đorđe geprat Posted November 4 Posted November 4 prekjuče sam se vozio plavim mercedesom na liniji 50. bio samushiće baš kao i ostali putnici jer se crvena komunistička boja menja plavom nemanjićkom. nekako mi je bilo toplo pri srcu. hvala ti aleksandre.
Milosh76 Posted November 6 Posted November 6 (edited) Prosao sam kolima preko Savskog mosta 😁 Bilo je 10ak automobila u oba smera i pored znaka za zabranu Edited November 6 by Milosh76 2
Vapad Posted November 6 Posted November 6 38 minutes ago, Milosh76 said: Prosao sam kolima preko Savskog mosta 😁 Bilo je 10ak automobila u oba smera i pored znaka za zabranu Nisam probao tu rutu ni dok je mogla, mada sada ako je tako prazno,.... Mada ove nedelje tempiram vraćanje sa NBG oko 15h, po mogućstvu 5-10 minu pre, i Brankov most se pređe uz minimalna čekanja na ulaz sa NBG strane, ali 29. je od SUPa do PA mosta poprilično u raspadu, sa posebnim osvrtom na semafor posle stanice pre uspona na most, to je baš nekako loše rešeno, svi ulaze u žutu traku da bi uzeli poziciju, ima usecanja, kolone... A petkom je isplativije izgleda bez obzira na satnicu ići preko Zemuna... Takođe sa ovim testiranjima otkrio sam špic u pola sedam ujutru i video kolone na PA mostu ka gradu, lovely. Saobraćaj je veća divljina no ikada, gde je onaj kolega što snima situacije, da ide par puta ovu rutu. To je kao mešavina divlje trke i stampeda bez kontrole, desetine vozila voze žutom trakom, prolazi se na crveno svesno i kontrolisano, obilazi se s leve i desne, bes curi na sve strane, da smo - nedo dobri Bob - naoružano društvo svaki dan bi bilo krvi do kolena, vozio sam jedno vreme, 3-4 godine redovno sličnu rutu, samo ne na NBG nego na Senjak, pa posle na Zvezaru, nije bilo ovako pre 3 godine, nije uopšte. Treba tenk da vozim da bih se osećao bezbedno. 1 1
copkillah Posted November 6 Posted November 6 12 minutes ago, Vapad said: Nisam probao tu rutu ni dok je mogla, mada sada ako je tako prazno,.... Mada ove nedelje tempiram vraćanje sa NBG oko 15h, po mogućstvu 5-10 minu pre, i Brankov most se pređe uz minimalna čekanja na ulaz sa NBG strane, ali 29. je od SUPa do PA mosta poprilično u raspadu, sa posebnim osvrtom na semafor posle stanice pre uspona na most, to je baš nekako loše rešeno, svi ulaze u žutu traku da bi uzeli poziciju, ima usecanja, kolone... A petkom je isplativije izgleda bez obzira na satnicu ići preko Zemuna... Takođe sa ovim testiranjima otkrio sam špic u pola sedam ujutru i video kolone na PA mostu ka gradu, lovely. Saobraćaj je veća divljina no ikada, gde je onaj kolega što snima situacije, da ide par puta ovu rutu. To je kao mešavina divlje trke i stampeda bez kontrole, desetine vozila voze žutom trakom, prolazi se na crveno svesno i kontrolisano, obilazi se s leve i desne, bes curi na sve strane, da smo - nedo dobri Bob - naoružano društvo svaki dan bi bilo krvi do kolena, vozio sam jedno vreme, 3-4 godine redovno sličnu rutu, samo ne na NBG nego na Senjak, pa posle na Zvezaru, nije bilo ovako pre 3 godine, nije uopšte. Treba tenk da vozim da bih se osećao bezbedno. Samo malo nadovezivanje: žuta traka na Brankovom mostu je u principu dozvoljena, koliko sam čuo. Kamera navodno ne radi, a svakako je dozvoljena u špicu, ionako te policija tera u nju. Ja tu imam onaj mentalni problem, kao i sa vremenskim žutim trakama u kojima možeš slobodno da voziš, da iako je dozvoljeno, to ne znaju svi i ispadaš šupak
