Jump to content
IGNORED

Beogradski prevoz - GSP / Beovoz /... metro?

Recommended Posts

Posted

Zašto naplatiti skidanje trolejbuske mreže kad je unosniji posao postavljanje a zatim i skidanje trolejbuske mreže :fantom:

• +1 1
  • Vojvodo,serdare 2
Posted

odrasto na banjici, oplakacu 41. ko rodjenog brata

• Haha 1
  • Tužno 1
Posted
On 25. 12. 2024. at 19:45, Shan Jan said:

OK, ako izuzmemo da ce Gangula sigurno i ovo da zasere, sta je kokretno lose u menjanju trolejbusa sa elektricnim autobusima?

Tipujem da bi svaki zastoj u kombinaciji sa obaveznom pauzom za punjenje na okretnici i konacnim brojem mjesta za punjenje, izazvao opasan domino efekt. 

• +1 2
  • Wub 1
Posted

Jel zna ko koja je razlika u potrošnji el.energije između prosečnog trolejbusa i onog električnog?

Posted

Drugačiji je princip, ne znam da li može 1 na 1 da se poredi, ali negde mora da postoje ti računi...

Posted

Obzirom da el autobusi mora da se pune, da bi se odrzao isti takt polazaka treba veci broj autobusa u odnosu na trole. Autobusi imaju i manji kapacitet tako da bi se prevezao isti broj putnika treba i veci broj autobusa. Duplo golo.

• +1 2
Posted (edited)

Ŝta kaže struka..

Trolejbusi mogu ići koliko god im je mreža dugačka, dok električni autobusi imaju pauzu za punjenje.

E-bus stoga ni u teoriji ne može na 40 i 41, možda čak i 29, bolesnici verovatno planiraju da tu puste Higere na dizel ili da linije kompleto ukinu bez ikakve zamene.

Trolejbusi u odnosu na e-buseve neuporedivo bolje podnose neravan teren i uzbrdicu, koje u Beogradu ne fali, pogotovo na današnjim trolejbuskim koridorima.

Trolejbusi imaju veći kapacitet, pogotovo ako su zglobni.

Trolejbusi ne moraju da se pune po 5-10 minuta na svakoj okretnici, e-busevi moraju.

Trolejbusi bolje koče i brže se pokreću na zeleno svetlo.

Inače, nije tačno da je trolejbuska mreža u raspadu, jer je menjana valjda 2020. ili 2021. u Cvijićevoj, a prošle godine u Kralja Milana. Tačno je da su vozila u raspadu, ali to je krivica naprdnjačke retardokratije koja otkad je na vlasti u BG nije kupila nijednu novu trolu, a i ove postojeće je održavala kriminalno.

@beobuild

Ovo ne važi ako uzmu e-buseve od pola milke, ŝto ain't gonna happen.

.. a i ne zaboravimo 50000 kv/m na mestu depoa ..

Edited by Heyter
  • +1 3
  • Hvala 4
Posted

Da trijumvirat Aljbin Kurti-Hašim Tači-Ruža Tomašić preuzme vlast u Beogradu, imali bi više obzira prema građanima.

Ovo je preraslo u neku opasnu patologiju.

• +1 7
  • Haha 2
Posted

danas takav deja vu devedesetih glede prevoza, ljudi vise na vratima, vozac ne moze da krene, 55 dvadesedamekspresa  i JEDNA devedesetpetica....jbt zivot sta uradise ej bre ej

• +1 7
Posted

Ovo je totalni raspad. Prevoza nema a i kad dodje ne moze da se udje. Ambulanta prolazi na svakih deset sekundi. Napolju ne moze da se dise od zagadjenja. Samo jos kisa fali.

• +1 1
Posted

Jutros (7.15), pri odlasku na posao (Zemun - BBrdo) - sreće, sreća, radost - autobusi stižu po rasporedu, poluprazni.

U povratku s posla - katastrofa.

Još sam izašla ranije s posla (oko 14.30).

Trebalo mi je više od 2 sata da stignem.

• +1 1
  • Tužno 1
Posted

ja mislim da ne cenim dovoljno to sto mi je posao na 20 minuta peske

• +1 5
Posted

A ono da voze jedan iza drugog istu liniju, vole više nego leba da jedu. Pa ih onda nema po pola sata.