Jump to content

Ribolov

51 members have voted

1. 1. treba li zabraniti sportski ribolov

• da
      14
    • ne
      26
    • svejedno mi je, ne interesuje me
      11

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Probaj onu od 35 gr..zabacis i pusti da tone i odmah kreni sa pumpanjem bukvalno od dvadeset do 6 pa do pet do 6..

Ako su u prvih deset dvadeset metara dubine uzece je u propadanju..ili klasicno bucovski..zabacaj..stap visoko iznad glave i glisiraj..da pilker bude pri povrsini..tako sam hvatao pollack kad udje jato da luduje..

sta je ovo, monofilament? nije besmisleno, primetio sam smanjenje udaraca kada sam skratio duzinu fluorokarbona na ispod 1.5m

a jbte moram lomonosov da zavrsim da bi imao ribu

kapiram da je sad vec kasno, al tanak monofil uvek ide dalje od tanke pletenice. a i manje se mrsi pride..

YGK pletenice su najbolji odnos cene kvaliteta.YGK Soulx3 je ispod 20 dolara a kao svila je.FC main line su dobri ali su skupi i traze jako dobru makinu..na malom Cardinalu sam imao Sunline FC light game koji kosta koliko i pola masine a mrsio se kao lud jer je krut dosta te trazi posebnu spulnu obrnutog konusa da ne bi sletao pri zabacaju.

Konačno stigao motor,tako da večeras čamac i na tolstolobika,bacana primam 5 dana,al prošlo dve nedleje od toga jer smo imali defekt sa motorom,tako da videćemo šta će da bude  :ss1: 

Ima li istine u onim Cirinim tekstovima o lovu tolstolobika na vatu ili hleb tako sto ga primame oblacastom primamom?Ili je to bila proaganda za bolonjezere kojima je pecao?

Pa ako napraviš dobar oblak ide i na praznu udicu,takav mu je sistem hranjenja da ako se prevari na oblak uvuče sve,a tek ako imaš sreće da se zakači na usta onda je radost  :lolol: 80% se kači na leđa.Dakle dobar oblak napraviš i staviš parče stiropora na udicu udara 100%,a onda možeš da prodaješ priču neiskusnima da radi i na stiropor :lolol: Pre dve godine jedan klinac na metsu gde mi idemo na usta izvadio bika od 40kg,pa red je i mi da probamo  :naughty:

Evo ga i video,da vidmo dal će i u zoru da padne bar neki sličan  :fantom:

Edited by Bambula

Ovih dana se bavim iskljucivo bandarima,ali nisam zadovoljan.Uhvatio sam par stukica kao kolateralu i nikako da prokljuvim kako do krupnijih stuka a i bandara

verovatno koristis premale varalice. ja sam dugo mislio da se na ove palamare od 15-20cm nista ne hvata dok se licno nisam uverio u suprotno. ako znas da na tom mestu gde pecas ima veliki predator, juri ga vecom a ne manjom varalicom.

Pa ako napraviš dobar oblak ide i na praznu udicu,takav mu je sistem hranjenja da ako se prevari na oblak uvuče sve,a tek ako imaš sreće da se zakači na usta onda je radost  :lolol: 80% se kači na leđa.Dakle dobar oblak napraviš i staviš parče stiropora na udicu udara 100%,a onda možeš da prodaješ priču neiskusnima da radi i na stiropor :lolol: Pre dve godine jedan klinac na metsu gde mi idemo na usta izvadio bika od 40kg,pa red je i mi da probamo  :naughty:

Evo ga i video,da vidmo dal će i u zoru da padne bar neki sličan  :fantom:

ja ih nisam pecao ali covek kome verujem kaze isto to : vecina se ne hvata za usta, vec ih "klanfare" velikim trokrakim udicama, sto i nije pecanje 

Ima li istine u onim Cirinim tekstovima o lovu tolstolobika na vatu ili hleb tako sto ga primame oblacastom primamom?Ili je to bila proaganda za bolonjezere kojima je pecao?

ima istine, ja sam ga par puta tako dobio™ na tisi dok sam pecao belu petljasem, bude samo fiiiiiiiiiijuuuuuuuuuu bziiiiiingggg :D

Ovih dana se bavim iskljucivo bandarima,ali nisam zadovoljan.Uhvatio sam par stukica kao kolateralu i nikako da prokljuvim kako do krupnijih stuka a i bandara

tesko ces naci metod da hvatas i krupnije stuke i krupnije bandare u isto vreme.krupna stuka se lovi na velike varalice a krupan bandar na sitne.generalno za bandara treba voditi varalice sto sporije jer on nije bas sprinter niti ce vijati varalicu kao luda stuka

I ja volim da pecam sitniju ribu.

5205j6.jpg

I pao jedan 14kg,ostalo udaralo samo sitno,pa su puštani.Primama klasika kukurzno brašno i mleko u prahu,a u hranilici tableta i ovaj veliki je udario na tabletu,tri štapa bila 2 plovak jedna dubinka sa hranilicom,i zakačio se na usta ali dosta duboko jedva iščupali udicu,na plovak udarali manji i njih primamio oblak,ali veliki bez tablete izgleda neće da udare.

Još tražimo šta će velike da privuče,sledeći put idemo bez oblaka,dubinka ili eventualno feeder.Ja zadovoljan ako padne neki od 20-ak kg do tad se ne smirujem  :lolol:

dje slika?