Vapad Posted November 6 Posted November 6 4 minutes ago, copkillah said: Samo malo nadovezivanje: žuta traka na Brankovom mostu je u principu dozvoljena, koliko sam čuo. Kamera navodno ne radi, a svakako je dozvoljena u špicu, ionako te policija tera u nju. Ja tu imam onaj mentalni problem, kao i sa vremenskim žutim trakama u kojima možeš slobodno da voziš, da iako je dozvoljeno, to ne znaju svi i ispadaš šupak Ej, godinama gledam one znakove koji kažu satnicu kada važi žuta traka u 29. i ne da mi se da vozim tuda, ne ide prosto... ovo je od pre 4 godine, znači sa rezervom, mada znam da u 29. stoje i dalje znakovi Ali na PA putu, to je zapravo neka skrnava žuta traka, ima oznaka da je za bus, ali je uža od normalne i busevi se muče ako je u desnoj kamion da prođu a da ne uključiimo kola iza i ispred njih koji seku svima put ko ludi, kako tamo nema poginulih svako malo nemam pojma... BTW, mene je na semaforu pre dva meseca, dok sam mirno čekao na crvenom opamprčila gospođa jedna od nazad, nije me videla, tek sam uzeo kola sa popravke pre nedelju dana ( i još nije gotov zapravo!!!), tako da mi ovo nabija tenziju samo tako. Brate da mi daju rotaciju i značku pisao bih bez problema 100+ ozbiljnih kazni dnevno.... 3
copkillah Posted November 6 Posted November 6 6 minutes ago, Vapad said: Ej, godinama gledam one znakove koji kažu satnicu kada važi žuta traka u 29. i ne da mi se da vozim tuda, ne ide prosto... ovo je od pre 4 godine, znači sa rezervom, mada znam da u 29. stoje i dalje znakovi Ali na PA putu, to je zapravo neka skrnava žuta traka, ima oznaka da je za bus, ali je uža od normalne i busevi se muče ako je u desnoj kamion da prođu a da ne uključiimo kola iza i ispred njih koji seku svima put ko ludi, kako tamo nema poginulih svako malo nemam pojma... BTW, mene je na semaforu pre dva meseca, dok sam mirno čekao na crvenom opamprčila gospođa jedna od nazad, nije me videla, tek sam uzeo kola sa popravke pre nedelju dana ( i još nije gotov zapravo!!!), tako da mi ovo nabija tenziju samo tako. Brate da mi daju rotaciju i značku pisao bih bez problema 100+ ozbiljnih kazni dnevno.... Baš to, znam da mogu da vozim a glupo mi, jer skoro niko ne vozi. Juče sam bukvalno imao taj slučaj u 29. gde je bila ogromna kolona ka Skadarliji, a žuta bila prazna. Što se tiče kazni, postavio bih kamere na sve pešačke prelaze bez semafora i lagano punio budžet onima koji se ne zaustavljaju pešacima, a oduzimao dozvole onima što zaobiđu auto koji se zaustavio pred pešačkim i projure pored. 4
Shan Jan Posted November 6 Posted November 6 1 hour ago, copkillah said: a oduzimao dozvole onima što zaobiđu auto koji se zaustavio pred pešačkim i projure pored. Za ovo bih direktno u zatvor, ne zajebavam se. Pokusaj ubistva. Znam za par neduznih ljudi koji su tako stradali. 2 2
đorđe geprat Posted November 6 Posted November 6 ja imam pozitivna iskustva što se tiče stajanja pred pešačkim prelazom. i u BG i u AR i Lazatevcu. ono što me nervira to je što negde ima negde nema trepćuće zeleo.
