đorđe geprat Posted December 3 Posted December 3 prekjuče sam hvatao voz u prokopu. otkud bare na peronima? one gumene trake, valjda granične, na mnogo mesta su sjebane, pokidane.
ragasto Posted December 3 Posted December 3 Novije građevine prokišnjavaju, npr. onaj nesrećni Ada mol je evakuisan posle prve oluje. Što baš i nije ohrabrujuće, jel...
Zabalujev Posted December 4 Posted December 4 Mislim da su svo noviji tržni centri u zadnjih desetak godina ozbiljno prokišnjavali nakon prve veće kiše. To je sada praktično standard. Prokop je već godinama u nekoj fazi izgradnje i uvek kad sam bio tamo zalivalo je na peronu, čak je i gore u fensi sređenom delu bilo bara na sve strane. Šapićevi displeji su tipičan primer naprednjačkog rasipanja narodnim parama. Preveliki i preskupi, zauzimaju previše mesta i uz to ne rade. Prvih par meseci su prikazivali neki očekivani red dolazaka na stanicu, posle valjda kad su ugradili i povezali ne-busplus praćenja, počelo je da služi nečemu, sada opet ništa. 1
đorđe geprat Posted December 4 Posted December 4 1 hour ago, Zabalujev said: Šapićevi displeji su tipičan primer naprednjačkog rasipanja narodnim parama. Preveliki i preskupi, zauzimaju previše mesta i uz to ne rade. Prvih par meseci su prikazivali neki očekivani red dolazaka na stanicu, posle valjda kad su ugradili i povezali ne-busplus praćenja, počelo je da služi nečemu, sada opet ništa. ima jedan u trgovačkoj, ka banovom brdu. gde obično presedam. sunce bije tačno u njega, nema šanse da pročitam. pitanje: da li svi, ama baš svi, busevi imaju navigaciju? dešava se da naiđe bus a da uopšte nije dolazak najavljen na displeju. 2
đorđe geprat Posted December 4 Posted December 4 ovo sa prokopom mi nije jasno. razumem, dok se gradilo, da je ona ploča propuštala. sada, na jednom mestu sam bacio pogled u vis, vidim neku račvu, cev za nešto. da li je jebeni dihtung? fušeracija.
papapavle Posted December 4 Posted December 4 29 minutes ago, đorđe geprat said: ima jedan u trgovačkoj, ka banovom brdu. gde obično presedam. sunce bije tačno u njega, nema šanse da pročitam. pitanje: da li svi, ama baš svi, busevi imaju navigaciju? dešava se da naiđe bus a da uopšte nije dolazak najavljen na displeju. Vremena i nekako, ali one crvene lampice s brojem linije nikako. Pro tip: kad sunce bije, probaj da uperiš kameru mobilnog, iz nekog donjeg rakursa - bar kod mene na Pixelu se isfiltrira dovoljno da mogu da nazirem crvene brojeve... Mada je sve to moot point, te netačne informacije kurcu ne služe. 1
Shan Jan Posted December 4 Posted December 4 32 minutes ago, đorđe geprat said: ima jedan u trgovačkoj, ka banovom brdu. gde obično presedam. sunce bije tačno u njega, nema šanse da pročitam. pitanje: da li svi, ama baš svi, busevi imaju navigaciju? dešava se da naiđe bus a da uopšte nije dolazak najavljen na displeju. Mozda ne svi ali sigurno preko 95%. Ovi displeji na stanimaca su radili odlicno do skoro. Realno kupovina karata preko porukica i ti displeji na stanicama su olaksali stvari, steta sto nista ne moze da radi kako treba kod naprednjaka. 1
Zabalujev Posted December 4 Posted December 4 2 hours ago, đorđe geprat said: pitanje: da li svi, ama baš svi, busevi imaju navigaciju? dešava se da naiđe bus a da uopšte nije dolazak najavljen na displeju. I u BusPlus vreme se dešavalo da se autobus "iznenada" pojavi, valjda šofer zaboravi da uključi navigaciju ili sistem nešto štucne, pa ne prikaže vozilo neko vreme po uključivanju. Svi vozači kod sebe imaju neku svetleću kutiju sa displejom, pretpostavljam da to služi tome. Sa ovim navodnim dinamičkim sistemom bi morala uvek da bude uključena navigacija, međutim ko i kako to koordiniše, nemam pojma, ne verujem ni da Šapić zna, bila je priča neki dan kako je dispečera premalo da bi mogli da prate i koordinišu hiljade vozila na ulicama grada.
đorđe geprat Posted December 5 Posted December 5 neki da na RTL gledam prikaz svakodnevnog klapsa saobraćaja u zagrebu. potrebom za uvođenjem novih tramvajskih linija i pominjanju metro kao opcije.
SNARC Posted December 6 Posted December 6 Jesu li nam to vec uveli dinamiku ? Table za obavestenja trenutno prikazuju grb grada, temperaturu i vreme..a i tu grese. 1
SNARC Posted December 6 Posted December 6 Evo kod SC radi..neverovatno Poslednji trzaji civilizacije. 2
Recommended Posts