Jump to content
IGNORED

Beogradski prevoz - GSP / Beovoz /... metro?

Recommended Posts

Posted

Probao juče autobusom za Lazarevac, linija 581 da dođem do mog kraja, pošto mi je nova stanica blizu a 581 produžili do nje. Ušao u autobus, on krenuo na vreme kad - ne ide na Most na Adi nego na "autoput" kod Arene, pa pored Sava Centra, Sajma stiže do Ade Ciganlije i dalje starom trasom. Epilog: pošto je "autoput" bio nepregledna kolona jedva mrdajućih automobila, putovanje sada traje 20 minuta duže nego ranije. Kao da se moglo nešto drugo očekivati, ali sam bio neprijatno iznenađen...

Posted

Od jutros letnji red vožnje?

• Haha 1
Posted
2 hours ago, Malvo said:

Od jutros letnji red vožnje?

veliki je protest prosvetara u centru, možda to utiče

Posted
4 hours ago, spettacollo said:

Probao juče autobusom za Lazarevac, linija 581 da dođem do mog kraja, pošto mi je nova stanica blizu a 581 produžili do nje. Ušao u autobus, on krenuo na vreme kad - ne ide na Most na Adi nego na "autoput" kod Arene, pa pored Sava Centra, Sajma stiže do Ade Ciganlije i dalje starom trasom. Epilog: pošto je "autoput" bio nepregledna kolona jedva mrdajućih automobila, putovanje sada traje 20 minuta duže nego ranije. Kao da se moglo nešto drugo očekivati, ali sam bio neprijatno iznenađen...

da bi ostalo stajalište kod sajma. sranje.

Posted
11 minutes ago, đorđe geprat said:

da bi ostalo stajalište kod sajma. sranje.

Vrlo verovatno, onda su trebali da ga ostave da okreće kod Galerije. Kao neko ko ovom linjom ne stiže do krajnjeg odredišta već preseda dalje, sad imam jednu liniju manje kao opciju jer sad nije moguće stići na vreme za realno retke polaske seoskih autobusa. Ali dobro, nije prvi put.

Posted

Koliko sreće sa onim autobusom jutros na zelenjaku. Da je krenuo nadole ili bi naleteo na neki autobus koji nakon krivine uzbrdo ne bi mogao da ga izbegne ili dole na ovu srednju turističku.

• +1 4
Posted

Isto to se vec desilo 2009 ili 2010.

Posted
On 1. 10. 2024. at 9:05, SNARC said:

U vozovima, to sa online kupovinom karata i ocitavanjem kodova sa ekrana telefona, zacudjujuce uspesno i lepo radi... pu pu pu da ih ne ureknem.

Da. Prosto da se čovek za tih 34 minuta astralno isprojektuje iz Srbije 

Posted
2 hours ago, Paul Gompitz said:

Isto to se vec desilo 2009 ili 2010.

Isto su to žuti radili :covid19:

Posted
34 minutes ago, Svemir Zeka said:

Da. Prosto da se čovek za tih 34 minuta astralno isprojektuje iz Srbije 

Ne samo tamo..kada idem vozom za Vrsac, ista je stvar, kupim kartu online i kondukter je ocita sa ekrana telefona.

Doduse..putovanje tada traje nekih 100 minuta..ali je i voz ruski :)

• Vojvodo,serdare 1
Posted
6 hours ago, SNARC said:

Doduse..putovanje tada traje nekih 100 minuta..ali je i voz ruski :)

Kako bi drugčije pročitao rat i mir...to, pola sata ovamo onamo, to je samo za social media, užas. Ja od kako sam počeo ponovo da radim na NBG preporodio sam se, evo bar dva sata dnevno, svaki hebeni dan, slušam neki podkast, audio knjigu, za mesec dana sam se tako kulturno vozdigo, hvala i kružnim tokovima i mostovima i svoj šugavoj stoci iz gradske vla.........$##$!NO CARRIER...

• +1 1
  • Haha 4
Posted

U nastavku pogledajte još neka zapažanja koja su podelili putnici koji su „testirali“ novu Beogradsku autobusku stanicu:

„Prolazi su isuviše uzani;

Nema dovoljno mesta za putnike koji cekaju da se ukrcaju na peronu, pa onda ti isti putnici blokiraju već uzane prolaze;

Kante su premale, ima ih premalo (tek po jedna na svakih nekoliko perona), iste su boje kao stubovi pa su i neprimetne, deo za cigarete ne može da primi više od 10 opušaka;

Iako su informativne table taktilne, istovremeno su i jednobojne (neka metalna siva), pa je skoro nemoguće videti oznaku „vi ste ovde“ bez buljenja u istu. Ako je osunčana, još je gore;

Privremene (?) ograde su postavljene delimično preko taktilnih ploča, tako da ono što bi trebalo slepim i slabovidim da olakša ih istovremeno dovodi u opasnost;

Deo perona nema nastrešnicu;

Klupe su skoro nepostojeće i nema ih čak ni na svakom peronu;

Ne postoji nijedna elektronska tabla koja pokazuje polaske/dolaske blizu perona;

Rampa za dolazne perone se podiže ručno pri svakom dolasku jer se pokvarila posle jednog dana;

Centralna zgrada je besmisleno mala i ne moze da opslužuje ni stanicu od 20-30 perona, a kamoli od 63;

Nije jasno gde se kupuju karte za toalet (šalter 9, inače), jer šalter koji prodaje te karte izgleda i obeležen je istovetno kao i svaki drugi šalter;

Šalter informacija nije prvi šalter na koji stižete kroz glavni ulaz;

Toaleti su premali i ima ih premalo (samo 5 u muškom i još 5 u ženskom);

Toalet predviđen za invalide se koristi kao ostava za tetkice;

Cene su veće nego u kafićima u BGH2O;

Peronska karta je 250 dinara.“

• Hvala 1
Posted (edited)

Zbog radova na konstrukciji Starog savskog mosta doći će do promena u kretanjima linija koje su kreću preko ovog mosta, počev od ponedeljka 7. oktobra godine linije br. 78 i 83 biće preusmerene na alternativu trasu Brankovim mostom i u tom režimu ostaće do zavrešetka radova na izgradnji novog mosta.

https://nova.rs/vesti/drustvo/izmene-u-kretanju-gsp-zbog-radova-na-starom-savskom-mostu/

Edited by Milosh76
Posted

Zatvoren ulaz u Sarajevsku sa Mostara... cisto da ocekujete katastrofu od guzve.