KnightLore Posted November 6 Posted November 6 Upravo to - pokušaj ubistva. Nema tu nikakvih olakšavajućih okolnosti. Koja je razlika kad ludak uzme nož, pištolj, sekiru, flašu sa hlorovodoničnom kiselinom ili benzinom i počne da vitla po okolini pred ljudima od toga da neko upravljajući vozilom na način da krši sve zakonske propise direktno ugrožava živote drugima. Sinoć u pola 8 sin izlazi iz kola 10m pre pešačkog prelaza. Ide na trening u školu preko puta, sve kako treba označeno vertikalno i horizontalno - max brzina 30km/h. Dok on trči ka prelazu ja ga lagano pratim jer je osvetljenost slaba. Kako je zakoračio na prelaz kreten iza mene punim gasom krece u obilaženje, prolazi tik ispred njega. Toliko mi je krv udarila u glavu da kojim slučajem nije žena bila pored mene, sigurno bih napravio neku glupost. Još uvek sam pod stresom 2
Vapad Posted November 6 Posted November 6 41 minutes ago, đorđe geprat said: ja imam pozitivna iskustva što se tiče stajanja pred pešačkim prelazom. i u BG i u AR i Lazatevcu. ono što me nervira to je što negde ima negde nema trepćuće zeleo. Oh. don`t get me started o trepćućem zelenom. Njega, koliko znam, posle uvođenja svuda ukidaju u BG lagano, sa tendencijom da se u celoj republici ukine jer - "pola ljudi krene da usporava kad krene da trepće a druga polovina mnogo ubrzava" ... i to je ono što je odličan pokazatelj stanja, brate, ti ne umeš da naučiš ljude da je trepćuće zeleno samo zeleno svetlo i voziš normalno, sa svešću da sledi žuto, ako učestvuješ punim umom u saobraćaju umećeš da iskoristiš tu informaciju na vrlo dobar način. Oni sada imaju neku radnu grupu koja ponovo radi dopunu ZOBSa i tu neki kukavni major drvi kako ovo ili ono, a oni prosto ne umeju da nauče ljude novim stvarima, ne umeju da održe znanje iz auto škola u saobraćaju , ne umeju da održavaju red. Sad imaju kao zaključak da su uvideli neku prazninu u obuci i kao to je krivo pa ima priča da će da se snimaju časovi........... ii šta sve ne (ima u prethodnom SAT magazinu članak).. 2
đorđe geprat Posted November 6 Posted November 6 meni je to trepćuće zeleno korisno. Znam da mogu da prođem. Kada ga nema, dolazim do pešačkog prelaza i krajičkom oka vidim da se upalilo žuto. Da kočim jer, kažu da je žuto ako te snimi kamera u raskrsnici istto kao i crveno rizikujem. S jedne strane šut u dupe auta jer je onj iza mene mislio da ću da prođem, s druge da me snimila kamera. Navijam za trepćuće zeleno svuda. 5
jms_uk Posted November 6 Posted November 6 6 hours ago, copkillah said: Samo malo nadovezivanje: žuta traka na Brankovom mostu je u principu dozvoljena, koliko sam čuo. Kamera navodno ne radi, a svakako je dozvoljena u špicu, ionako te policija tera u nju. Ja tu imam onaj mentalni problem, kao i sa vremenskim žutim trakama u kojima možeš slobodno da voziš, da iako je dozvoljeno, to ne znaju svi i ispadaš šupak 5 hours ago, Vapad said: Ej, godinama gledam one znakove koji kažu satnicu kada važi žuta traka u 29. i ne da mi se da vozim tuda, ne ide prosto... ovo je od pre 4 godine, znači sa rezervom, mada znam da u 29. stoje i dalje znakovi Ako vidite neki auto sa AVIS nalepnicom u toj zutoj traci u 29. novembra sledece nedelje, mahnite (mi) Kako mama zivi u Kotezu, ja vozim skoro svaki dan tuda (kad sam u BG), i uvek je koristim (u naravno dozvoljenim vremenskim periodima). 1 1
copkillah Posted November 6 Posted November 6 29 minutes ago, jms_uk said: Ako vidite neki auto sa AVIS nalepnicom u toj zutoj traci u 29. novembra sledece nedelje, mahnite (mi) Kako mama zivi u Kotezu, ja vozim skoro svaki dan tuda (kad sam u BG), i uvek je koristim (u naravno dozvoljenim vremenskim periodima). dokle god po navici ne krećeš u levu traku, sve je ok 2
Recommended Posts