dačije"; Tramvaj izl...U saobraćajnoj nesreći u centru Beograda nastradala jedna osoba, a njih sedmoro teže i lakše povređeno. Navodno "dačija" prošla na crveno i udarila u šinsko vozilo, koje je pokosilo Slavišu TešićaNe, ovo gore nije to. Španci su stigli 2008., a tvoj članak je 10 godina kasnije. Prvi CAF je imao garažnu oznaku 1501.
18 hours ago18 hr 48 minutes ago, Profesionalac said:menjane su i trase, npr. 12 i 7 su prestale zbog španaca da idu preko Slavije i Beogradske, nego su prebačene na Resavsku, zbog valjda neodgovarajućih poluprečnika krivina. I primenjeni su zbog toga samo na određenim linijama (7, 12 i 13 - iz glave mislim da je to to, možda 9?)tacno. nije mogao da skrene kod pravnog.poz
17 hours ago17 hr 1 hour ago, Zabalujev said:I na 9 su španski tramvaji.S obzirom da su ne tako davno najavljivali da će da ukinu tramvaje, još smo dobro i prošli. A pre petnaestak godine tramvajska infrastruktura je doživela razne izmene, dobili smo i stajališta na sredini ulice, popravku šina i tako to. Novi tramvaji nikada nisu išli npr. krugom 2.Cenim da je to bilo u svrhu pritska na "zainteresovane" da se tal za javnu nabavku poveća. Inače odoše tramvaji!
10 hours ago10 hr Naravno, pa odbijena je nova donacijska tura iz beše Bazela, jer u poklon ne može da se ugradi. Koji su to zlotvori jbt, da gledam sa strane tačno bih se naglas smejao.
8 hours ago8 hr 10 hours ago, Profesionalac said:menjane su i trase, npr. 12 i 7 su prestale zbog španaca da idu preko Slavije i Beogradske, nego su prebačene na Resavsku, zbog valjda neodgovarajućih poluprečnika krivina. I primenjeni su zbog toga samo na određenim linijama (7, 12 i 13 - iz glave mislim da je to to, možda 9?)Zar to nije prastaara trasa 7 i 12 bila? Resavskom u Bulevar, 7 je stajala paralelno sa Maderom. 9 je isla na Slaviju, pa Banjicu, a 2 i 14 (sa Banjice) isle Beogradskom. 12 je valjda isla ka Karaburmi (?), a 2 kod Pravnog fakulteta pa kad su je skratili da ne ulazi u Ruzveltovu pa pored Masinca.Mogu da guglam, no proveravam krecanu.